Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne a helyes döntés? (homo)
2 nap múlva leszünk 1 évesek a barátommal , és azt tudni kell hogy én a nyár elején vissza költöztem Angliába a szüleimhez , mert eddig a nagyszüleimnél éltem Magyaroszágon.
Úgy néz ki hogy egy ideig nem is fogok vissza menni Magyarországba , ezért kirepül hozzám a barátom az évfordulónk miatt meg a születésnapom miatt is.
Viszont az a baj hogy nálam a távkapcsolat nem nagyon működik , tudom hogy meglehet oldani csak attól félek hogy elhanyagolnánk egymást stb. Megbántani sem akarom meg semmi ilyesmi , mert nagyon szeretem , de már egy ideje ezen gondolkodom , hogy mi is lenne a helyes döntés.
Szerintetek?
16F
"A kamaszkori kapcsolatból igenis lehet párkapcsolat."
Igen. Később. De az, hogy két ovis szerelmes egymásba, még nem párkapcsolat, mint ahogy az sem, hogy két 13 éves szókott csókolózni, meg az sem, hogy két 16 éves már lefeküdt egymással, vagy hogy 17 évesen már együtt élnek úgy, hogy a szülők tartják el őket.
Így is fel lehet fogni. Szerinted, hogyha egy szerelmes pár kamaszként napokat, heteket tölt együtt egyikük szüleinél, akkor nem ugyanez a helyzet? És honnan tudod, hogy az adott tini esetleg nem dolgozik suli mellett?
"hogyha egy szerelmes pár kamaszként napokat, heteket tölt együtt egyikük szüleinél, akkor nem ugyanez a helyzet?"
Hogyhogy "ugyanez"?
"honnan tudod, hogy az adott tini esetleg nem dolgozik suli mellett?"
Nem az a kérdés, hogy 16 évesen csinálnak-e valami diákmunkát, hanem hogy megkeresnek-e annyi pénzt, hogy el tudják tartani magukat, és hogy értenek-e annyira a háztartásvezetéshez, hogy sikerüljön a pénzt is beosztaniuk, meg éhen se haljanak, miközben nem fulladnak bele se a sok mosatlan edénybe, se a szennyes ruhákba. A kérdés alapján biztos, hogy nem tartanak ennek az egésznek a közelében sem, úgyhogy nem, messze nem párkapcsolat, amiről itt szó van.
"Az általad leírtak ebből a szempontból nem kerülnek vizsgálatra."
Általad.
"hogy vállalják-e plusz egy kiskorú ellátását vagy sem"
Pont erről van szó: kiskorúak mindketten, akiket még el kell látni! Az ilyeneknél amiről szó lehet, az max. diákszerelem, nem pedig párkapcsolat.
"hogyha most 1-2-3 hétre kiengedik a gyereket, akkor nem ugyanez lenne?! Vagyis nem a fogadó fél szülei látnák el őket?!"
De igen, akkor is ugyanaz lenne: nem párkapcsolat, hanem szerelmes kiskorúak ellátása.
"Pont erről van szó: kiskorúak mindketten, akiket még el kell látni! Az ilyeneknél amiről szó lehet, az max. diákszerelem, nem pedig párkapcsolat."
És arra nem gondoltál, hogy egy diákszerelemből igenis lehet párkapcsolat?! Ha csak a családomban és környezetemben körbenézek, tucatjával láttam ilyet, akár az idős-, akár a középkorúak között is.
"De igen, akkor is ugyanaz lenne: nem párkapcsolat, hanem szerelmes kiskorúak ellátása."
Még mindig fordítva ülsz a lovon a válaszod alapján. Kizárod annak lehetőségét, hogy egy tinédzserszerelemből hosszútávú párkapcsolat lehet. A távolság viszont ezt megnehezítheti (tapasztaltam magam is, csak nem mostanság, hanem akkoriban, amikor még az internet - legalábbis hazánkban biztosan - nem volt elérhető, elterjedt) vagy ellehetetlenítheti.
"És arra nem gondoltál, hogy egy diákszerelemből igenis lehet párkapcsolat?!"
De igen, gondoltam. Nem is tudtam volna nem gondolni rá, hiszen már korábban is írtad, hogy van ilyen - bár magamtól is tudtam, hogy van. De attól még a kettőt nagyon jól meg lehet, és meg is kell különböztetni egymástól! Majd később, amikor már mindketten felnőttek lesznek, akkor lehet (de messze nem biztos, hogy lesz) két diák szerelméből párkapcsolat. Ez viszont még nem az, hiszen még nem felnőttek, hanem olyan kiskorúak, akik ellátásra szorulnak, te magad is írtad.
"Kizárod annak lehetőségét, hogy egy tinédzserszerelemből hosszútávú párkapcsolat lehet."
