Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Vannak még " igazi " Rockerek?

Vannak még " igazi " Rockerek?

Figyelt kérdés
Komolyan, mindenhol AA, BvB, BMTH és egyéb felviezezett " izé " szól ( jobb szót nem tudok rá ). Meg hasonló mai, magukat metálnak mondó banda van, Aki meg ezeket hallgatja nagyon elhiszi, hogy Rocker/MetalHead. Közben fogalmuk sincs mi az az AC/DC, Guns n' Roses vagy magyar példa a Pokolgép vagy az Ossian.

2017. júl. 26. 22:49
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:

És igen, szeretem a Kreatort, vagy esetleg az Amon Amarthot is, szóval hallgatok én " mai " rockot/metalt is. Csak az elöbb említett problémával van bajom.

( sőt, nem éppen mai, hazai példa a Moby Dicket is szeretem )

2017. júl. 28. 00:10
 22/54 anonim ***** válasza:
97%

#20 Személy szerint számomra is fontos, hogy ismerjem az általam kedvelt zenének a történelmi aspektusát is, ugyanakkor ezt nem várom el, csak attól, aki nagyon veri magát arra, hogy mennyire vágja a zenetörit. A legtöbb Asking Alexandriás rocker meg sose mondja, hogy ők mindent tudnak, egyszerűen csak szeretik a kedvenc zenekaraikat, a sötét ruhákat, a koncerteket és nincs ezzel semmi baj. Ha nekik ezzel egyenlő a rockzene, akkor az miért sértsen bárkit? A művészet nem olyan, mint a matematika, ahol mindennek objektív a definíciója, és nincsenek személyes névmások, művészetben a szabályok nagyon képlékenyek, az egész nagyon szubjektív. A stílus pedig nem olyan, mint egy hierarchikus katonai organizáció, ahol vannak rangok, amikhez járnak követelmények, hogy csak akkor lehetsz ez, ha ez meg ez igaz rád. Rajtad viszont erősen azt érzem, hogy ha előbbit még érzed is valamennyire, utóbbit nem igazán... Gondolkodj egy kicsit, ha tényleg szigorú szabálya kéne hogy legyen, hogy ki lehet rocker és metalhead, hol húznád meg a határt? Ha valaki egy stílus nagy elődjeit mind vágja, kivéve egy nagyon jelentőset, akkor ő már nem fér bele? Vagy ha ő még igen, akkor hány fontos zenekart szabad nem ismerni, hogy valaki még mindig igazi rocker lehessen? De a legfontosabb kérdés: meddig _kell_ visszamenni időben? Ha a Beatles-t, meg Elvis-t már ismered, akkor náluk régebbieket nem kell? Vagy esetleg Fats Domino-t is vágni kell, ha már őt tartotta Elvis a rock igazi királyának és valóban az egyik legfontosabb pionír? És ha már Fats Domino, a rock születésénél eléggé nehéz elválasztani az első előadóknál, hogy ki az, aki még jazz/blues és ki az, aki már rock... Mennyire kell visszamenni? Sister Rosetta Tharpe ismerete is kell, vagy ő már túl blues? Vagy várj, hiszen a rocknak mint műfajnak több másik műfaj is közvetlen elődje, úgyhogy ha igazi rocker vagy, tessék ismerni betéve a blues-t, a jazz-t, és a country-t is, mert történelmileg mind nagyon fontosak. Te ismereted Django Reinhardt-ot? Több hard rock gitáros is őt tartja a világ legjobb gitárosának, sokakat inspirált a műfajban, meg úgy alapból, fontos alak a rock egy előd-műfajában. De ha már inspirációnál tartunk, sok modern előadóra rengeteg nem_rock zene volt hatással. David Bowie utolsó albumán nagyon inspiráció volt számára a Death Grips nevű hip-hop trió, őket kell ismerni? És ezt a hülyeséget sorolhatnám napestig, és biztos vagyok benne, hogy van olyan ember a Földön, aki minden kérdésre lelkesen bólogatna, egészen addig, míg le nem szűkül az "igaz rockerek" száma kb. háromjegyűre, de azért remélem átjött, hogy a célom az volt, hogy kicsit átérezd, hogy egy ilyen témának mennyire nem állnak jól az objektív szabályok... Ha egyszer egy műfaj nevével és jelenlétével mindenki képben van, nem teheted azt meg, hogy mások hozzáállását és megbecsülését próbálod szabályozni, mert lehetetlen is és hülyeség is. Az meg, hogy más zenei ismerete, meg öltözködése sért-e, szerintem még mindig személyes választás. Meg - és bár ezt korábban mondtam, de nem reagáltál rá - még mindig nem a zenei háttér határozza meg, hogy valaki milyen ember, vagy hogy mennyire "számít" a zenei véleménye. Ezerszer inkább beszélgetek olyan emberrel, akinek felszínesek az ismeretei, de nem érdekli, csak maga a zene számít neki, jól át tudja adni a gondolatait és úgy alapvetően nyitott, mint egy sznob idiótával, aki folyton veri magát arra, hogy ő aztán így művelt, meg úgy igazi rocker...

