Gitárt szeretnék venni, jó gitár a PST RANGER? Valakinek van tapasztalata a gitárrol?
Azt szeretném kérdezi hogy jó vétel lenne egy PST RANGER ST 202 BK?
Miben jó és miben rossz?
Milyen effekt pedál jó
ehhez a gitárhoz ha kárpátiát
és green day-t játszok?
Ha nem jó melyik gitár lenne jó?
Valakinek van tapasztalata a gitárrol?
Ez mindenesetre jó hír, hogy valaki vette magának a fáradtságot és maga járt utána.
Azt lehet tudni, hogy ha ennyivel jobbak, mint az ismert gyártók márkái, akkor hogy lehetnek ennyivel olcsóbbak?
Egyébként én annak idején még 3-4 éve vásároltam a PowerState-nél, először egy Guvnor akusztikust, később egy Hagstrom Ultralux XL5-öt és beszélgettünk velük a saját márkás gitárjaikról, hasonlítva azokat a Guvnorhoz és a Hagstromhoz. Ők maguk azt mondták emlékezetem szerint, hogy a PST azért inkább alapszintű hangszer.
Sajnos a Guvnor gitáromon a piezo pickup gyárilag nem volt egyenletes hangerejű, a H és E húr sokkal halkabban szóltak, amikor visszavittem, cserélni nem akarták, valami piszkáltak rajta, amitől az egyik húr kicsit jobb lett, de a másik sose volt teljes értékű.
Ettől eltekintve normális volt a hozzáállásuk, bár ezt nem tudtam pozitívnak tekinteni.
Line7,
Akkor már megragadnám az alkalmat, hogy többet tudjunk meg a PST-ről: a hangjuk milyen? Pickupok hogy viszonyulnak az említett más márkák hangszedőihez, azok is annyival jobbak?
Ottjártamkor megpróbáltam kifaggatni az eladót és többet megtudni az ott levő hangszerekről.
Az árukról is érdeklődtem, mivel az is érdekelt, hogy mi az összefüggés a minőség és az ár tekintetében.
A BMI hangszerekre is felhívta az eladó a figyelmemet, hogy ezeket is szintén csak náluk lehet kapni..
Valójában a képlet nagyon egyszerű!Minden terméknek van egy gyári, egy distributori (nagyker.) és egy kalkulált kisker. ára.
Általában a kalkulált kisker. árból szoktak a distributorok, viszonteladói kedvezményt biztosítani a többi kisker. boltnak.
Na már most, mivel a BMI gitárokkal nem nagykereznek ez az árrés egyszerűen kimarad az-az közvetlenűl a vevőknek adják (a vevők járnak jól)!
A hangszereket megnéztem és ár-érték arányban kiválóak, gyakorlatilag felveszi a versenyt, szintén nagyobb, neves márkákkal egy szinten tudom őket említeni a squier hangszerekkel,gyakorlatilag az utóbb említett márka egy szemernyivel sem jobb!
A hangjuk is teljesen megfelelő! Széria hangszedőkkel látták el őket.Mivel gitár oktatással is foglalkozom szabadidőmben (sajnos ebből, egyre kevesebb van..)bátran fogom ajánlani a kezdő tanítványaimnak ezt a szériát! Sajnos BMI superstratokhoz ottjártamkor , már nem volt szerencsém, mivel elöző nap az utolsó darabokat is eladták és csak összel érkeznek.
Visszatérve a PST-kre , számomra igen kellemes meglepetést szereztek a hangszerek. Wilkinson hardverekkel, EMG és Wilkinson hangszedőkkel látják el őket és a kulcsok is igen jók(Grover)
Csak egy ár összehasonlítás PST-RANGER LP ÉGER test Wilkinson hardver, Grover kulcs 29900,-
Hasonló Epiphone Special Hárs test, szintén Grover kulccsal 42900,- csak szeretném megemlíteni, hogy hárs a világ talán legolcsóbban beszerezhető fája.. és nem is említem, hogy az éger hasonló, ha nem fajsúlyosabb, mint a mahagony az-az hangzásban veri az említett Epit..
Itt nem az a kérdés, hogy miért olcsó, hanem azt kell észrevenni, hogy az idézőjelben nagyobb márkák, indokolatlanúl drágák és még talán kimerem jelenteni, hogy hangzásilag is gyengébbek!
Persze ez egy sznob műfaj,de észre kell venni, hogy érdemes a dolgokat megfelelően körbejárni, mert talán minőségibb irányba lehet dönteni.
