Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Az elektromos autóké a jövő,...

Az elektromos autóké a jövő, vagy pedig egy zsákutca?

Figyelt kérdés
2022. dec. 28. 16:28
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
50%

Ja, kéne valami más, amivel a férfiasságunkat kifejezhetjük, és akkor nem kéne annyira ragaszkodni a gépi-gépi-koCCSI - hoz.

Én most megvettem egy csodás biciklit, és ahogy ráültem, úgy éreztem, hogy nagyon vagány vagyok, és kicsit megértettem, hogy milyen jó érzés lehet, ha valakinek autó van a segge alatt. Ettől függetlenül a közösség szempontjából van sok hátránya is.

A carsharing lehetne tán egy elviselhető kompromisszum, mert a parkolás rengeteg helyet vesz el.

2022. dec. 30. 08:02
 22/26 anonim ***** válasza:
66%

#21 írja:

"A carsharing lehetne tán egy elviselhető kompromisszum, mert a parkolás rengeteg helyet vesz el."

Személyes véleményem:

1. Van egy olyan közmondás, hogy "közös lónak túros a háta!"

2. A személyautó - amint azt a nevében is elrejtett szimbólum sugallja - egy "személyes" tárgy - mint a zokni, fogkefe, feleség, stb..

Személyautó használata nem lehet közös használatban felelős sofőr nélkül. Sofőrrel pedig már régen van ilyen, és taxiszolgálatnak nevezik.

Gondoljunk csak bele, hogy milyen mocskos egy metróvagon vagy nagyvárosi busz - pedig a közhiedelemmel ellentétben ezeket rendszeresen takarítják. A rend és tisztaság megőrzését nagyban segíti, hogy az emberek egymás előtt fegyelmezettebben viselkednek, pl. nem kenik a taknyukat a kapaszkodókra, stb..

Viszont képzeljük csak el, hogy egy sofőr nélküli taxiba beül egy román család 3 pulyával, akik - miután két kézzel maszatolták a tejcsokit és a majonézes mustárt az arcukon - összetaperolják a személykocsikban általánosan alkalmazott kárpitburkolatot!

Nyilvánvaló, hogy egy ilyen megosztott gépkocsi belterét inkább egy nyilvános WC-bódé mintájára kellene dizájnolni, hogy ki lehessen fertőtleníteni minden felhasználó után.

A közös autók ötlete nekem személyesen kb. annyira szimpatikus, mint a közös utcai-cipő használat egy panelház lakóközösségén belül!

2022. dec. 30. 13:56
 23/26 anonim ***** válasza:
50%

Az elektromos autó önmagában nem zsákutca. Az egész rendszer, aminek ez egy apró részlete, na ez a rendszer zsákutca. :-)

Kisebb településeken kellene élni, ahol minden sétatávolságban van. Főként az energia, a tér végessége miatt.

2022. dec. 30. 18:36
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
22# teljesen elfogadható az érvelésed. Ugyanakkor azt feltételezi, hogy a mostani berendezkedésnek nem lesz ennél rosszabb következménye hosszú távon. Ebben nem értünk egyet. Szerintem ezért is kellene változtatni.
2022. dec. 31. 17:49
 25/26 anonim ***** válasza:
0%
A rasszista komentet kérjűk ki tőrőlni
2023. febr. 1. 22:00
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

#25 (22:00) Nincs itt semmiféle rasszizmus, csak egy hétköznapokból közismert társadalmi jelenség - mely nagyon is valós problémát jelent. Köztudottan élnek köztünk antiszociális állampolgárok is - nemtől rassztól, anyagi helyzettől, szexuális orientációtól, politikai hovatartozástól, stb. függetlenül!

Mellesleg nem tudom, hogy mit jelent a "kérjűk ki tőrőlni" újmagyar szókapcsolat.

2023. febr. 2. 00:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!