El tudnátok kérlek magyarázni a pedálok használatát zongorán?
*pianino
Főleg arra lennék kíváncsi, hogy mit jelentek a pedáljelzések a kottában (szaggatott vonal, csillag) és hogy mikor kell a pedált lenyomni és felengedni a hangokhoz képest, elcsúsztatva, egyszerre stb
Most mobilnetről vagyok, nem tudok/akarok arról youtubeot nézni, de este ránézek. Viszont a 3/4 vs 6/8 kérdésedet már megválaszoltam itt:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__9268827-mie..
Olvastad?
@22: De hát azt sem veheti(tek) biztosra, hogy én férfi vagyok, simán takarhat egy nőt is ez a nicknév :D
(Amúgy ffi vagyok, és foglalt :) )
20as válaszolónak köszönöm az észrevételt, de amikor ma délután ránéztem úgy mutatta, hogy még nem érkezett rá válasz, és gondoltam ha itt kérdezem akkor megkapom a választ, azt a kérdést nem biztos hogy megtaláljátok
És köszönöm a választ is
A linknél már mutatta, szóval lehet hogy tényleg csak elnéztem valamit, bocsi
Különben nem is értem az ilyen,, ezt a kérdést már egyszer feltetted" megszólalásokat, hiszem nyilván okkal teszem fel mégegyszer
És igen, ,,hölgyike" vagyok, rajongok a zenei dolgok iránt és mivel valahol el kell kezdeni, próbálok minnél többet megtudni, még akkor is ha hülyeségeket kérdezek..
És ha már itt van egy ember aki ért hozzá, hát miért ne használnám ki az alkalmat
Egyébiránt mindenkit tisztelek aki ennyire jártas valamilyen témában, teljesen függetlenül a nemétől és korától, ráadásul eddig sehol sem említette hogy milyen nemű:)
(Miközben ezt írtam már igen, úgy tűnik lassan reagáltam)
@24: Nem kérdezek hülyeségeket, teljesen jók a kérdéseid :)
A másik kérdésre adott válasz világos? Azt tudod, hogy egy pontozott hang mit jelent, azaz pl a pontozott negyed az mi is?
Megnéztem a youtube linket. "Az én hazugságom." (Már nem az, hogy megnéztem :D Csak a dal címe.)
Gyönyörű szép, és egyszerű. Tökéletes párosítás. Amúgy a Your lie in April-t pont nem láttam még, de már hallottam róla párszor. Mit gondolsz, érdemes végignézni?
Ami a pedált illeti, az pedig az amit mondtam, azt jelöli, meddig tartsuk lenyomva. Nem tudom, miért használtak itt másik jelölést. Passz. Furcsa. De ilyen youtubeos tutorialoknál nem ritkák a furcsa dolgok.
Ohoké köszi
Még én is csak a harmadik résznél járok, nem egy olyan anime aminél ha befejezek egy részt alig várom a következőt, inkább ilyen nyugis aranyos sablonos sztori, semmi harc, vagy izgalom, de szerintem jó nézni.
Kerestem, hogy milyen darabokat játszanak benne, mert nagyon szépek, és így jutottam el ide
Vagyis nem tudom mennyit hallottál róla de zongorista a főszereplő/az volt
A lány meg hegedül
Ilyen szerelmi szálak, bánatok meg családi háttérről szól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!