Ja, látom közben mások is írtak. Amikor én jártam gimibe (24-es), még tananyag volt a deriválás, meg az integrálás, de ez volt a csúcs algebrából. A többség, amihez én is tartoztam, nem értette meg. De gráfokat, sőt halmazelméletet meg nem tanultunk akkor még.
2021. máj. 10. 22:22
32/46 anonim válasza:
A koleszterinszint nem nő exponenciálisan az életkorral.
2021. máj. 10. 22:22
33/46 anonim válasza:
Lényegretörő megállapítás!!!
2021. máj. 10. 22:25
34/46 Wadmalac válasza:
"Azt hiszem két malomban őrlünk. Te függvényekre gondoltál, én pedig statisztikai eredmények koordinátarendszerben történő ábrázolására."
Ez tényleg más. Utólagos értékeléshez nem feltétlenül kell, de előrejelzéshez előbb kellhet.
A példád viszont itt is jól jöhet, empirikusan felvett grafikonra illesztett görbével és függvénnyel utána tudsz "jósolni", ott meg kellhet a határérték-számítás.
(nem akarok szőrözni, hogy az exponenciális nem parabola, mert most, a témában nem számít:D).
2021. máj. 11. 07:19
35/46 anonim válasza:
Húbazzeee! Tényleg! Ilyen egyszerű elmék, mint mi, orvosok csak két félét ismernek. Valami vagy lineárisan változik valami másnak a függvényében, vagy pedig exponenciálisan. Ez utóbbi az iksznégyzet függvény, ami parabola, oszt jónapot.
2021. máj. 12. 11:21
36/46 Wadmalac válasza:
"vagy pedig exponenciálisan. Ez utóbbi az iksznégyzet függvény, ami parabola"
Hát nem éppen.
:D
a^x jobb lesz és nem parabola, mondjuk növekvő x irányban hasonlít rá, de nem az. :)
Felezési időnél meg ugyebár (1/2)^X függvény valami változata lesz.
Amúgy szerintem exponenciálissal meg hiperbolával gyakrabban találkozik az orvosi jónép, mint parabolával.
2021. máj. 12. 11:34
37/46 anonim válasza:
Hogy hogy nem parabola? Az y=xnégyzet függvény egy parabola a koordináta rendszerben. Ennyit még én is tudok. Akkor vesztem el, mikor f(x)- nek kezdték nevezni a függvényeket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!