Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valaki elmagyarázná?
Szóóóval.
Először is felsorolom a "szereplőket". 2 lány (Nevezzük most B-nek, és SZ-nek) és 3 fiú (Legyen egy CS, egy ZS [én], és egy T)
B jóban van mindenkivel, T az ikertesója, CS a szerelme (együtt vannak).
SZ utálja ZS-t és CS-t (+ a kivülállók nagyon nagy részét).
CS utálja SZ-t.
ZS összeveszett CS-vel, utálja SZ-t.
(A továbbiakban csak T-nek nincs szerepe)
Szóval...
- B szerint SZ el van szállva magától. (Ettől még nagyon jó barátok...)
- B szerint CS sokszor megbántja őt, ez fáj is neki, de attól még szereti.
- B (elvileg) ZS előtt a legnyitottabb, tanácsokat kér, (elvileg) bízik benne.
- B preferált kommunákiós eszköze a telefon->Facebook, amit egyedül ZS nem támogat.
- ZS B-vel jó kapcsolatot ápol, bár párszor elgurul a gyógyszer nála, és indokolatlanul is ideges lesz. (általában a következő pont miatt...)
- ZS-t frusztrálja az, hogy B a szerelmi problémáit vele akarja megbeszélni, nem CS-vel akivel ugye értelemszerűen kellene.
- ZS szerint CS lelkileg se tudja eldönteni, hogy a régi, vagy az új lányt (szerelmet ha úgy tetszik) válassza....
- CS és SZ közben utálják egymást CS volt barátnője miatt.
A probléma:
B és ZS régóta terveznek egy együtt töltött napot, amit CS is támogat. CS szívesen focizik ZS-vel.
CS és ZS pénteken délután lebeszélik a másnapi futballt du. 5-re, este pedig ZS és B lebeszélik a másnapot. (B közben tanácsot kér a kapcsolatával kapcsolatban ZS-től, s közben odáig is eljut, hogy konkrétan a szakítást fontolgatja, de végül ez valahogy eltűnik a ködbe) VISZONT!
Miközben ZS és B a másnapot tervezik, CS szépen lebeszéli a találkát B-vel másnapra, rögtön az utánra, hogy ZS hazament, amit elvileg a foci követett volna... Persze CS ezt úgy beszélte meg, hogy B a fociról semmit ne tudjon, ZS pedig azt ne tudja, hogy nem lesz foci...
ZS B-től tudja meg, hogy CS ezáltal egy igéretet szegett meg.
ZS-t elkapja az ideg, hogy CS mit képzel, eközben B-nek fogalma sincs hogy mitől lett ZS hirtelen ideges. ZS elkezd értetlenkedni CS-nek, aki mentené a helyzetet, de nem tudja. B eközben csak tűri ZS idegességi rohamát, ami azután csak növekedik, hogy CS konkrétan hergeli azzal, hogy nem érti, hogy mi is a baja ZS-nek. (Zs baja az igéretszegés, és az információ átadás hiánya a baja...)
Eltelik az este, jön a másnap.
B kezdi a reggelt. Először lemondja CS-vel a programot, aztán később ZS-vel is, allergia miatt. ZS ezt megérti, jobbulást kíván neki. Pár perccel később, B a tegnapi fontolgatását, és "sajnálkozását" fittyet hányva elkezdi újra feltétel nélkül szeretni CS-t, mondván: "Ha van egy ember akiert oda vagy.. De kozben kikeszit mert fuuu.. Es en elmondtam mi van. Attol meg szeretem. De faj" (TŐLE IDÉZVE!!!)
ZS türelmének itt a vége, nyers őszinteséggel elkezdi szórni a regényeket B-nek, amire azon kívül, hogy többet nem mond el semmit Zs-nek nem tud egyebet reagálni.
ZS-t aznap este, de még másnap reggel is a történtek gyötrik, szomorú, és többször is bocsánatot kér B-től, de ő nem igazán reagál.
És akkor a kérdések:
ZS jogosan haragszik CS-re, hogy igéretet szegett?
ZS-nek ezek után mit kéne lépnie?
+
B szerelmi logikáját elmagyarázza valaki...?
Ti mit szűrtök le a történetből?
Nos, mosolyogva nosztalgiáztam végig a két évvel ezelőtti mindent túlbonyolító önmagam. Anno is szerettem hosszú szövegeket írni és ez nem is változott, bár a fogalmazásom határozottan javult. Pláne ahhoz képest hogy az egyetlen dolog, ami miatt megértem ezt a katyvaszt amit két éve kapartam ide, az az hogy emlékszek a dolgokra.
Ami pedig ehhez a kérdéshez és történethez passzol, az az hogy még December környékén a fent említett B kirakta CS-t, ugyanis utóbbi másfél év alatt szinte semmit se változott, és gyakorlatilag ingyenélő volt B családjánál. S ekkor jöttem én, az örök vesztes, akinek másodjára is megvolt az esélye. Megvolt... De B olyan képességekkel rendelkezik, mint egy igazi összeesküvés elméletező, aki ilyenért kapja a pénzt. Egy harmadik lányt hozott a képbe, és kötött össze ezzel a kis történettel még annoról, meg egyel későbbről. Sőt mi több; kijelentette hogy én csak hülyítem, és 3 éve a harmadik leányzónak beszélem őt ki. Hogy soha nem is szerettem stb. Ez mondjuk jó vicc, de legalább rájöttem hogy semmit se változott. Slusszpoénként B és CS újra összejöttek, és utóbbi másfél év után képes volt megváltozni, úgy hogy azt még én is el tudom ismerni. Pedig meglehetősen neheztelek rá az akkoriak miatt, és amikor csak tudom próbálom szapulni, de váó; megváltozott. GG
ZS pedig, avagy én két év alatt képes volt teljesen továbblépni, miután B-ből kiábrándult annak hülyeségei miatt.
Milyen durva is ez... Pár rossz szó, egy rossz tett. Ilyen kis apróságokon múlhat egy olyan kapcsolat ami hosszú idő alatt sok viszontagságon át erősödött meg, és vált igazán bizalmassá. És hogy aztán később is mennyire számíthatnak ezek az apró dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!