Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Powerstate.hu -tól érdemes...

Toby18 kérdése:

Powerstate.hu -tól érdemes elektromos gitárt venni vagy nagyon alja minőségűek a gitárok?

Figyelt kérdés
Régebben gitároztam és újra el szeretnék kezdeni de annyira nem vagyok otthon a gitárok terén pár alapvető hozzáértésem van de nem tartom elégnek nagyon sokat nem akarok rá költeni de max kb egy 42ezer huf ot amibe ha lehet nem nagy de egy kis erősítő beleférjen .

#olcsó #gitár #szóló #Powerstate #Elektromost gitár
2016. aug. 15. 12:50
1 2 3 4 5
 21/42 Mojjo ***** válasza:

@18:

"A videón szereplő gyár kizárólag, már csak, nem export modelleket gyárt, mivel akkora igényeket támasztott a kinai belföldi piac."

Nem igazán értem, mi a jelentősége annak, hogy belföldi, vagy külföldi piacra gyártják abban a gyárban az Epiphone gitárokat. Ez egy gyár, ami kínában van és Epiphone termékek gördülnek ki onnan, ami azt jelenti, hogy van Kínaban gitárgyár, ami Epiphoneokat gyárt. És ennyiről beszélünk, nem arról, hogy aztán azokat milyen piacokon terítik.

A hozzászólásod többi része fogalm sincs, hogy jön a témához, és bevallom, teljesen érdektelen is, kína államberendezkedésével, külföldi cégek alapításával, éghajlatokkal, fake gitárokkal, Fishmannal és Wilkinsonnal együtt.

"Nem igazán akartam ezekbe a mélységekbe belemenni, de úgy láttam, hogy kötöd az ebet a karóhoz és kicsit makacsul ragaszkodsz néhány álláspontodhoz, hogy pedig az úgy van.."

Igen, ezeknek az álláspontoknak pedig a világon semmi köze az általad citált "mélységekhez" - lsd amit az előbb írtam.

Amit a Fender helyzetéről és hasonlókról írsz, érdekes. Ugyanakkor tény továbbra is, hogy minden bolt rogyadozik Strat kópiáktól, pedig állításod szerint ez nem lehetne így.

"Remélem, ha én megtisztelek azzal,hogy bemutatkoztam, te sem hagyod ki."

Ha ennyire szeretnéd, Pintér Balázs vagyok, egy kisebb családi vállalkozással.

De elnézésedet kérem, nekem ez nem megtiszteltetés, hanem egy teljesen érdektelen, felesleges információ. Jóval inkább örülnék, ha az általam feltett kérdésekre próbálnál válaszolni.

"Viszont ha már akkora szakértőt tisztelhetek benned tudod-e hol gyárják a Gibson hangszedőket, illetve a Gibson robot gitárjához az adalékokat?"

Halvány fogalmam sincs és őszintén szólva abszolút nem érdekel. Viszont hadd kérdezzek vissza: mit is befolyásol ez, melyik felvetett témánk szempontjából van jelentősége?

Amúgy örülök, de ugyanakkor furcsának is tartom hogy szakértői szintnek számít a szemedben, ha valaki látott már egy videót a kínai Epiphone gyárról.

2018. jún. 29. 12:38
 22/42 Mojjo ***** válasza:

@20: Ha lehet, kicsit térjünk vissza a #16-17-ben felvetett témákra.

Említettem, hogy a test anyaga befolyásolja a hangzást, ugyanakkor leginkább a hang színezetére, esetleg a hangkitartásra van hatással. Viszont amíg a hangszedők mágneses terében rezegnek a húrok, addig lesz hangja a gitárnak, akár egy darab műanyagra van szerelve, akár a legjobb minőségű fára. A hangot a húrok rezgése szolgáltatja, ezt fogják és alakítják elektromos jellé a hangszedők. Reményeim szerint ezt te is így tudod, de javíts ki, ha nem.

