Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ilyen gitárral és erősítővel...

Ilyen gitárral és erősítővel meglehet tanulni gitározni?

Figyelt kérdés

Gitár:

[link]

[link]

[link]

Erősítő:

[link]

[link]

Gitár erősítővel:

[link]

Melyik párosítás lenne a legmegfelelőbb? A gitárra és erősítőre együtt kb 35000-40000Ft-ot szánnék.

Nem ez lenne a végsőkig, csak gyakorolni.

2016. jún. 15. 14:12
1 2 3
 11/24 Waff ***** válasza:
Kérdező,miért nem akarod megérteni hogy 30 ezerért nem lehet használható elektromos gitárt kapni? 30 ezerért még western gitárt se kapsz használhatót újan...nagyon talán egy használtat..50-60 a minimum,de még az is necces....plusz a kábel,erősítő. 35-40 ezerért már kapsz egy jó kis kezdő fémhúros gitárt. Tanulni tökéletes....
2016. jún. 16. 15:00
 12/24 anonim ***** válasza:
Waff, miert ne lehetne venni hasznaltan 30 korul egy hasznalhato elektromos gitart? Squier-ek,SX-ek, kezdo Epiphone-ok vannak ennyiert, egy szoval nem allitom, hogy minden szempontbol tokeletesek, valoszinuleg olcso fabol vannak, olcso elektronikaval, de tobbnyire pontos kidolgozasuak, egy rendes beallitassal teljesen hasznalhatoak. Az, hogy nem olyan a hangzas, mint egy tobbszazezres gitare, egy kezdo szamara szerintem lenyegtelen. Ha kenyelmes, pontos, es megszolal, mar a celnak megfelel. Amugy ha 30 a limit, en a helyeben vennek 20 korol valamit, a maradekot meg raszannam egy preciz beallitasra.
2016. jún. 16. 15:28
 13/24 Waff ***** válasza:

Hát az a 30 ezres epiphone nem epiphone...kínában gyártott vacak,falra dísznek való....

De persze lehet venni még 20 ezerért is "elektromos gitár"-t,nem mondom hogy nem....de jól van,akkor vegyen olyant...aztán majd megtapasztalja mitől is szerettük volna megkímélni.

2016. jún. 16. 16:56
 14/24 anonim ***** válasza:

"Hát az a 30 ezres epiphone nem epiphone...kínában gyártott vacak"

Pont ugyanannyira Epiphone.... magyarul pont ugyananyit jelent hogy Epiphone van ráírva, hogy 30 ezres vagy 100. Semennyit.

Másrészt meg ne gondold hogy a drágább Epi nem "kínában gyártott vacak" Ha használható akkor használható.

2016. jún. 16. 17:58
 15/24 anonim ***** válasza:

Kínában ugyanúgy gyártanak vackot, mint kiváló minőséget is.

Korábban pont volt egy ilyen 30ezres Epi LP-m (az indonéz volt, de szerintem semmi jelentősége), egy pillanatig sem állítom, hogy kiváló minőség lenne, de semmiképp nem vacak. A kivitele puritán egy LP-hez képest, a kidolgozása kifogástalan, nyaka kényelmes, a bundozása tökéletes volt. A felső nyergen mélyíteni kellett a nútokon, mert túl magasan voltak a húrok, emiatt rendesen behangolva is hamis volt némelyik lefogott hang. A test talán hársból volt, a hangszedők valami olcsók, szóval semmiképp nem lehet egy drága gitárral összevetni, ettől függetlenül nem az a kategória, amit az első néhány kínlódás után sírva dob el a kezdő. Még mindig úgy gondolom, hogy nem csak egy Fenderen vagy Gibsonon lehet elkezdeni a tanulást.

De most is van olyan régi stratom, amit 15ezerért vettem, kifejezetten jó faanyagból van, stabil hardverekkel, jó hanggal, igaz erre ráfért egy rendes felújítás.

Vagy vettem már tokkal 7 ezerért kb. a fentebb említett Epiphone minőségét hozó stratot, ez se volt különösebben nagy durranás, de teljesen használható darab volt.

A mai cnc-s tömeggyártás mellett már nem nagyon tudnak annyira elcseszni egy elektromos gitárt, hogy használhatatlan legyen, feltéve, hogy az alapanyagra valamennyire odafigyelnek. Mondjuk pont a tömeggyártás miatt nem biztos, hogy erre mindenhol ügyelnek, a beállításokra meg végképp nem.

2016. jún. 16. 20:00
 16/24 anonim ***** válasza:
van olyan gibson les paul kínai copy ami jobb mint az eredeti és nem is túl drága (persze kinek mennyi számít annak),az ilyeneknél az egyetlen baj hogy nem tudod előre mit fogsz kapni mert lehet totál más van a képen mint amit kibontasz.De a túl olcsó gitárokat nem szabad megvenni sehol mert tuti valami bukta lesz benne
2016. jún. 16. 20:23
 17/24 Waff ***** válasza:
Ezen a ponton....én azt hiszem feladom...
2016. jún. 16. 21:04
 18/24 anonim ***** válasza:
Ezen már én is. :D
2016. jún. 16. 22:23
 19/24 anonim válasza:
Igen valóban másabb élmény (mérföldekkel jobb) játszani egy százezres motyón. Gitárra és erősítőre is értve. De mivan akkor, ha neki csak arra kell, hogy megtanulja vagy elszórakoztassa magát? Akkor minek a profi/középkategóriás cucc? És ha esetleg meggondolja magát, hogy ja mégse nekem való ez a gitározás? Micsoda vita kerekedett. Kedves kérdező, írj mi lett a vége :)
2016. jún. 17. 13:07
 20/24 Waff ***** válasza:

Senki sem beszélt itt arról hogy profi cuccot vegyen a kérdező. Arról volt szó hogy egy belépű szintű elektromos gitár 50-60 körül kezdődik,tehat ez az a kategória amit még meg szabad venni. Magam sem vagyok híve annak hogy egy kezdő több százezres gitárt vegyen,mert annak nincs sok értelme. Viszont van egy alsó határ ami alatt egyszerűen nem kapsz hasznalható gitárt. Az előttem fentebb leírt hozzá szólásokban "használható strato tokkal 7 ezerért" meg a "kínai les paul utánzat jobb mint az eredeti" és társai...már az a szint amire nincs értelme reagálni...

Kezdőnek nagyon fontos hogy a hangszere hasznalhatö állapotban legyen,ne kelljen "maszekolni" rajta hogy egyáltalán hasznalni lehessen...fontos h kényelmes,pontos legyen. Ezzel az erővel foghat egy gázolajos dobozt,rá egy darab lécet felszögelve,hat madzaggal..végül is azzal is meglehet tanulni az akkordokat lefogni..mondjuk ebből a szempontból igazatok van.

2016. jún. 17. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!