Ti jól vagytok? Nem akarjátok ezt privát üzenetben folytatni? Minket nem érdekel.
A kérdezőt sem, úgy látszik, mert még egyszer sem reagált. Biztos csak a helyezéséhez tett fel egy irreleváns kérdést.
"Az exponenciális az, amikor az x a hatványkitevőben van?"
Jaaaa. :)
#42:
Témához tartozik, feltéve, hogy #41 orvosit végzet, mert mutatja, hogy ennyire nem kell a fv.analízis. :)
41-es vagyok
Orvos vagyok, igen, és semmiféle függvényanalízisre nincs nekünk szükségünk a napi munkához. Azt gondolom, hogy egy mérnök sem csinál ilyet nap mint nap. De abban is biztos vagyok, hogy arra neki szüksége van a mindennapokban is, hogy a múltja legyen “megterhelve” az egyetemi évei alatt kapott kemény matekkal. Amúgy az sem volt haszontalan, hogy a gimiben tanultunk deriválni, meg integrálni. Egyrészt volt aki megertette, de bennünk is nyomot hagyott az. Azt mondom, szinte minden hasznos, amit az embernek tanítanak. Amit haszontalannak lehet mégis nevezni az az, ami helyett hasznosabbat is tanulhattunk volna.
#45: Egyetértek.
"Azt gondolom, hogy egy mérnök sem csinál ilyet nap mint nap"
Sőt, ahogy az egész tervezés számítógépesedik, egyre kevésbé. De legalább tudja, hogy az az adat, amit ott a képernyőn lát, hogyan születik és ha gond van vele, a procedúrát ismerve legalább sejti, hol lehet a hiba.
Meg persze annak vágnia kell, aki magát a szoftvert létrehozza.
Valóban tervezőmérnöki szint alatt ritka a "napi" haszna.
Gépészként úgy látom, körülbelül a trigonometria a maximum, ami napi rendszerességgel szükséges lehet, geometriai és mondjuk terhelési, erővektori kalkulációkhoz.
Viszont szerintem elkerülhetetlenül fontos minden olyan tervezési folyamathoz, ami optimalizációkat tartalmaz.
Azért ilyennel gépészmérnökben sem sok foglalkozik, de például logisztikai tervezéseknél is kellhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!