Vannak még " igazi " Rockerek?
Ne haragudj Kérdező, de én a te hozzáállásodat végtelenül nagyon csőlátásúnak, visszamaradottnak és károsnak találom.
Az AC/DC, a GNR, a Pokolgép és az Ossian vitathatatlanul klasszikusok, megkerülhetetlenek a rockzenében, ezzel szerintem mindenki egyetért.
Ugyanakkor azt is le kell szögezni, hogy ezek a zenekarok 20-30, vagy még annál is több évvel ezelőtt élték a fénykorukat. Akkoriban voltak igazán fiatalok, zeneileg a legtermékenyebbek és voltak jelen folyamatosan a köztudatban. De nézzünk szembe a tényekkel: mára mindannyian megöregedtek és persze, ettől függetlenül még mindig aktívak, koncerteznek, lemezeket csinálnak, de előbb-utóbb el fog jönni az idő, amikor végleg leteszik a lantot. Az AC/DC és a Pokolgép már csak vergődik, miután meg kellett válniuk a jól bejáratott énekeseiktől, a Guns most jelenleg összekaparta valamennyire magát, de Axl-nél sose lehet tudni, hogy mikor robban ismét a bomba, szóval nekik sem jósolok már túl nagy jövőt. A felsoroltak közül talán az Ossian az, akinek még mindig szárnyal a karrierje.
Mindebből azt akarom kihozni, hogy ha ezek a régi nagy öregek már nem lesznek, akkor igenis kelleni fog az utánpótlás, kelleni fog a friss vér új és fiatal zenekarok képében. Nincs annál károsabb dolog, amikor egyfolytában a múltba tekingetünk, és folyamatosan ellenzünk mindent ami új, mert akkor egyszer csak tényleg le fog áldozni a rockzenének.
Egyébként se értem, hogy miért kell a rockzenehallgatók mai generációját arra kötelezni, hogy mindenáron a régi klasszikusokkal ismerkedjen meg a rockzenével. Oké, szerettük őket, jók voltak, de ettől még ne álljon már meg az élet!
23/F
Én hallgatok mai rockot is és nem csak a " régi nagy öregeket ". Pl a Road szerintem nem éppen régi.
Továbbá:
Attól amit azok a bandák, amiket leírtam a kérdésben képviselnek attól nagyon írtózom. Persze attól, hogy nekem nem tetszik még nem zavar, ha másnak igen. :D
Egyébként sok helyen olvastam, hogy mennyien gondolják úgy, hogy már maga a DeathMetal vagy a BlackMetal sem " igazi " metál, nemhogy a fentiek, merthogy ezt a " hörgést " ( egyébként tudom, hogy scream. ) nem nevezik zenének. Nem szeretem én sem ezt a műfajt, de ez persze nem az én véleményem, ezt csak olvastam olyanoktól, akik Rockzenét haallgatnak. Valamint a screamelésről is sokan azt gondolják, hogy könnyű ( bár szerintem akik nem tanulták és azt állítják elsőre megy nekik, azok valójában csak nem hallják, hogy rossz :D ) , mások meg, hogy milyen nehéz megtanulni, ehhez nem értek, hogy mi számít ebben jónak, mert mint mondtam, nem szeretem a műfajt, de nem teszek rá semmilyen megjegyzést. Viszont akik nagyon szeretik, azok pedig azt állítják, hogy az olyan bandák énekesei, mint az AA nem tudnak rendesen screamelni sem. Ezeket leszögezem mégegyszer olvastam csak, nem az én véleményem.
Valamint még én magam sem szeretem ezt az " igazi rocker " kifejezést, de annyian használták már, hogy nem tudtam hogy máshogy írjam le, amit ki akarok hozni az egészből. A " MetalHead " kifejezést sem szeretem, de a " Metálosokat " így ismerik már többen és elvileg sértésnek is veszik, ha le vannak " metálosozva " szóval inkább azt a kifejést használtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!