Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » El tudnátok kérlek magyarázni...

El tudnátok kérlek magyarázni a pedálok használatát zongorán?

Figyelt kérdés

*pianino

Főleg arra lennék kíváncsi, hogy mit jelentek a pedáljelzések a kottában (szaggatott vonal, csillag) és hogy mikor kell a pedált lenyomni és felengedni a hangokhoz képest, elcsúsztatva, egyszerre stb

2018. ápr. 24. 15:33
1 2 3 4
 11/31 Mojjo ***** válasza:

Ha nincs csillag, van, hogy vonallal jelölik, meddig is kell nyomva tartani a pedált. Pl:

[link]

Be tudod esetleg fotózni?

2018. ápr. 24. 22:07
 12/31 anonim ***** válasza:
Mojjo, te zenetanár vagy vagy simán csak egy zenefanatikus, aki autodidakta módon képezte magát zeneileg? Régen Thurston volt ilyen penge zenei témában, csak sajnos ő eltűnt innen.
2018. ápr. 24. 22:22
 13/31 Mojjo ***** válasza:

@12: Csak egy zenefanatikus :) Aki ráadásul elsősorban gitáros, azon belül is leginkább klasszikus gitáros, bár fémhúros akusztikuson is játszom 10+ éve, és főleg mostanság az elektromossal is barátkozom. De alapvetően odavagyok a hangszerekért, mindért, és igyekszem képben lenni velük, amennyire csak tudok.

Klasszikus gitározást tanultam ugyan magántanárnál, minden mást, beleértve a zongorát, illetve a zeneelmélet 99%-át, de amúgy a gitártudásom egy jó részét is - köztük mindent nem klasszikus technikát - autodidakta módon szereztem meg. Azért egy ideje foglalkozom már ezzel, így volt lehetőségem beletanulni :) De hidd el, azért még bőven-bőven van hova fejlődnöm mindennel és minden téren :)

2018. ápr. 24. 22:33
 14/31 anonim ***** válasza:
Hét éve gitározom, magam is sokat olvasott vagyok zenei témában, de valahogy mégsem. Ahogy megláttam, milyen akkurátusan írsz erről, elszégyelltem magam, még azt hittem, hogy én sokat tudok erről az egészről... Aha, hát persze.... :D
2018. ápr. 24. 23:29
 15/31 Mojjo ***** válasza:

Köszi, de van pár év előnyöm azért, úgy meg könnyű :)

(Csak kíváncsiságból: milyen stílus milyen gitáron?)

2018. ápr. 25. 01:31
 16/31 anonim ***** válasza:
Kötetlen stílus, nem húzok határvonalakat, de leginkább punk és metal, illetve szeretek rögtönözni, improvizálni is. Magamtól tanultam mindvégig, de megrekedtem egy bizonyos szinten, ezért jó lenne felkeresnem egy tanárt, pláne, hogy a jazzgitározás fortélyait is magaménak szeretném tudni.
2018. ápr. 25. 07:54
 17/31 Mojjo ***** válasza:
100%
@16: Ó igen, a jazzgitározás egy fantasztikus dolog :) Egy jó (!) tanár tényleg maximálisan ajálott, rengeteget tud segíteni, főleg az elején, vagy ilyen elakadásoknál.
2018. ápr. 25. 13:13
 18/31 A kérdező kommentje:

Erre gondoltam

[link]

Ami a 23. ütemnél van

Mert előtte ped meg csillag de itt más lesz

2018. ápr. 25. 15:56
 19/31 A kérdező kommentje:
És ha már itt van köztünk egy ilyen zeneismerő ember, még azt megkérdezhetem miért vált 3/4ről 6/8ra a darab? Mármint az végülis ugyanolyan, akkor mi a különbség, mitől függ mit írnak ki? Azért mert utána nyolcadok vannak addig meg több volt a negyed hang?
2018. ápr. 25. 15:59
 20/31 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést nem feltetted már egyszer? :D
2018. ápr. 25. 16:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!