Amúgy nem játszottam ilyen gitáron. De mondjuk pl Joe Satriani játszik műanyag gitáron, még signature modelje is van az Ibaneznél:

[link]

Gondolom sejted, hogy nem azért, mert sz@r hang jön ki belőle ;)

2018. jún. 29. 12:48
 23/42 styx75 válasza:

A Fender koncepciója már évek óta téma, gyakorlatilag talán Europában elsőként az olaszoknál vezettek be valamit, kb 60-70 bolt mondta vissza, hogy nem akar Fenderrel foglalkozni.

Amúgy az államokban azért nehéz,ellenállni, mart van pár márka amik nélkül egyszerűen fura hangszerbolt üzemeltetés...

Sajnos ez a Fender is.

Viszont az Ö koncepciójuk, pont a konkurencia kiszorítása ezzel a fura eszközzel.

Gyakorlatilag a Gibson illetve a Fender is óriási pácban van... A Gibson kb 10 éve amikor lefoglalták az illegális Ebony-t már akkor nem sokon múlt, hogy bezárják őket..

Most nem biztos, hogy megússzák, mivel több bedolgozójuknak hónapok óta tartoznak..

A szakma szereplői közül többen örülnek, illetve, még többen nem! Nagy esély van rá, hogy egy ázsiai befektető megment őket, viszont kevés annak az esélye, hogy marad a gyártás az államok keretein belül.

Ha nem, akkor ez több ezer Gibson tulaj álmát üti szét a jövőben...

2018. jún. 29. 12:58
 24/42 Mojjo ***** válasza:
@23: Igazából ha beüt a sz@r a Gibsonnal, akkor a mostani, illetve régebbi Gibson gitárok ára valószínűleg felfelé fog menni. A Gibson tulajok azt fogják észrevenni, hogy a gitárjaik hirtelen többet érnek, mint eddig. Viszont a gyártó, akit esetlegesen szerettek és ragaszkodtak (volna) hozzá megszűnt, vagy átalakult... szóval igen, valahol elég álomgyilkos dolog, tényleg.
2018. jún. 29. 13:15
 25/42 styx75 válasza:

Bocsi egy kicsit megkavarodtam, mert időközben láttam, hogy kérdeztél mást is.

Satriani... :-) Nézd, ezek azért nem biztos, hogy jó példák, mivel inkább arra alapoznak, hogy kötődik a neve a márkához..Néhány elvetemült rajongó megveszi és kirakja a falra..Élő embert ezen gitározni nem fogsz látni..!

Hozhatnám példának az Iceman PS típust..Amúgy frankó gitár viszont, kizárólag csak vitrinbe vették otthonra, vagy aki eleve kifestve jött be a boltba...:-)

Sőt te széria gitárként nem fogod megkapni az Satriani hangszerét.

Az USA-ban gyakorlatilag a Les Paul-t használó nagyobb Endorserek privát hangszere köszönőviszonyban nem volt a kirakat modellel.

Egyszer a kezemben volt egy 60-as évek beli Billy Gibbons hangszer...Gyakorlatilag át volt kötve Fender hangszín struktúrára egy hangerő magas, illetve mély kiemelés. és egy a negyedik poti nem volt bekötve...és még volt egy paralel fázisfordító benne..

2018. jún. 29. 13:17
 26/42 styx75 válasza:

Sajnos, nem biztos, hogy a te jóslatod fog bejönni!

Erre hozhatnám példának a PRS hangszereket!

Gyakorlatilag a Kinai gyártás beindulása után mindenki szabadult meg a gitároktól..

A másik probléma a Gibsonnál tradició, amiért rengeteg kritika éri őket...Sok a törés... a javított hangszer meg felét éri...

Sokan befektetésnek több tízezerért vettek 50-es 60-as évekbeli gitárokat és egy rossz mozdulat és ugrott a a hangszer értéke.

2018. jún. 29. 13:35
 27/42 Mojjo ***** válasza:

@25:

"Élő embert ezen gitározni nem fogsz látni..!"

Pedig esküdni mertem volna, hogy pl a youtubeon ilyen gitárral nyomuló lények élő emberek, nem zombik.

