Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Vannak még " igazi " Rockerek?

Vannak még " igazi " Rockerek?

Figyelt kérdés
Komolyan, mindenhol AA, BvB, BMTH és egyéb felviezezett " izé " szól ( jobb szót nem tudok rá ). Meg hasonló mai, magukat metálnak mondó banda van, Aki meg ezeket hallgatja nagyon elhiszi, hogy Rocker/MetalHead. Közben fogalmuk sincs mi az az AC/DC, Guns n' Roses vagy magyar példa a Pokolgép vagy az Ossian.

2017. júl. 26. 22:49
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
97%

Hogy én is elitista legyek, számomra csak az alábbiak jelentik a zenét:

blues rock

pszichedelikus rock

progresszív rock

acid rock

space rock

heavy psych

korai hard rock és heavy metal (70-es évek eleje)

2017. júl. 30. 23:10
 42/54 anonim ***** válasza:
96%
Plusz a jazz összes formája.
2017. júl. 30. 23:11
 43/54 anonim ***** válasza:
96%

" Én még nem nagyon hallottam olyat, hogy a keménység érdem lenne."

Menj be bármilyen olyan oldalra, ahol szóba kerül a Bon Jovi vagy Bryan Adams vagy bármi hasonló.

2017. júl. 30. 23:34
 44/54 anonim ***** válasza:
95%

Pontosan van fogalmam mi az az Ószián. Voltam olyan koncerten, ahol Endre nem volt magánál.

Az, hogy az igazi rocker milyen, nehéz megmondani. Mert mindenki mást mond. Nincs igazi rocker. Régen a Deep Purple-ös verte meg a Jethro Tull-ost az utcán, mert szerintük a másik volta "TRÚ", az "igazi".

Számomra az az igazi rocker, aki a rocker társai mellett akkor is kiáll, ha nem tetszik neki az a fajta rock zene, amit a másik hallgat és az embert tiszteli a másikban. Azért, mert egy zenekarban csalódtam, vagy bunkók voltak a rajongói, vagy a zenéjük nem tetszik, akkor is szeretem a basszus gitár-gitár kombót és a mondanivalóval rendelkező zenéket, azaz a rockot; legyen az Little Richard, Jenis Joplin, Arch Enemy, vagy Tool. Széles a paletta.

Az, hogy valaki nem ismer egy 44 éves zenekart, az nem jelenti azt, hogy nem rocker. Azt jelenti, hogy nem ismeri. És ha bunkó módon adod elő neki, hogy ezért lenézed, akkor nem is fogja megkedvelni. És ha ügyesen tálalod, majd megmutatod neki, hogy az AC cikk-cakk DC milyen, akkor lehet megkedveli ő is és nem kell egyedül érezned magad amiatt, mert "más" a popkultúra, amiben éltek.

