Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek a Metallica nem...

Szerintetek a Metallica nem túlértékelt?

Figyelt kérdés
Szerintem a Slayer és a Megadeth sokkal nagyobb elismerést érdemelne a 'talicskánál.

2017. júl. 9. 18:00
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt belekötnétek abba hogy azt mondtam hogy 1975 a hetvenes évek első feléhez tartozik: tudom hogy tulajdonképpen már a 2. fele, de zeneileg szerintem még bőven sorolható az 1.-höz.
2017. aug. 6. 17:48
 22/42 anonim ***** válasza:
100%

Reagálva az új válaszokra, azt kell, hogy mondjam, a Mastert és az ...And Justice-t tényleg nem kéne lehúzni, mondom ezt úgy, hogy a Ride a kedvenc albumom, és jónak tartom a Kill-t is. Egyszerűen az első két album zúzósabb, a harmadik-negyedik meg inkább technikásabb, de ezzel semmi baj nincs, kicsit nehezebben befogadható talán, de ennyi. Azért művészi érettség szerintem nem kell hozzá, ez túlzás. :D

Az meg hülyeség, hogy a Megadeth csak agyatlan zúzdákat gyártott. Oké, az első két albumukon még kicsit kiforratlanok voltak, de utána igenis írtak technikás thrash dalokat, elég csak meghallgatni a Rust In Peace-t... és ahogy említettem, náluk jobban sikerült a stílusváltás a Countdown és a Youthanasia képében, amelyek szintén nem agyatlan zúzdák.

Mustain nagyképű, meg vannak hülye nyilatkozatai. Na és? Hetfieldéknek is voltak, óh és persze ott van a drága Max is... de ez nem jelent semmit, leszarom. Igazából egyetlen egy dolog számít, hogy jó zenét tolnak-e vagy sem. Na, erről ennyit.

Az új Metallica albumon meg igenis vannak jó számok a St. Angerrel ellentétben. A már emlegetett Spit Out The Bone a kedvencem, de szorosan követi az albumcímadó, meg aztán persze az Atlas és a Moth Into Flame. De ja, a teljes album nem lett túl jó, valszeg ez azért is van, mert hosszú, és sok a töltelék... de vannak rajta jó számok, ez a lényeg. :)

2017. aug. 6. 19:42
 23/42 anonim ***** válasza:
100%
22: nem is mondtam hogy probléma hogy Mustaine nagyképű, de szerintem ez köztudott hogy az, és valóban a zenét ez nem befolyásolja. És igen, a Rust in Peace az egyik legtechnikásabb thrash album, a Poison Was the Cure című szám riffjétől a mai napig ámulok. Tudom van ennél technikaibb riff, de akkor is szimplán lenyűgöző. Én nem húztam le a Master of Puppetset meg az And Justice for All-t, annyit mondtam hogy kicsit túlértékeltebbek mint az 1. 2 albumuk a Metallicának, természetesen azok is brutálisan jók. U.i. ici picit offolok most, de innen szereti akármelyikőtök is a Helloween - Walls of Jericho című lemezét? Nekem szinte fő kedvenc albumom :)
2017. aug. 6. 19:59
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem túlértékelt. Az első négy lemezük alpvetés a metalban, de még a fekete albumot is ide sorolnám, hiába utálják sokan. Az első öt lemezük kiváló (mint ahogy a Slayer és a Megadeth esetében is.) Inkább sok együttes alulértékelt hozzájuk képest, hiába készítettek hasonlóan minőségi albumokat (még ha kevesebbet is).

Mindez persze csak az én véleményem.

2017. aug. 7. 07:21
 25/42 anonim ***** válasza:
100%

Hetherola, igen aki ismeri a Megadeth-t, az minden bizonnyal tisztában vele, hogy Mustaine nagyképű, tehát mondhatjuk, hogy metálosok körében köztudott tény. :D

Jó, kicsit túlreagáltam, valóban nem húztad le őket, és látom, azért amúgy is kb. egy véleményen vagyunk róluk. :)

OFF: Nem Helloweent nem hallgatok, amikor hallottam pár számukat, nekem annyira nem jött be a stílusuk(power metál), szóval... legfőképpen thrash(Testament a favorit amúgy, ahogy már említettem) szokott nálam szólni némi progressive(Tool, Dream Theater, Mastodon... stb.) és numetállal(SOAD, KoRn, Deftones, Slipknot... stb.) fűszerezve. (Utóbbiról persze szoktak vitatkozni, hogy mennyire true metál, de engem nem érdekel, hova sorolják, a lényeg, hogy tetszik.)

