Miért baj az, ha punk rockot hallgatok? 14 F
"nem az a baj, ha valaki nem szereti a punkot, hanem az, ha lenéz valakit"
De a kommentjeidből világosan látszik, hogy te ugyanúgy lenézed a pop-punk bandákat, mint ahogy néhány komolyzene rajongó lenézi a sex-pistolst.
Annyi ilyen kérdés van ezen az oldalon , hogy már Dunát lehet velük rekeszteni , így a válasz is ugyanaz mint ami az előzőekre: nem baj)).
A punkzenék többnyire pár akkordból állnak , így talán evidens , hogy a hangsúly nem a hangzáson hanem a mondanivalón és az életérzésen van , ez természetesen megnyilvánulhat társadalomkritika formájában is. A Green Day-nél konkrétan majdnem az egész American Idiot album egy bírálat a kormány (Bush-t egyértelműen külön meg is nevezik benne)és a társadalom felé. A 2012-es album trilógia szövegei szintén a mai divat ellen szólnak. Az albumok hangzása változatos , a régiek a Smoothed out slappy hours ,Kerplunk és Dookie punkrock stílusúak voltak , az utána következő albumokat már valóban pop-punkhoz lehet sorolni. Én különösebben nem kedvelem a Blinket , de aki szereti és mellette hallgat több punkegyüttest is , az már nyugodtan nevezheti magát punk rajongónak is. Én mondjuk nem szeretem kategorizálni magamat , se a zenéket , nagyjából a Green Day is ugyanígy van ezzel. Számukra az a fontos , hogy olyan zenét játszanak amilyen nekik tetszik, figyelmen kívül hagyva mások nem tetszését. Ezt az utóbbit javaslom neked is. Bandás pólóim nekem is vannak:)
Akkor aggódnának jogosan érted, ha például Divízió 88-at hallgatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!