Az elektromos autóké a jövő, vagy pedig egy zsákutca?
Ja, kéne valami más, amivel a férfiasságunkat kifejezhetjük, és akkor nem kéne annyira ragaszkodni a gépi-gépi-koCCSI - hoz.
Én most megvettem egy csodás biciklit, és ahogy ráültem, úgy éreztem, hogy nagyon vagány vagyok, és kicsit megértettem, hogy milyen jó érzés lehet, ha valakinek autó van a segge alatt. Ettől függetlenül a közösség szempontjából van sok hátránya is.
A carsharing lehetne tán egy elviselhető kompromisszum, mert a parkolás rengeteg helyet vesz el.
#21 írja:
"A carsharing lehetne tán egy elviselhető kompromisszum, mert a parkolás rengeteg helyet vesz el."
Személyes véleményem:
1. Van egy olyan közmondás, hogy "közös lónak túros a háta!"
2. A személyautó - amint azt a nevében is elrejtett szimbólum sugallja - egy "személyes" tárgy - mint a zokni, fogkefe, feleség, stb..
Személyautó használata nem lehet közös használatban felelős sofőr nélkül. Sofőrrel pedig már régen van ilyen, és taxiszolgálatnak nevezik.
Gondoljunk csak bele, hogy milyen mocskos egy metróvagon vagy nagyvárosi busz - pedig a közhiedelemmel ellentétben ezeket rendszeresen takarítják. A rend és tisztaság megőrzését nagyban segíti, hogy az emberek egymás előtt fegyelmezettebben viselkednek, pl. nem kenik a taknyukat a kapaszkodókra, stb..
Viszont képzeljük csak el, hogy egy sofőr nélküli taxiba beül egy román család 3 pulyával, akik - miután két kézzel maszatolták a tejcsokit és a majonézes mustárt az arcukon - összetaperolják a személykocsikban általánosan alkalmazott kárpitburkolatot!
Nyilvánvaló, hogy egy ilyen megosztott gépkocsi belterét inkább egy nyilvános WC-bódé mintájára kellene dizájnolni, hogy ki lehessen fertőtleníteni minden felhasználó után.
A közös autók ötlete nekem személyesen kb. annyira szimpatikus, mint a közös utcai-cipő használat egy panelház lakóközösségén belül!
Az elektromos autó önmagában nem zsákutca. Az egész rendszer, aminek ez egy apró részlete, na ez a rendszer zsákutca. :-)
Kisebb településeken kellene élni, ahol minden sétatávolságban van. Főként az energia, a tér végessége miatt.
#25 (22:00) Nincs itt semmiféle rasszizmus, csak egy hétköznapokból közismert társadalmi jelenség - mely nagyon is valós problémát jelent. Köztudottan élnek köztünk antiszociális állampolgárok is - nemtől rassztól, anyagi helyzettől, szexuális orientációtól, politikai hovatartozástól, stb. függetlenül!
Mellesleg nem tudom, hogy mit jelent a "kérjűk ki tőrőlni" újmagyar szókapcsolat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!