2017. júl. 31. 16:18
 45/54 anonim válasza:
96%
Rammstein, Ossian, Paddy and the rats, ACDC. GnR, TCS, Three days grace, Skálmöld (ha nem ismered feltétlen hallgasd meg!!), Marilyn Manson, Leo Moracchioli a felhozatal nálam mostanában. Szerintem ezek beletartoznak (1-2 kivétellel) az "igazi" rockerek kategóriájába.
2017. aug. 16. 16:11
 46/54 anonim ***** válasza:
100%
Leo Moracchioli +1
2017. aug. 19. 11:29
 47/54 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ez azért rossz kérdés, mert máshol van a határ mindenkinek. Unokatesóm zeneakadémista, ő Freddie Mercury alá nem megy, de ha Mozartot hallgatsz, akkor is populista vagy meg Beethoven, mert Rahmanyinov mennyivel menőbb (az ő köreiben). Én ismerek nagyon sok zenészt, sőt egy egész könyvgyűjteményem van a rockzene történtéről, tudom, ki Fats Domino, szeretem Chuck Berryt (és jobbnak tartom Elvisnél, de Bill Haleynél is, aki állítólag feltalálta a rockzenét), szeretem a Sweetet, a Smokie-t, de az AC/DC-t is stb., de a kedvencem a Bon Jovi. De ha egy metálos társaságban ezt elmondom, akkor jaj, ő milyen műrockerek, nyálasak, nem is igazi rockzene, tupír haj stb. Én bírom a glam metált, nem csak azokat, akiket mindenki ismer, hanem a Hanoi Rocksot meg a Cinderellát is, és máig nem értem, hogy mitől férfiatlan, nyálas a glam metál, viszontkreatív és korát megelőző az ugyanolyan női ruhákba tupírozott hajjal beöltöző glam rock (Marc Bolan, Brian Connolly, Bowie - oké, nem mind tupírozott), vagy a New York Dolls mitől menpbbek és vagányabbak, mint egy Bon Jovi csak mert punkok, de ugyanúgy női ruhákban járkáltak. A Bon Jovi szerelmes balladákat is énekel, azta, de a nagy rockerek nem ismerik az olyan társadalmi témákra reflektáló lemezeiket, mint pl. a These Days, ami szerintem a 90-es évek egyik legjobbja. És ha ugyanezzel viszont elmegyek másik helyre (pl. gimnazista koromban az osztályomban) én voltam a nagy rocker, mert klasszikus bandát hallgatok, hú. Ha U2 fanok közé megyek, kemény zenét hallgatok, ha Phil Collins-rajongók közé, még ordítósnak is számít, ha épp Justin Biebert kellleszólni, a Jovit egy rocklegendává avatják. Volt egyszer egy hír, hogy Jon Bon Jovi beszólt Biebernek, bárhol olvastam, a kommentelők Jont egy istenséggé avatták, persze csak hogy be lehessen szólni Biebernek. Ha épp nem ez a kontextus, akkor szemét nyálas sz*r. Az általad említett Guns se volt kevésbé tupírozott, és az általad említett AC/DC-t egyes metalheades körökben gagyinak tartják, akik csak menősködő dolgokat énekeltek, ugyanazt az egy dallamot játsszák stb., vagy pl. egyes rocker körökben a KISS gagyi, akik csak külsőségekkel operálnak. Igazából a tinik előtt el tudod játszani, hogy az AC/DC-vel nagy rocker vagy, de az igazi slipknotosok lenéznek miatta. Szóval akkor hol a határ? Bon Jovival már nem jöhetek? vagy a Scorpions még belefér? A Toto meg a Boston meg már gondolom nem is rock, mi?
2019. jan. 25. 20:49
 48/54 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és mi van, ha popot és más műfajokat is szeretek mellette, sőt még a Savage Garden banda énekese is tehetséges szerintem? Nem is vagyok rocker, gondolom, dobjam ki a teljes gyűjteményemet. Hiába voltam Rolling Stones-, Bon Jovi-, Bob Dylan, Smokie-, Status Que-, Iron Maiden-, Tankcsapda-, Paul McCartney-, Queen-, Billy Haley-, Manic Street Preachers-koncerteken, ássam el magam, ugye, mert voltam Mika-koncerten is, és szeretem Darren Hayest.
2019. jan. 25. 20:51
 49/54 anonim ***** válasza:
87%
Talán félreérthető voltam. Szóval szeretem a Jovit, írtad, hoyg te is. de saját fénykorának a Bon Jovi volt a Black Veil Bridesa, állandóan mindenki azzal jött, hogy gagyik, csak jóképűek, nem is tudnak játszani. (Nem éltem még akkor, de el lehet utólag is olvasni.) Maga Jon Bon Jovi is elmondta, hogy sértette, hogy a Rolling Stone címlapjára került, és csak a hajáról kérdezték. Ennyire becsülték.
2019. jan. 25. 20:55
 50/54 anonim ***** válasza:
17%

"És csak a hajáról kérdezték. Ennyire becsülték"

Ha egy kommersz, giccses, külsőségekre elég erősen építő, nagy tömegekhez szóló, úgymond tinik által "jól rajongható" műfajt választ, mint a "hajmetál", akkor ne csodalkozzon. Ha jazz zenész lenne, valószínűleg nem a hajáról kérdezték volna, ha pedig Kiss tag lenne, biztos, hogy megkérdezték volna az arcfestéséről. Ez van, mainstream műfajban sokszor azt kérdezik, ami a legszembetűnőbb, mivel magában a zenében nem emelkedik ki igazán senki, pont azért mert beszűkülten, ugyanazon trend szerint tevékenykednek, nincs szó különleges egyéniségekről.

2019. jan. 26. 13:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!