Lehetőleg gyorsan.
Ajánlom a Thomas-féle kalkulus I-II-t, hogyha komolyan érdekel a dolog, gyakorlatilag a 0-ról meg lehet belőle tanulni deriválni és integrálni. A neten is megtalálható pdf-ben.
5: ezzel most arra akarsz célozni, hogy semmi haszna...???
Tipikus csőlátás!
Egy csomó további téma épül erre - és igen, KELL tudnod, hogy ne fuss bele buta félreszámolásokba...
Pl. mikor nagyságrendet tévesztve kihozza a diák, hogy adott csőkeresztmetszeten átfolyó víz sebessége ... és kijön egy kb. hangsebességnyi eredmény. És nem, nem veszi észre... MEg sem kérdőjelezi magában, hogy ez nem stimmelhet....
Pffff.....
Nem akartam arra célozni, hogy semmi haszna. Arra akartam célozni, hogy olyanoknak is oktatják, akiknek semmi haszna. Mi értelme egy gazdálkodás szakosnak és nem tudom hol oktatják még? Azt el tudom képzelni, hogy egy mérnöknek szükséges lehet, bár ott is kétlem, hogy papíron vezeti le.
Szóval van-e olyan, ahol papíron, kézzel deriválnak, integrálnak?
Ahogyan azt se kell tudni papíron levezetni, hogy mennyi gyökháromszázhuszonhatezer a huszadik hatványon osztva tizenhattal és ez a köbgyök alatt és a világon senki talán néhány matematikuson kívül nem vezeti le papíron, ezért nem értem az értelmét éveken keresztül a deriválás, integrálás kötelező papíron levezetését olyanoknak, akik életükben nem fogják használni. Miért nem elég az, ha az alapokat tudják és az eredményt meg akármilyen módon meg tudják adni?
Persze hogy van.
Számos mérnöki területen, fizikusok értelemszerűen szintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!