Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
14 éves lány egy 19 éves fiúval az morálisan kifogásolható?
3:
"de 5 év múlva, mikor te 24 leszel, ő 19, már nem gond"
Azt elfelejted, hogy teljesen más két egyetemista / fiatal munkavállaló kapcsolata, mint egy 14 éves, első gimis kiscsajé, meg egy srácé, aki egyetemre készül, vagy éppen munkábaállásra. A 14 még egy komolytalan kisgyerek manapság, a srácnak meg már komolyabb dolgai lesznek, tanulás, vagy munka, ilyenek.
Szerintem a korkülöbség működhet, ha már mindketten felnőttek, dolgoznak és tudják, mi a felelősség, nagyjából ugyanazt csinálják és közösen tudnak tervezni. Ez itt nem játszik.
Kérdező, neked kell tudnod, mennyire hozzádillő a lány, korához képest komolyabb, te is az vagy, esetleg átlagos kistini, de te is inkább könnyedebben veszed a dolgokat? A probléma itt, hogy más életszakaszban vagytok és ilyen fiatalon még nagyok a különbségek, nem véletlenül tekint egy átlagos 19 éves egy 14 éves gyereknek, fordítva meg már szinte felnőttnek.
Szerintem sajnos ez pont még akkora különbség, hogy kicsit kellemetlen. Igazából nem is a különbség a baj, hanem a lányka nagyon fiatal. Kb 3 év múlva nem lenne már gáz, most még az.
Teljesen más életszakaszban vagytok, ő még valószínűleg el sem kezdte a gimit, te meg már vagy befejezted, vagy nagyon a végén vagy. Mégis milyen közös témátok lehetne úgy igazán, milyen közös tapasztalatotok, ami mentén tudnátok kapcsolódni? Azt sem tudhatod biztosan, hogy ő mennyire áll készen, mennyire akar szexuális kapcsolatot. Ha úgy is jön le, hogy akar, nem lehetsz benne biztos, hogy nem a valós vagy vélt nyomás miatt megy-e majd bele, amit az rak rá, hogy rólad valószínűleg feltételezné, hogy te akarsz ilyesmiket.
Gondolkozz el, vajon mit keresel egy ilyen lányban! Pont az vonz benne, hogy hozzád képest tehetetlen, önállótlan, le tudnád dominálni? Lehet, hogy iszonyú kedves és értelmes, és emiatt fog meg, de valahogy kétlem, hogy egy felnőtt (!) férfi nem talál meg hozzá korban közelebb álló lányokban hasonló lelki kapcsolódást. Az, hogy ő mit keresne benned, az sem utal feltétlen egészséges lelkületre. 14 évesen, amikor gimibe mentem, nekem a végzősök már kész, felnőtt embereknek tűntek, eszembe sem jutott volna, hogy "úgy" tekintsek bármelyikükre is. Randizz inkább a kortársaiddal, mert hosszú távon hidd el, nem lesz kielégítő egy kisgyerekkel kapcsolatban lenni, és felé is nagyon felelőtlen, káros dolog lenne, ami ki tudja, mennyire nehezítené meg számára a normális kapcsolatépítést később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!