Nagyon kalandozunk mindenfelé, így, ha nem bánod, összefoglalnám a nyitott kérdéseket:

- Milyen aktív elektronikáról beszélsz az olcsóbb Ibanez gitárok kapcsán pontosan?

- Legalább egy konkrét példát tudnál esetleg mutatni?

- Ha a Fendernek kikötése, hogy a termékeit forgalmazó kereskedők ne áruljanak Strat kópiákat, miért árul nagyjából minden egyes Fendert is forgalmazó bolt kismillió Strat kópiát?

- Ha Kínában van egy Epiphone gyár, ami (állításod szerint) belső piacra termeli a gitárokat, akkor miért nincs Kínában Epiphone gyár?

- Ha egy passzív hangszedőt, pl DiMarziót, vagy EMG Hz-t teszünk egy akármilyen gitárba, legyen az az általad említett Jackson, vagy B.C. Rich, miért nem lesz gyakorlatilag hangja?

- A hangszedők a te tudomásod szerint is a húrok rezgéseit fogják és alakítják elektromos jelekké?

Illetve volt még pár kérdésem, ami válasz nélkül maradt, de kezdjük ezekkel.

2018. jún. 29. 13:40
 28/42 styx75 válasza:

Kedves Pintér Balázs, családi vállalkozó!

Gondba lesz a családi vállalkozásod, ha csak olvasol és nem fogod fel a szöveget..

Nem az volt a kérdés, hogy gyárt-e az Epiphone kínában, mivel írtam is , hogy 2006 ban már saját szememmel láttam a gyártást, igaz , hogy akkor abban az időben, még elvileg nem is létezhetett volna a közvélemény számára Kinából Epiphone, hiszen, maga a cég is világszinten Koreaiként hozta forgalomba...

Azért kezdtem a kályhától, hogy a hasonló emberek, mint te akik, you tubén szociálizáljátok magatokat, ne hülyén haljatok meg (bár úgy érzem nem sok értelme volt..)

Elmondom lassan (talán érthetően) Külföldi cégnek nincs saját gyára Kinában..(Az Epiphonénak sincs, pláne Gibson néven) Egy kinai ember tulajdonában van aki gyárt mindent..

A családi vállalkozás sem a te eszedre fog alapozni a jövőben.. (nekem az az érzésem)

[link]

Hogy örüljél, a fenti linken található Ibanez és Cort hangszerek az előzőekben említett technológia alapján lettek kifaragva...

Fender kérdés is úgy érzem, túl nagy falat neked!

Javasolnám, hogy a pénteki napra való tekintettel, ugorj be egy üzletbe, mert jót tesz az neked, ha kimozdulsz...

Nyugodtan megkérdezhetsz,nálad okosabb embereket, remélhetőleg tanulsz, de nekem az az érzésem, hogy hangszeres fronton ne tervezzél sokat, mert ez is egy olyan dolog, ami fejben dől el...(Sajnos te kifutottál az időből..)

Én fogtam magam és legalább annak utánanéztem, hogy mi fán terem a Powerstate gitár..

Sajnos szomorú hírem van, már nem Powerstate néven kerül gyártásra, viszont PST, Spider, illetve Bigson(?) meg BMI néven kapható...Adios !

2018. jún. 29. 14:36
 29/42 Mojjo ***** válasza:

@29:

Ejj, de dicstelen megfutamodás ez. Feltettem neked 6 kérdést, ebből egyre kíséreltél meg úgy-ahogy válaszolni, a többi elől - és úgy tűnik, a további párbeszéd elől - meg megpróbálsz inkább személyeskedésbe menekülni. Kár érte. Ha az lennél, akinek mondod magadat, ezekre a kérdésekre könnyedén tudnál egyszerű, összeszedett és világos választ adni.

2018. jún. 29. 15:42
 30/42 styx75 válasza:

Kedves Mojjo Balázs,

Nem szándékoztam megfutamodni, csak ezt úgy hívják, hogy van az embernek jobb dolga, mint valakit megpróbáljon meggyőzni, miközben látható nyoma van annak, hogy nem lehet...