Nem zárom ki, de nem arról beszélek, ami majd egyszer esetleg talán később lehet, hanem arról, ami most van: ez nem párkapcsolat, mert ahhoz két felnőtt emberre lenne szükség, ők meg gyerekek.
"A távolság viszont ezt megnehezítheti ... vagy ellehetetlenítheti."
Minél inkább két érett felnőtt valódi párkapcsolatáról van szó, annál kevésbé. Gyerekek diákszerelmének az esetében meg tökmindegy, mert ha egy tini épp szerelmes akar lenni, akkor az se fogja meggátolni benne, hogy mondjuk a kedvenc énekese, akibe halálosan szerelmes, nem csak hogy a bolygó túloldalán él, hanem annyit se tud róla, hogy a világon van. :)
"De igen, gondoltam. Nem is tudtam volna nem gondolni rá, hiszen már korábban is írtad, hogy van ilyen - bár magamtól is tudtam, hogy van. De attól még a kettőt nagyon jól meg lehet, és meg is kell különböztetni egymástól! Majd később, amikor már mindketten felnőttek lesznek, akkor lehet (de messze nem biztos, hogy lesz) két diák szerelméből párkapcsolat. Ez viszont még nem az, hiszen még nem felnőttek, hanem olyan kiskorúak, akik ellátásra szorulnak, te magad is írtad."
Persze! Ez a felnőttekre is igaz, pedig ők már önellátásra is képesek. Akkor ők se próbálhassák ki az együttélést, mert nem biztos, hogy hosszú lesz a kapcsolat? Arról nem is beszélve, hogy a mondás is azt taglalja, hogy "lakva ismerszik meg a barát" ez a partnerre is igaz.
"Nem zárom ki, de nem arról beszélek, ami majd egyszer esetleg talán később lehet, hanem arról, ami most van: ez nem párkapcsolat, mert ahhoz két felnőtt emberre lenne szükség, ők meg gyerekek."
Tisztázzuk azt, hogy miért ne lehetne kicsit a jövőről is beszélni, hisz a kérdező is részben a jövővel kapcsolatban beszél, hogy hosszútávon nem érzi (és teljesen jogosan nem érzi) opciónak a távkapcsolatot. Ettől függetlenül néhány hónapot kilehetne így bírni. A kérdésben említett életkorok alapján viszont ez legalább 1,5-2 év. Ez viszont ilyen idős (sőt azt mondom, hogy ennél idősebb korban is) igencsak sok távkapcsolatban.
"Minél inkább két érett felnőtt valódi párkapcsolatáról van szó, annál kevésbé. Gyerekek diákszerelmének az esetében meg tökmindegy, mert ha egy tini épp szerelmes akar lenni, akkor az se fogja meggátolni benne, hogy mondjuk a kedvenc énekese, akibe halálosan szerelmes, nem csak hogy a bolygó túloldalán él, hanem annyit se tud róla, hogy a világon van. :)"
A diákszerelmet és a diákrajongást ne most már össze. Az, amiről te beszélsz, hogy egy tinédzser lány/fiú rajongással beszél egy híres színészről/színésznőről vagy énekesről/énekesnőről, az nem egyenlő a szerelemmel.
Ez a felnőttekre is igaz... Akkor ők se ...?"
Most nem róluk van szó.
"lakva ismerszik meg a barát"
Nem a barát, hanem az ember.
"a kérdező is részben a jövővel kapcsolatban beszél, hogy hosszútávon nem érzi (és teljesen jogosan nem érzi) opciónak a távkapcsolatot. Ettől függetlenül néhány hónapot kilehetne így bírni."
Mi értelme van olyasmire pazarolni az életből akár csak pár hónapot, amiről eleve látszik, hogy nem fog működni? Semmi.
"Az, amiről te beszélsz, hogy egy tinédzser lány/fiú rajongással beszél egy híres színészről/színésznőről vagy énekesről/énekesnőről, az nem egyenlő a szerelemmel."
Én nem csak arról beszéltem, amikor rajongással beszél róla, hanem amikor konkrétan szerelmes belé. Nem ugyanaz.
"Én nem csak arról beszéltem, amikor rajongással beszél róla, hanem amikor konkrétan szerelmes belé. Nem ugyanaz."
Az, hogy te nem tudod megkülönböztetni, hogy mi az, amikor csak rajongásról van szó, és mi az, amikor valójában szerelmes, az nem a tini baja, hanem a tiéd.
"Mi értelme van olyasmire pazarolni az életből akár csak pár hónapot, amiről eleve látszik, hogy nem fog működni? Semmi."
A párkapcsolat működhet, hogyha mindkét fél (ideértve a szülőket is) rugalmasak és segítőkészek. Itt valamiért túlféltésről van a háttérbe, amiről a kérdező nem ír.
"Nem a barát, hanem az ember."
Ismerem a mondást. Direkt írtam úgy, ahogy írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!