Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ilyen gitárral és erősítővel...

Ilyen gitárral és erősítővel meglehet tanulni gitározni?

Figyelt kérdés

Gitár:

[link]

[link]

[link]

Erősítő:

[link]

[link]

Gitár erősítővel:

[link]

Melyik párosítás lenne a legmegfelelőbb? A gitárra és erősítőre együtt kb 35000-40000Ft-ot szánnék.

Nem ez lenne a végsőkig, csak gyakorolni.

2016. jún. 15. 14:12
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
Teljesen igazad van. Tényleg elég kellellemetlen tud lenni ha a pl a hangolókulcsok nem tartanak és lehetne sorolni a hibákat. Végülis na, ha vesz az ember egy sz@rt és tudja h nem fogja abbahagyni akkor később úgyis minőségibbre vágyik...Waff 1-0 neked. :)
2016. jún. 18. 06:36
 22/24 anonim ***** válasza:

Waff, mivel megszólítva érzem magam, reagálnák, bár lényegében azt hiszem egyetértünk. :)

A "7 ezres strat tokkal" egy szélsőséges példa volt arra, hogy lehet venni használhatót (ennyit állítottam, nem többet) olcsón. (Semmi szükségem nem volt rá, pár napig volt csak nálam, annyiért nem tudtam otthagyni)

Talán a "kezdő számára használható" kifejezést nem egyformán értelmezzük, én ezen azt értettem, hogy a bundozása pontos, a húrmagasság kényelmesre beállítható, egy kezdő játékstílusában nem kell percenként hangolni. Az, hogy 1000 ft-os hangszedők vannak benne, vagy egy Texas Special szett, 300 ft-os kínai hangerőpoti vagy 3000-es CTS, hársból van a test vagy mocsári kőrisből, ez neki most még tökmindegy.

Egy elektromos gitár (legalábbis ebben a kategóriában) nem olyan misztikus dolog), a fenti feltételeket, ha alapból nincsenek meg, egy hozzáértő pár óra alatt meg tudja teremteni (hacsak nem reménytelenül szar az alap), ezért is ajánlottam azt, hogy a vételár egy részét érdemes egy pontos beállításra tartalékolni. Ugyanez igaz az általad javasolt 50ezer feletti (vagy akár a 100ezres vadiúj) gitárokra is, biztos hallottál te is ebben az árkategóriában eldolgozatlan, éles bundvégekről, felületesen beállított felső nyergekről, ezek se készültek válogatott, minőségi faanyagból, a nyak se lesz quarter sawn, de még a 200ezres Fenderekben sem.

Érdekesnek tartom viszont, hogy akusztikusból inkább javasolsz az olcsó kategóriából, holott akusztikusból szerintem akár az anyagát, akár a kivitelezését tekintve sokkal nehezebb jót csinálni, mint elektromosból.

2016. jún. 18. 14:37
 23/24 Waff ***** válasza:

@21: Köszi,legyen akkor 1-1 :)

Túrórudi2: én is úgy nézem hogy nagyjából egyetértünk :)

Engedd meg hogy pár mondatban reagáljak illetve kiegészítsem a dolgot :)

A "7 ezres strat tokkal" egy szélsőséges példa volt arra, hogy lehet venni használhatót (ennyit állítottam, nem többet) olcsón - Én elhiszem hogy megesik az ilyen is...hisz előfordulnak hajmeresztő dolgok a nagyvilágban. Ha tényleg vettél egy használható,azaz kényelmesen játszható,pontos strato-t akkor piszok nagy mázlid volt,és KÁR volt túladnod rajta...hisz már egy használt puha tok is 4-5 ezer ft...lényegében 2-3 ezer forintért vettél egy jó elektromos gitárt.

Talán a "kezdő számára használható" kifejezést nem egyformán értelmezzük, én ezen azt értettem, hogy a bundozása pontos, a húrmagasság kényelmesre beállítható, egy kezdő játékstílusában nem kell percenként hangolni.-Szerintem meg ebben teljesen egyetértünk :) Csak ott kezdődik a bibi hogy egy ilyen tulajdonságokkal rendelkező gitárt nem fog kapni 10-20 vagy akár 30 ezerért sem ha tetszik ez ha nem. Ennyi pénzért pont olyant fog kapni melyeken a fent leírtak nem lesznek meg,plusz még számolni kell a további hiányosságokkal....(pl. a nyak el van csavarodva,engednek a kulcsok,pontatlan bundozás-ez nagyon gyakori az ilyen olcsó vackoknál,ezáltal pontatlan hang,pontatlan oktáv stb stb)

