Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Ti elmondtátok a szüleiteknek, amikor legelőször randiztatok egy sráccal?
17 éves lány vagyok (nemsokára 18) és még nem volt párkapcsolatom.
Azonban kb 2 hete beszélek egy fiúval, akit a neten ismertem meg...nagyon aranyos, nem is lakik olyan messze!
Beszélgettünk róla, hogy jó lenne találkozni, meginni egy kávét vagy valami... de időpontot még nem beszéltünk meg, mert nekem most az év vége miatt sokat kell tanulnom...
Mindegy is, a lényeg, hogy találkozni szeretnénk.
Hogy beszéljem ezt meg anyával? Nagyon félt engem anyu, félek attól, hogy nem engedne el, vagy nem tartaná szimpatikusnak a fiút a kép alapján... esetleg megijedne, nehogy elraboljanak (tudjátok anyukám tipikusan az a fajta anya, aki mindenbe a legrosszabbat látja bele... mondjuk ebbe azt hogy valójában egy 60 éves pedofillal beszélgetek és a randin megerőszakolnavahy eladnák a vesém...)
Szóval van valami ötletetek? Vay esetleg saját sztori?
Köszönöm szépen, hogy elolvastad és azt is hogy segítesz!❤️
Tehat a pasi, olyan ferfiasnak nez ki? :D
Nem anyukad donti el, hogy neked kivel kell jarnod...
21 éves
De hiheti anyu azt is hogy ez csak egy kamu profil tudoood :D
Természetes hogy félt, mindig félteni fog. 17 évesen viszont már bőven tudsz saját döntéseket hozni, nem kell az engedélye ahhoz, hogy találkozz valakivel.
Legyél bátrabb vele szemben, próbálj meg egy baráti kapcsolatot tartani vele. Ha nagyon óvó továbbra is, beszéld meg vele, hogy megérted, de el kell fogadnia, hogy lassan már a felnőtt korba lépsz és saját döntéseket hozol.
"Én alig ismerek olyat aki már rögtön mutogatta a szüleinek a barátját vagy Anya megyek randizni egy sráccal. Mondod neki hogy elmész egy kicsit, azért hogy nem otthon unatkozol csak nem lesz vita belőle. Vagy mondod hogy baráttal, ismerőssel találkozol."
Ez igaz, de egyben nagyon szomorú is, hogy nem lehet őszintén beszélni a családoddal, mert kifogásokat és hazugságokat kell kreálni, hogy ne legyen veszekedés.
A kérdező és az édesanyja nem ezt az utat szeretné járni, akkor miért kell a hazugságot ajánlani neki az őszinteség helyett? Ezért van az, hogy a családok nagy része nem is kommunikál egymással, mert mindenből konfliktus lesz és inkább kikerülik a másikat. Nem egy jó út.
Köszönöm az eddigi segítségeket! :)
Nem szeretném ide kiírni, hogy hova valósiak vagyunk... ha esetleg annyira érdekel, írj privátba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!