Milyen erősítőt lenne érdemes vennem?
Az ilyen 1 wattos cuccok inkább játék kategória mint erősítő szal. az felejtős. A cort márka mint gitár jó de erősítökben nem igazán :D
Inkább mond meg mennyid is lenne a erre a célra és használtan nézünk neked valamit. (nem is nagyon éri meg újonnan venni.)
A Cortot nagy ívben kerüld el, nagyon csúnyán szól single coil-os és humbucker-es gitárról egyaránt. Azt is jó lenne tudni, hogy milyen gitárhoz veszed, és hogy milyen zenét játszol, és milyen hangzást akarsz. A 30.000 forint alatt újonnan rult cuccoknak jellemzően a torzítós csatornája pocsék, clean hangzásban elég jók tudnak lenni (főleg a VOX Pathfinder 10, nekem az van).
Egy használt Peavey Rage-dzsel beljebb vagy. :)
Szia
Ha csak otthonra kell, szerintem nem feltétlenül kell erősítőben gondolkodnod. Sok más alternatíva is szóba jöhet, főleg ha nem vagy eleresztve anyagilag.
Az egyik például: [link]
Én elég sokat gyakoroltam ezzel. Kb 300 hangzás van benne, plussz még te is tölthetsz le hozzá, vagy keverhetsz magadnak. Használhatod fejhallgatóval, vagy sima hangfallal is.
Egy másik lehetőség: [link]
Ez egy audio inteface, ezzel összekötöd a gitárt a számítógéppel, aztán hajrá. Én Amplitub-al használtam, nagyon jó kis hangzások vannak benne, de az igazi nagy előnye, hogy Cubase-el összekötve föl tudod venni amit játszol mondjuk backing track-re. A végeredmény pedig zavarbaejtő: Ember nincs aki megmondja(hallás után), hogy a felvétel milyen erősítővel készült.
Nekem az amplitube sokat segített, hogy rátaláljak arra a hangzásvilágra, ami a szívemhez a legközelebb áll, és kiválasszam, (fizikailag) azt az erősítőt amivel ma is játszok.
Ne érts félre, sem lebeszélni, sem rábeszélni nem akarlak semmire. Pusztán azért írtam ezt le, hátha hasznosnak találsz néhány gondolatot.
Szia!
Mivel albérletben lakom, én sem vihetem túlzásba a hangerőt, leginkább fejhallgatót használok. Nekem egy VOX
Mini 3 G2 erősítőm van, ami 5W-os.Ez egy kis kombó, ami azért a saját hangszóróján keresztül is szól elég hangosan. 10 erősítő modellt tud, plusz delay echo, reverb, compressor, chorus, flanger és tremolo effektek. Egyetlen hibája, hogy mindent manuálisan tudsz állítani rajta, ennyi pénzért nincs lábkapcsoló aljzat benne. Ja és elemről is megy. Nézd meg a youtube-on. Nekem nagyon bejön a hangja. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!