Egy elektromos gitár (legalábbis ebben a kategóriában) nem olyan misztikus dolog), a fenti feltételeket, ha alapból nincsenek meg, egy hozzáértő pár óra alatt meg tudja teremteni (hacsak nem reménytelenül szar az alap), ezért is ajánlottam azt, hogy a vételár egy részét érdemes egy pontos beállításra tartalékolni-Hidd el pár ezer forintért olyant fog kapni ami még egy hangszerésznek is feladja a leckét....pl az előbb általam említett nyakcsavarodással mit is kezdhetne? Szóval javíthatatlan. Na meg ne kelljen már egy újonnan vett gitárral a hangszerészhez szaladgálni egy kezdőnek....ami lehet drágább lesz mint maga a "gitár" volt....

Ugyanez igaz az általad javasolt 50ezer feletti (vagy akár a 100ezres vadiúj) gitárokra is, biztos hallottál te is ebben az árkategóriában eldolgozatlan, éles bundvégekről, felületesen beállított felső nyergekről, ezek se készültek válogatott, minőségi faanyagból, a nyak se lesz quarter sawn, de még a 200ezres Fenderekben sem.- Igen hallottam ilyen esetekről is...mármint hogy egy új,használható minőségű gitárral bajok voltak. Ezt vissza vitték az üzletbe és kicserélték újra,mivel garanciális általában 1 évig. Előfordul de ez nem jellemző rájuk.Pont erről van itt a szó!! Egy 50-60 ezres kezdő elektromos gitárnál már nagy eséllyel nem állnak fent ezek a hibák,ez az 50-60 ezres ár (direkt nem írok típusokat)pont a küszöb,mint már leírtam ez az az alsó határ kb. ami alatt NEM SZABAD elektromos gitárt venni,különben a leírt problémákkal kell szembe néznünk.

Érdekesnek tartom viszont, hogy akusztikusból inkább javasolsz az olcsó kategóriából, holott akusztikusból szerintem akár az anyagát, akár a kivitelezését tekintve sokkal nehezebb jót csinálni, mint elektromosból.-Nem csak az akusztikusból,az elektromosból is kezdésnek az olcsót javaslom! Olvass figyelmesebben....Ami akusztikusnál a kezdő,azaz a legolcsóbb amit meg szabad venni az 30pár ezer forintnál kezdődik,ennek az elektromos "testvére" az a tárgyalt 50-60 ezres kezdő gitár. Mindkét kategória az alsó,de használható lépcső.

Mindent egybe vetve én továbbra is azt mondom hogy egy kezdő óvakodjon a tárgyalt "pár ezer forintos" "gitároktól". Akár elektromos akár akusztikus gitárról van szó. Ha már rászánja valaki magát a gitározásra akkor áldozzon rá annyit hogy legalább egy alap hangszert meg vegyen. Egy olcsó,beállíthatatlan gitár egy kezdőnek igazi "katasztrófa". A legáltalánosabb probléma egy ilyen "gitáron" hogy nem tiszták a hangok,sokszor fél hangnyi az eltérés.Nagyon fontos (főleg kezdőnél)hogy legalább a hangok tiszták legyenek.Ha nem tiszták a hangok a lelkes gitár-nebuló először folyton azt fogja hallani hogy az ő gitárja valahogy nem úgy szól mint a gyakorolt dal előadójánál,egy idő után (ha nem megy el a kedve) meg hozzászokik a füle a hamis hangokhoz...és ez a legrosszabb ami a gitározás tanulásánál történhet.

2016. jún. 18. 18:22
 24/24 anonim válasza:
Meg hihetetlenül sokat tud dobni az erősítő is rajta. Egy 48ezres gitár rávolt rakva egy 120 körüli erősítőre, és ha mondják és nem hallom a saját fülemmel, el se hinném, hogy icipici eltéréssel szólt úgy mint egy minőségi(bb) gitár -utána az is hallható volt-. Most ebben a helyzetben 2 dolog játszhatott: a) tényleg jó volt b) annak a klafa gitárnak sz@r volt a hangszedője...de inkább a) esetre szavazok na mindegy. Picit eltértünk a kérdezőtől :'D
2016. jún. 18. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!