Nem tudom, hogy érted-e hallás után az angolt, de ha igen, és van fölös negyed órád, nézd meg ezt a videót, a csávó bár nem rockról, hanem hip-hopról beszél itt, nagyon jól összefoglalja, hogy miért hülyeség játszani a műfajrendrőséget, megmondani másoknak, hogy mivel azonosíthatják magukat és mivel nem: https://www.youtube.com/watch?v=uUVoggWq_sc

2017. júl. 28. 00:53
 23/54 Tom Benko ***** válasza:
97%

Az az igazság, hogy 18-20 évesen én is ilyen elitista voltam. Aztán rájöttem, hogy ahogyan én sem szeretem, ha mások rám erőltetik a szubjektumukat, valószínűleg mások sem szeretik, ha én teszem.

Eleve a Rock/Metal az egyik legliberálisabb műfaj, valahogy ezzel "tájidegen" mindenféle diszkrimináció. Ha nem ismeri valamelyik "nagy öreget", akkor ajánld fel neki, hogy megmutatod. Ha érdekli, elmesélheted neki, hogy neked miért tetszik, miért tartod olyan sokra. Lehet, fordítva is megtörténik. És lehet, hogy rájössz, hogy valójában igaza van - rocker vagy metalhead.

2017. júl. 28. 02:23
 24/54 A kérdező kommentje:

Én egyáltalán nem szoktam hangoztatni, hogy mekkora Rocker lennék vagy ilyesmi.:) Nyitott is vagyok minden műfajra ( mint írtam pl a glam metált is szeretem ) és az ismerőseim nagyon nagy része nem is Rocker, hanem poppot, vagy rapet hallgat és soha meg sem próbaltam esetleg rájukeröltetni a Rock zenét. Sokszor akkor is szokták hallgatni, amikor én is ott vagyok és semmi bajom velem. Ameddig őket nem zavarja, hogy én a rock zenét szeretem :)

Valamint alapvetően az ilyen bandákkal, mint AA, BMTH, vagy BvB nincs is bajom. A zenéjük nem fogott meg, valóban nem, de sokan meg a glam metált nem kedvelik :D

Szóval tudom, hogy nem a zenei izlés szablya meg, hogy milyen ember :D

De azt viszont nem viselem el, amikor valaki, aki BvB-t AA-t vagy BMTH-t hallgat, csak és kizárólag a rock/metál műfajon belül és ő maga tartja magát Rockernek, vagy MetalHeadnek és híreszteli is, holott ezeken az együtteseken kívül semmit nem hallgat a rock/metál kategóriában. :)

Viszont, ha valaki szereti ezek az együtteseket, és a pólóján hordja, de tisztában van vele, hogy nem ennyiből áll a rock/metál műfaj, de annyira nem érdekli, hogy további kutatásokat végezzen az ügyben és azzal is tisztában van, hogy ettől a 3 bandától nem lesz rocker és nem is hirdeti, hogy az lenne, akkor azt tisztelem.

2017. júl. 28. 10:29
 25/54 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezeket a bandákat ne is vegyük egy kalap alá :D Olyan szinten más műfaj és kor...

Jaa és nem akarok senkibe belegázolni, de függetlenül attól, h adott ember épp Gunst vagy BVB-t hallgat, röhejes ha erre veri magát.

Nincs amúgy sem szabályzat, sem felvételi, h milyen zenekarokat KELL hallgasson valaki ahhoz, hogy rocker legyen. Ez egy érzés kéremszépen. Egy életvitel. Hallgathatsz bármilyen rockot ha ez nincs meg.

De ha téged tényleg annyira zavarnak az iménti skatulyába sorolt emberek, hogy tömegeseményt szeretnél csinálni itt GYK-n a gyűlölésükből (mért kell ezt??) akkor tipp, h ne a rockert keresd adott személyekben, hanem az embert.

Mindezt úgy írom, hogy nem hallgatom a felsorolt együtteseket, BMTH-t leszámítva.

2017. júl. 28. 22:18
 26/54 anonim ***** válasza:
100%

#25 Lááátod, ez a hiba, hogy te csak Bring Me The Horizon-t hallgatsz, így te nem értheted az igazi rockerek dolgait! :P

Amúgy viccet félretéve, kérdező, én itt egész kis esszéket írtam, meg a többi válaszoló is szerintem jókat írt, de te közvetlenül semmire se reagálsz, csak önmagad ismételgeted, hogy "márpedig az nem rocker, márpedig az nem rocker". Nem tűnsz hülyének, szóval nem b#sztatni akarlak, de eddig még nem sikerült megindokolnod, hogy miért érzed úgy, hogy igazad van...

2017. júl. 28. 23:18
 27/54 anonim ***** válasza:
100%

#26 hellóó haver, olvasgassál vissza, a FELSOROLTAK KÖZÜL (AA, BVB, BMTH) csak a BMTH-t hallgatom:D Köszi, puszi.

25 voltam.

2017. júl. 28. 23:29
 28/54 anonim ***** válasza:
100%
#27 Tudom, a célom az volt, hogy minél nagyobb baromságot írjak, de ezek szerint nem volt annyira vicces. Ez a baj az internettel, nem lehet poénból akkora túlzó. értelmetlen hülyeséget írni, hogy ne merüljön fel valaki fejében, hogy komolyan lett gondolva. :D
2017. júl. 28. 23:40
 29/54 anonim ***** válasza:
100%

Akkor bocsi az odaförmedésért!!!

Tényleg rossz, h írásban nem jön át úgy a szarkazmus, ezzel néha nekem is meggyűlik a bajom:")

2017. júl. 28. 23:51
 30/54 anonim ***** válasza:
100%

shit már 28.

mind1 xd

2017. júl. 28. 23:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!