Egy gyógyszervegyészin jobban meglepne a matek hiánya.
Azért ott minimum a függvényanalízis erősen kellhet.
"Ez az, amit csak per analizis neveznek a matek szakosok"
Lehet, hogy ott ez a neve, nem tudom, de a lényege a hatérérték-keresés meg ilyen finomságok lenne.
Konkrétan egy epidemiológus tutira nem tud meglenni nélküle.
#24: A megrajzolt görbe képlet alapján készül, ha előrejelzés.
Ha meg van képlet, nem kel rajzolni sem.
Hát, az én időmben nem volt középiskolás tananyag. Pontosabban, az emelt szintű matekhoz tartozott. Mivel én nem matekból felvételiztem, gimiben nem tanultam. A Kertészti Egyetemen viszont igen! (Csodálkoznék, ha a kertészeknek sok szükségük lenne rá.)
Ahogy az orvosoknak sincs. Amelyiknek mégis, az megtanulja később. Mindegy, szerinted mit "illik" tudni matekból, ha nincs benn a tananyagban, ugyan minek foglalkoznának vele? Van éppen elég fontosabb dolog, amit meg kell tanulniuk.
Amúgy nem bonyolult, nekem könnyen ment. Viszont ma már nem tudok deriválni, mivel azóta, hogy a Kertészetin megtanultam, egyszer sem volt rá szükségem. Amúgy integrálni is megtanultam, de az sem kellett még egyszer sem, tehát már arra sem emlékszem.
Szerintem az orvosoknak sincs rá szükségük. Ha lenne, benne lenne a tananyagban.
24-es wadmalacnak
Ok. Azt hiszem két malomban őrlünk. Te függvényekre gondoltál, én pedig statisztikai eredmények koordinátarendszerben történő ábrázolására.
Mondjuk a vízszintes tengelyen vannak a korcsoportok, a függőlegesen meg pl. az átlagos koleszterin vérszint. A pontokat szépen összekötjük, és lesz egy valamilyen görbénk. Ha teszem azt, ez egy parabolára hasonlít, akkor azt modjuk a koleszterin szint az életkorral exponenciálisan nő. Ennél többet nem akarunk belőle megtudni szerintem. Minek deriválnánk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!