Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Az orvosok tudnak deriválni?

Az orvosok tudnak deriválni?

Figyelt kérdés

2021. máj. 5. 14:34
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
Ja, látom közben mások is írtak. Amikor én jártam gimibe (24-es), még tananyag volt a deriválás, meg az integrálás, de ez volt a csúcs algebrából. A többség, amihez én is tartoztam, nem értette meg. De gráfokat, sőt halmazelméletet meg nem tanultunk akkor még.
2021. máj. 10. 22:22
 32/46 anonim ***** válasza:
A koleszterinszint nem nő exponenciálisan az életkorral.
2021. máj. 10. 22:22
 33/46 anonim ***** válasza:
Lényegretörő megállapítás!!!
2021. máj. 10. 22:25
 34/46 Wadmalac ***** válasza:

"Azt hiszem két malomban őrlünk. Te függvényekre gondoltál, én pedig statisztikai eredmények koordinátarendszerben történő ábrázolására."

Ez tényleg más. Utólagos értékeléshez nem feltétlenül kell, de előrejelzéshez előbb kellhet.

A példád viszont itt is jól jöhet, empirikusan felvett grafikonra illesztett görbével és függvénnyel utána tudsz "jósolni", ott meg kellhet a határérték-számítás.

(nem akarok szőrözni, hogy az exponenciális nem parabola, mert most, a témában nem számít:D).

2021. máj. 11. 07:19
 35/46 anonim ***** válasza:
Húbazzeee! Tényleg! Ilyen egyszerű elmék, mint mi, orvosok csak két félét ismernek. Valami vagy lineárisan változik valami másnak a függvényében, vagy pedig exponenciálisan. Ez utóbbi az iksznégyzet függvény, ami parabola, oszt jónapot.
2021. máj. 12. 11:21
 36/46 Wadmalac ***** válasza:

"vagy pedig exponenciálisan. Ez utóbbi az iksznégyzet függvény, ami parabola"

Hát nem éppen.

:D

a^x jobb lesz és nem parabola, mondjuk növekvő x irányban hasonlít rá, de nem az. :)

Felezési időnél meg ugyebár (1/2)^X függvény valami változata lesz.

Amúgy szerintem exponenciálissal meg hiperbolával gyakrabban találkozik az orvosi jónép, mint parabolával.

2021. máj. 12. 11:34
 37/46 anonim ***** válasza:
Hogy hogy nem parabola? Az y=xnégyzet függvény egy parabola a koordináta rendszerben. Ennyit még én is tudok. Akkor vesztem el, mikor f(x)- nek kezdték nevezni a függvényeket.
2021. máj. 12. 15:15
 38/46 anonim ***** válasza:
2021. máj. 12. 15:25
 39/46 anonim ***** válasza:
Kb. ez az a szinvonal, ami az orvosoknak megvan. Oké?
2021. máj. 12. 15:26
 40/46 Wadmalac ***** válasza:

"Az y=xnégyzet függvény egy parabola a koordináta rendszerben."

Az stimmel, csak ez nem az exponenciális. :)

2021. máj. 12. 15:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!