Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek a Metallica nem...

Szerintetek a Metallica nem túlértékelt?

Figyelt kérdés
Szerintem a Slayer és a Megadeth sokkal nagyobb elismerést érdemelne a 'talicskánál.

2017. júl. 9. 18:00
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
Miért utálja mindenki a Metallica utáni albumaikat?
2017. júl. 15. 16:33
 12/42 anonim ***** válasza:
79%

Előző, azért, mert felszínesek, sablonosak a 90-es évekbeli, és későbbi Metallica albumok.

Előző előtti: tudomásul veszem, mit érzel, de el tudod nekem mondani, a Megadeth-ben -úgy egészében- mi fog meg téged? Számomra épp olyan sablonos, semmitmondó, felszínes számos Megadeth album (a tavalyi, valamint a korai első néhány album, ezeket hallottam), mint a 90-es évekbeli és későbbi Metallica. Hátha tudsz valamit mondani valamit arról, ami hat rád, kíváncsivá tesz.

2017. júl. 16. 19:03
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

Ne "talicskázzunk" már... A Megadeth kedvelő mit szólna, ha "Meggy Adele Anettkáznánk, vagy "megette evettke" néven hívnánk, vagy pl

"megadebil"

néven...?

2017. júl. 16. 19:06
 14/42 anonim ***** válasza:
96%

12-es, egyszerűen ez csak az én szubjektív ízlésemen múlik, és szégyen vagy sem, de nem igazán fogom neked pontosan megfogalmazni, mi fogott meg bennük. Egyszerűsített magyarázat, de kedvelem Mustain stílusát mind gitárosként, mind dalszerzőként, és hiába kritizálják a hangját, szerintem pont, hogy nagyon is illik ez a szóköpködés a thrash metálhoz. Na, a lényeg, hogy bírom a stílusukat, és ezt az End Game és a Dystopia esetében megkaptam... valahogy mindkettő albumban megvan a múltidézés a klasszikus korszakukra, de mégis új is egyszerre. Viszont ilyet a Metallicánál nem igazán éreztem, talán csak a Hardwired néhány dalánál, mint mondjuk a Moth Into Flame... de egészében nem nyerte el a tetszésemet az album. Ez van, ízlések és pofonok.

De amúgy továbbra is mondom, hogy bár nem a Big 4 része a Testament, de a nagy bandák közül nálam ők a favoritok, és például a Brotherhood of the Snake szerintem jobb album, mint a Dystopia, viszont a Dystopia meg jobban bejött, mint a Hardwired... jó, most csak írtam egy sorrendet a közelmúlt eseményeiből, de azért ez talán valamelyest szemlélteti az ízlésemet.

2017. júl. 16. 22:31
 15/42 anonim ***** válasza:
100%
A Metallica tagjai pontosan tudták, hogy ennyi várakozás után úgyis venni fogják az emberek amit csinálnak, így semmi okuk sem volt minőségi munkát kiadni.
2017. júl. 17. 15:50
 16/42 anonim ***** válasza:
80%

Is is. Tudom hogy a zene szubjektív, de akik azt gondolják hogy a fekete album a legjobb albumuk azok szerintem nem igazán ismerik a 80-as évek Metallicáját. A Kill 'em All az egyik kedvenc albumom és abszolút nem túlértékelt, ugyanígy a Ride the Lightning. Viszont a Master of Puppets meg az ...And Justice for All már kicsit mehetnek a túlértékeltebb kategóriába. A legújabb albumuk is egész jó, viszont őszintén mondom hogy a fekete album utáni Metallicáról nem tudok sokat, de nem is annyira érdekel, talán túlértékelt, talán nem. Véleményem a Slayerről és a Megadethről...

A Slayer bármennyire is jó, a legtöbb számuk eléggé egyforma

A Megadeth véleményem szerint egy erősen túlrajongott banda, bár összegezve szeretem a zenéjüket így is.

De azt ki nem állhatom hogy egyesek Dave Mustainet elismerik mint minden szám szerzője a Kill 'em All-on, holott 4 számnál volt társ-író.

2017. aug. 6. 11:13
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
A Kill 'em Allon igazából csak egy sikeres dal van aminek Mustainehoz is köze van. Erre a csávó azt nyilatkozza hogy ő találta fel a thrash metalt, meg hogy őt a Metallicával együtt be kellett volna iktatni a Hall Of Famebe. Ezért baromi ellenszenves a Megadeth, de a Metallicát meg sajnos ok nélkül húzzák le, pedig a St. Angeren is akad jó dal.
2017. aug. 6. 12:43
 18/42 anonim ***** válasza:
95%

Az új Metallica albumon mit lehet enni...? Ez előtt döbbenten állok.... Ritka unalmas sablon az egész, ez is már csak a pénzért született, meg hogy legyen ürügye egy új turnénak, ahol úgyis a régi számokra kíváncsi az óigényes többség...

A Master of Puppets(1986)-hez meg fel kell nőni, művészi véna kell, hogy be tudja egészében fogadni valaki ("Orion", vagy pl a címadó felvétel, stb).

Persze vannak egyszerűbb darabok is azon az albumon, mint pl az első szám rajta, de szinte az összes többi szám rajta zeneművészet.

Nem véletlen dolgozták fel csellókra a korai, klasszikus Metallica számok jó részét.

(Apocalliptica cselló zenekar).

Persze ha épp egyszerű, döngölős, mégis hangulatos zene kell, azt meg lehet találni a Megadeth albumokon. De a fekete Metallica (1992) albumom

már nem... se onnantól...

A Kill'em All (a Mustaine-s) egész jó, de még kiforratlan, egyszerű, bár jó bulizós album volt.

2017. aug. 6. 17:27
 19/42 anonim ***** válasza:
100%

A siker(esség) és a művészet, művészi igényesség művészi mondanivaló két külön dolog

(tehát többnyire nem függ a siker a művészi színvonaltól, se fordítva), ezt még hozzáteszem. (Ritkán vág egybe a kettő.)

A Metallica művészi korszaka 1984-1989-ig tartott:

Master of Puppets (1986)

Ride the Lightning (1984)

...and Justice for All (1989)

2017. aug. 6. 17:32
 20/42 anonim ***** válasza:
100%

18 - 19 az olvasottak alapján ugyanaz a válaszadó vagy, úgy hogy ezt neked írom:

Én sem eszem a Metallica legújabb albumát, annyit mondtam hogy egész jó. Jobb a Black Album utániakhoz képest, és a Spit Out the Bone részben emlékeztet is a Metallica gyökereire. Ne ölj meg, de én így gondolom.

Abban egyetértek hogy a Metallica művészi kora 1984-1988 között volt, de a Kill 'em All így is minden idők EGYIK legjobb debütáló lemeze.

17: LOL Mustaine mindig is egy egoista s***fej volt ez tény, ezt még a Megadeth fanok zöme is így gondolja szerintem. Hát azt az elvét elrontotta hogy ő találta volna föl a Thrash Metált, mert azt a Venom tette 1981-ben a Welcome to Hell című albummal (így se az egész album Thrash Metál) bár sokan 2 '70-es évekbeli számot is jelölnek a Thrash Metál létrejöttének, de ezt b***mságnak tartom:

Queen - Stone Cold Crazy (1974)

Black Sabbath - Symptom of the Universe (1975)

Igen, kemény számok ahhoz képest hogy 70-es évek első fele, na de akkor is... Thrash metál? Aligha :)

2017. aug. 6. 17:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!