Felírhatóak-e az irracionális számok komplex számok összegeként?
Kell 3 vektor!
A -1-el szorzás megváltoztatja a komplex szám argomentumát! Így a kombináció e.h.-ói csak >0-k lehetnek. Ez pedig nem más, mint a kúp kombináció, ehhez viszont kell 3 vektor. Kettő nem elég.
Pl.: i-nek 90°, -i-nek viszont 270°
Idézem a kérdezőt:
"És ez érvényes akkor is, ha csak 45°, 135° és 270° argumentumú komplex számok állnak a rendelkezésemre?"
Te nem tudom miről beszélsz, én erre válaszoltam.
3 féle argomentumu számot szabad használni a feladat szerint.
A negatív szorzás kivezeti ezeket ebböl a halmazbol. Ezért negatív szorzás nem használható.
Nem? Vagy miért lenne használható?
Olyan argomentumu komplex számhoz vezet, amit nem "szabad" felhasználni..
Akkor viszont az összegük is kivezet a halmazból, mivel az is megváltoztatja az argumentumot. Ebben az esetben a feladat megoldhatatlan. Különösen, hogy az irracionális számok argumentuma 0, a megadott komplex számoké viszont nem.
A feladat megoldásához szükséges a vektortérben gondolkodás, ahol viszont a negatív számmal szorzás megengedett, az argumentumnak nincs jelentősége. Mivel pedig a komplex számok teste izomorf \mathbb{R}^2-vel, kétdimenziós vektortér, azaz két bázisvektor elegendő a teljes tér leírásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!