2017. aug. 7. 12:03
 26/42 anonim ***** válasza:
100%
25: Igen ez jó dolog hogy ennyi dologban egyet értünk :) Egyébként a Helloween legelső albuma még nem Power metál, itt még nem is Kiske az énekes, itt még a gitárosuk, Kai Hansen volt az énekes, és a számok többsége Speed Metál de erősen hallhatóak Thrash Metál elemek is az albumon (az éneket leszámítva, Hansen nem valami jó énekes egyébként sem). Igen, azt is tudom hogy a Nu Metál nem elfogadott a metál szakértők körében metál stílusként, személy szerint én sem igazán tartom metálnak, de természetesen nincs semmi bajom az olyanokkal akik úgy gondolják hogy az és szeretik. Nekem egyébként zeneileg sem nagyon jön be a Nu Metál, de kinek a pap, kinek a paplan. Én nem tartom magam kifejezetten metálosnak, de eléggé megszállott vagyok rock/metál zene témában és rengeteg előadót ismerek és tisztelek és persze szeretem a zenéjüket, még 50-es évekbeli rock and roll-t is hallgatok olykor :) De a legnagyobb kedvenceim többnyire a Helloween/Deep Purple/Rainbow/Dio/Judas Priest/80-as évek Metallicája/Whitesnake/Black Sabbath/Stooges... meg számok szétszórtan más előadóktól... :)
2017. aug. 7. 13:08
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

Hmm... hát akkor azt hiszem, majd abba az albumba belehallgatok, ha az inkább speedes meg thrashes, akkor lehet bejön.

Amúgy ja, jó, hogy sok mindenben egyetértünk, és szerencsére te nem vagy elvakult elitista, aki köpköd a numetálra, viszont... az általad felsorolt együttesekkel úgy vagyok, hogy jók, és elismerem a munkásságukat, de nem az én stílusom, jómagam igazából csak a '80-as évek Metallicáját szeretem a felsoroltak közül. :D

Az úgymond "régi" zenekarok, amiket hallgatok meg: Megadeth, Slayer, Testament, Overkill, Exodus, Sepultura(korai, Arise meg Beneath The Remains korszak), Kreator, Annihilator, Dark Angel... stb. Ja hát igen, ez mind thrash. :D

2017. aug. 8. 00:06
 28/42 anonim ***** válasza:
100%

27: Ezeket én is szeretem mind :) A Thrash Metál állati egy műfaj. Szerintem nem fog csalódást okozni ha belehallgatsz a Helloween első lemezébe, mindössze annyi hogy készülj föl mert Kai Hansen nem valami jó énekes, de tűrhető és valamennyire passzol a hangja a számokhoz. És a metál elitistákról még csak annyit: ők nem rajonganak a kedvenc zenekaraikért, ők csak utálják a te kedvenc zenekaraidat (Nu metál és Metalcore bandák esetében).

Tehát véletlenül se szabad komolyan venni őket, ebből áll az életük. Persze ott is vannak kivételek.

2017. aug. 8. 10:36
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

Meg egyébként a Helloween első albumán kívül van még egy Power Metál banda, akik a kezdetben csakugyan Speed/Thrash Metálos számokat játszottak, az együttes neve Blind Guardian. Csakugyan német zenekar és sokan még jobbnak tartják mint a Helloween-t, és az első 2 albumukat sokan hibásan Thrash Metálként emlegetik, de szimplán Speed Metál.

Az albumok neve:

Battalions of Fear (1988)

Follow the Blind (1989)

Egyik ismerősöm ajánlotta a Blind Guardian-t, akinek a kedvenc zenekara, de hogy őszinte legyek csak az 1. 2 albumuk tetszett meg, a többi túlságosan szimfonikus/progresszív és én azt nem nagyon szeretem. Persze ott is akad 1-2 szám ami megtetszett tőlük :)

2017. aug. 8. 10:45
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

"Ne ölj meg, de én így gondolom."

Nekem is (részben) morbid humorom van, de ez azért viccnek is rissz-rossz...

xD

Mindenki azt gondol, amit akar és úgy érez, ahogy akar.

(Más kérdés, hogy jó esetben toleráljuk egymás érzelmeit, gondolatait, kivéve, ha a másik ember erőszakosan közli, vagy másokra erőlteti a sajátját, mert utóbbi esetben jogosan védekezhet az ember.)

Látom, kiterjedté vált a thrash téma, szia, Bécs! xD

2017. aug. 10. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!