Ilyen gitárral és erősítővel meglehet tanulni gitározni?
Gitár:
Erősítő:
Gitár erősítővel:
Melyik párosítás lenne a legmegfelelőbb? A gitárra és erősítőre együtt kb 35000-40000Ft-ot szánnék.
Nem ez lenne a végsőkig, csak gyakorolni.
Hát az a 30 ezres epiphone nem epiphone...kínában gyártott vacak,falra dísznek való....
De persze lehet venni még 20 ezerért is "elektromos gitár"-t,nem mondom hogy nem....de jól van,akkor vegyen olyant...aztán majd megtapasztalja mitől is szerettük volna megkímélni.
"Hát az a 30 ezres epiphone nem epiphone...kínában gyártott vacak"
Pont ugyanannyira Epiphone.... magyarul pont ugyananyit jelent hogy Epiphone van ráírva, hogy 30 ezres vagy 100. Semennyit.
Másrészt meg ne gondold hogy a drágább Epi nem "kínában gyártott vacak" Ha használható akkor használható.
Kínában ugyanúgy gyártanak vackot, mint kiváló minőséget is.
Korábban pont volt egy ilyen 30ezres Epi LP-m (az indonéz volt, de szerintem semmi jelentősége), egy pillanatig sem állítom, hogy kiváló minőség lenne, de semmiképp nem vacak. A kivitele puritán egy LP-hez képest, a kidolgozása kifogástalan, nyaka kényelmes, a bundozása tökéletes volt. A felső nyergen mélyíteni kellett a nútokon, mert túl magasan voltak a húrok, emiatt rendesen behangolva is hamis volt némelyik lefogott hang. A test talán hársból volt, a hangszedők valami olcsók, szóval semmiképp nem lehet egy drága gitárral összevetni, ettől függetlenül nem az a kategória, amit az első néhány kínlódás után sírva dob el a kezdő. Még mindig úgy gondolom, hogy nem csak egy Fenderen vagy Gibsonon lehet elkezdeni a tanulást.
De most is van olyan régi stratom, amit 15ezerért vettem, kifejezetten jó faanyagból van, stabil hardverekkel, jó hanggal, igaz erre ráfért egy rendes felújítás.
Vagy vettem már tokkal 7 ezerért kb. a fentebb említett Epiphone minőségét hozó stratot, ez se volt különösebben nagy durranás, de teljesen használható darab volt.
A mai cnc-s tömeggyártás mellett már nem nagyon tudnak annyira elcseszni egy elektromos gitárt, hogy használhatatlan legyen, feltéve, hogy az alapanyagra valamennyire odafigyelnek. Mondjuk pont a tömeggyártás miatt nem biztos, hogy erre mindenhol ügyelnek, a beállításokra meg végképp nem.
Senki sem beszélt itt arról hogy profi cuccot vegyen a kérdező. Arról volt szó hogy egy belépű szintű elektromos gitár 50-60 körül kezdődik,tehat ez az a kategória amit még meg szabad venni. Magam sem vagyok híve annak hogy egy kezdő több százezres gitárt vegyen,mert annak nincs sok értelme. Viszont van egy alsó határ ami alatt egyszerűen nem kapsz hasznalható gitárt. Az előttem fentebb leírt hozzá szólásokban "használható strato tokkal 7 ezerért" meg a "kínai les paul utánzat jobb mint az eredeti" és társai...már az a szint amire nincs értelme reagálni...
Kezdőnek nagyon fontos hogy a hangszere hasznalhatö állapotban legyen,ne kelljen "maszekolni" rajta hogy egyáltalán hasznalni lehessen...fontos h kényelmes,pontos legyen. Ezzel az erővel foghat egy gázolajos dobozt,rá egy darab lécet felszögelve,hat madzaggal..végül is azzal is meglehet tanulni az akkordokat lefogni..mondjuk ebből a szempontból igazatok van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!