Vannak még " igazi " Rockerek?
Hogy én is elitista legyek, számomra csak az alábbiak jelentik a zenét:
blues rock
pszichedelikus rock
progresszív rock
acid rock
space rock
heavy psych
korai hard rock és heavy metal (70-es évek eleje)
" Én még nem nagyon hallottam olyat, hogy a keménység érdem lenne."
Menj be bármilyen olyan oldalra, ahol szóba kerül a Bon Jovi vagy Bryan Adams vagy bármi hasonló.
Pontosan van fogalmam mi az az Ószián. Voltam olyan koncerten, ahol Endre nem volt magánál.
Az, hogy az igazi rocker milyen, nehéz megmondani. Mert mindenki mást mond. Nincs igazi rocker. Régen a Deep Purple-ös verte meg a Jethro Tull-ost az utcán, mert szerintük a másik volta "TRÚ", az "igazi".
Számomra az az igazi rocker, aki a rocker társai mellett akkor is kiáll, ha nem tetszik neki az a fajta rock zene, amit a másik hallgat és az embert tiszteli a másikban. Azért, mert egy zenekarban csalódtam, vagy bunkók voltak a rajongói, vagy a zenéjük nem tetszik, akkor is szeretem a basszus gitár-gitár kombót és a mondanivalóval rendelkező zenéket, azaz a rockot; legyen az Little Richard, Jenis Joplin, Arch Enemy, vagy Tool. Széles a paletta.
Az, hogy valaki nem ismer egy 44 éves zenekart, az nem jelenti azt, hogy nem rocker. Azt jelenti, hogy nem ismeri. És ha bunkó módon adod elő neki, hogy ezért lenézed, akkor nem is fogja megkedvelni. És ha ügyesen tálalod, majd megmutatod neki, hogy az AC cikk-cakk DC milyen, akkor lehet megkedveli ő is és nem kell egyedül érezned magad amiatt, mert "más" a popkultúra, amiben éltek.
"És csak a hajáról kérdezték. Ennyire becsülték"
Ha egy kommersz, giccses, külsőségekre elég erősen építő, nagy tömegekhez szóló, úgymond tinik által "jól rajongható" műfajt választ, mint a "hajmetál", akkor ne csodalkozzon. Ha jazz zenész lenne, valószínűleg nem a hajáról kérdezték volna, ha pedig Kiss tag lenne, biztos, hogy megkérdezték volna az arcfestéséről. Ez van, mainstream műfajban sokszor azt kérdezik, ami a legszembetűnőbb, mivel magában a zenében nem emelkedik ki igazán senki, pont azért mert beszűkülten, ugyanazon trend szerint tevékenykednek, nincs szó különleges egyéniségekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!