Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan tanuljak meg gitározni...

Hogyan tanuljak meg gitározni ingyen? 18f

Figyelt kérdés
Egyik ismerősömnél voltam vendégségbe akinek volt egy akusztikus gitárja és annyira elvoltam vele hogy megajándékozta.Tegnap este mikor hazahoztam a gitárt rögtön rákerestem youtubeon oktatásokra.Eddig ott tartok hogy tudok pár akkordot gond nélkül lassan már oda se kell nézzek (E-dúr,A-moll,D-dúr,Em,Am,Dm,C-dúr,G-dúr) és ezeket tudom kombinálni is elég gyorsan.Kb 5 perc volt ezeket az akkordokat megtanulnom önmagukba,kombinálva már kicsit több a C és a G -dúr kicsit nehezebben ment de már simán megy.Ez amúgy egy egyszerü olcsó kis gitár és 7 éves de szépen szól,szerintem nekem ez elég is lesz kezdésnek.De küldhettek oktatóvideókat ahonnan érdmes tanulni meg adhattok tanácsokat mert még nagyon kezdő vagyok és soha nem gitároztam de ha már ingyen kaptam és van most akkor mért ne,ráadásul nagyon le tud foglalni.Már amúgy is az járt a fejembe hogy veszek egy gitárt mert hallottam hogy a neten rengeteg oktatás van és tanár nélkül is lazán meg lehet tanulni így most vennem se kellett.Egyenlőre csak el szeretnék olyan szintre jutni hogy a kedvenc számaimat zenéljem el,de tudom hogy még akkordot kell tanultnom hozzá.Később majd ha jól megy minden veszek új gitárt stb..
2016. máj. 14. 18:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom, ingyen hogy lehet megtanulni, mik a neten elérhető dolgok.

Járok tanárhoz, leírom, mik vannak ott, hátha segít.

Az első év azzal ment el, hogy megtanultam az alap akkordokat, szépen, lassan, ujjal bontva játszani, és ezekből egyszerűbb dalokat felépíteni. Azért is fontos, mert nem minden akkordot egyfirmán kell váltani, és minden akkord más-más húrról indul. Aztán utána jött az, hogy először ujjal, aztán pengetővel, az összes húrt megszólaltatva játszani. Itt iselőször egyszerű dalok voltak, aztán egyre nehezebbek (tempó, ritmus, akkordok tekintetében)

sokan félnek a barrés akkordoktól (F, B, H, és a kvintek) nem szabad elhanyagolni őket, sokkal nehezebbek, de irtó fontosak!!!

Én a Cifra Club videóit szoktam nézni. Sajnos vagy spanyol, vagy portugál nyelven vannak, nem tudom, mert egyiket se beszélem. Nagyon jó oktatóvideóik vannak, de NE ezekkel kezdj, bármilyen csábító is. Majd 2-3 év múlva, ha már rendesen megy, és már vannak alapok.

2016. máj. 16. 22:37
 2/2 anonim ***** válasza:
Jajj, az kimaradt, hogy már az elején, a bontásos játék mellé próbálj meg énekelni, mert később nem fog menni! Rengeteg gakorlás, mire nem változik meg a gitáron, amit játszol, plusz szépen tudsz mellé énekelni is. És minél lassabban csinálod, annál jobb!
2016. máj. 16. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!