Maradhat mindenki a saját álláspontjánál, viszont akkor nincs értelme többször feltenni a kérdést!

Tények: A feltett kérdés arra irányult, hogy van e saját gyára az Epiphonénak vagy nincs !

Az én határozott állításom, hogy nincs ezt tényekkel tudom alátámasztani, mivel a jelenleg kinai államforma ,nem teszi lehetővé..(kifejtetted, hogy ugyan ez téged nem érdekel és te láttad a You Tubén) Nem baj

Tudom nem sok köze, van a kérdés jelentőségéhez, hogy jelenleg a gyárban, csak nem export modelleket csinálnak ezt belátom (csak gondoltam, kiegészítem az ismeretanyagodat..)Annyival kiegészíteném, hogy a legújabb infók alapján már ez a gyár sem sokáig lesz nyitva, mivel valószínűleg a Gibson a bankrupt miatt sok üzletági átszervezést csinál.(De erre már csak az őszi Shanghai Musik után tudok nyilatkozni érdemben...ha esetleg ott lesznek...)

Pár levéllel előtt kifejetted, hogy a nagyoknak könnyebb, mint a kicsiknek..Itt említeném meg azt a tényt,hogy a nagyok jelenleg az összes jelentősebb kiállításról, távol tartják magukat, anyagi megfontolásból...(pedig ezek pár napos kiállítások..., de, ha nincs erre lové, akkor nincs..)

Frankfurti Musik Messe haldoklik, Shanghai, ugyan felfelé megy, de már oda is egyre kevesebb gyártó megy ki, csak helyi distributorok... Namnon, meg csak viszonylag szerényebb standokat tesznek ki, mivel az évente többször is van..

Hétvégén meglátogattam egy barátomat a Klangfarbe nevű üzletben Bécsben és ott rögtön be is ugrott egy érdekes tény, ami az Ampeg gitárral kapcsolatos(és remélhetőleg megérted, hogy miért is hozom ezt példának..)

Amerikában több évig dolgoztam a 48-ik utcában (Gyakorlatilag ez Manhatten, legjelentősebb hangszer negyede.) Van sok helyen üzlet New Yorkban, de itt egymást érik..

Lényeges, hogy ezekben a boltokban, nem egy helyen tárolják az erősítőket, mivel a hangszerek párásított bemutatótermekben vannak..(az ugye, nem biztos,hogy jót tesz az erősítőknek..)

Szóval az a lényeg, hogy ott első kőrben az érdeklődőket 15-20 percig hagyják ismerkedni a hangszerrel az-az mindenki kipróbálja, hogy szól a hangszer tisztán, erősítés nélkül..(persze,itt sok hangszer,nem esik át a második rostán az-az nem kerül át az erősítős terembe..)

Ez csak azért írtam példának(mert a magyar boltokkal ellentétben, ott mindenki arra megy rá, hogy milyen a hangszer saját rezgése..) Hangsúlyozom hozhatod fel példának, hogy te látod You Tubén, milyen sokan gitároznak rajt (nekem, viszont ellenkező tapasztalatom van a hasonló hangszerekkel kapcsolatban..)

Nem kívánok belemenni az elektronikával kapcsolatos fejtegetésbe, csak annyit emelnék ki , hogy egy rossz énekesen a világ legjobb mikrofonja sem segít.. (Seymour Duncan)

Csöppet sem hiszem, hogy a Fendert vagy a többi boltot zavarja a te álláspontod, hogy te pedig láttál más stratocaster fazonú hangszereket Fender kereskedésekben...

Én sem erről beszéltem...Arról, hogy a Fender új koncepciója(ami jelenleg van kidolgozás alatt, ellenállásba ütközik...

(Tudom, most jön a mantra, hogy megpróbálsz meggyőzni az ellenkezőjéről...(ettől ezek még tények maradnak, bárhogy szeretnéd ezt másképpen értelmezni..)

2018. júl. 2. 11:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!