Az eladó srác elárulta, hogy mivel hozták a hangszerek az elvárt minőséget és vásárlói kedvet, további típusokat, fognak bevezetni..ragasztott és átmenő nyakas konstrukcióval, exlusive kivítelben!
Amire felhívám a figyelmeteket, mivel igen meggyözőek voltak PST Revolver LP 64000,- mahagony, wilkinson..stb. Gyakorlatilag egy az egyben VINTAGE V100AFD ami 99900,- 36000,- forint az eltérés (?)De miért, valaki elmagyarázná?
Amit még ajánlok az a PST Weapon Special 39900,- profi gitár a Cort X-6 a (66900,-)megfelelője, csak a PST-ben Wilkinson hagszedők vannak a Cortban, csak gyári, széria. A PST Weaponnak ez a szériája ugyan, még csak vintage karos, de ha jól értettem, várható összel floydos kivitel is kb. egy tizessel többért az-az komoly konkurenciája lesz a Cortnak a jövőben! Ja és amíg a Cortnak csak egyszerű pontozott a berakása a nyakon a PST-nek már minőségi (nagyon drága Jacksonokon) használatos , nyilhegy berakás van!
Ha nekem kéne döntenem, már ennél a szériánál is a PST-t választanám!
Én mindenesetre kíváncsian várom PST ügyben a továbbiakban fejleményeket!
Arra, még talán felhínám a figyelmet, hogy ez egy Magyar márka és ezt itt, most nem "magyarkodásból" említem, mivel, mint sok más, ez sem itthon készül ,viszont ami sikerülhet egy koreai, vagy egy angol cégnek, miért ne sikerülne egy magyarnak? Minden csak reklám kérdése..
Valójában a kérdező inspirált arra, hogy egy kicsit alaposabban nézzek körül a témában..
Az általános véleményem az, hogy a kezdő ár és minőségi kategóriában, viszonylag kiegyenlített piaci választék az-az minden gyártó igyekszik hasonló minőséget és árkategóriát letenni a kínálatba.
A prémium kategóriáknál, mindenképpen a kis és talán még ismeretlen gyártóknak kedveznek,mivel ott ár-érték arányban, kevesebbért,többet kap a végfelhasználó!
Elképesztőnek és viccesnek tartom, hogy egy sima Epiphone LP ,csak közel 90 ezres kategóriától csinál ragasztott nyakú kivítelt,úgy, hogy ez szinte alap egy domboró testű LP-nél!(komolytalan kategória..az LP kedvelők táborában a csavarozott kivítel..)
Az is vicces, hogy ennél a kategóriánál, még csak pontozott berakás van a nyakon, tehát nem pearloid crown,
mint ahogy ránézésre megszokhattuk egy hagyományos LP-nél.
Nem is meglepetés, hogy ebben a kategóriában , még nincs juhar top a hangszeren..ami szintén elvárható lenne ebben az árkategóriában..Nos, itt megint csak feltehető a kérdés, ár tekintetében, hogy mi kerül ezen ennyibe(?) Az-az valójában szerintem mindenki tudja, hogy mit fizetünk, csak kérdés, hogy mindez kinek éri meg..
Hát én például azért fizettem ki annyit az Epi Lp-ért, mert világ életemben az LP felé húzott a szívem és úgy vagyok vele, hogy az igazi Les Paul az Gibson. No hát nekem olyan nem lesz, mert nem is vagyok akkora nagykirály a hangszeren és persze nem is engedhetem meg magamnak. De úgy gondoltam, hogy Epi mégis csak közelebb áll ehhez az álomhoz, mint pl egy Vintage. MEg szebb is, nekem. :-)
Arról nem beszélve, hogy mindenki isteníti a Vintage-t, aztán hozzá is teszik, ha jó darabot fogsz ki... Érdekes szerintem.
Úgy gondolom, hogy van a sznobizmus a drágább, márkásabb gitárok felé, de azért ezektől a gyártóktól egy elvárható minőséget is kapunk. Hiába kínai az Epim, nem azzal kellett kezdeni, hogy ragasztom a hangolókulcsokat, forrasztgatom az elektronikát...
Az pedig egy tényleg szerény magánvélemény visszatérve a PST-hez, hogy ez lehet magyar manufaktúra, de nem ők gyártják a gitárt. Remélem érted, mire gondolok. Nem fogom a kínai ipart szidni, hiszen az enyém is kínai, de ha nem is tudom, azért remélem, hogy egy Epi gyárban jelen van az amerikai tulaj minőségbiztosítás végett. Aztán láthatunk annyi videót kínai hangszergyárakról...
DE!
Köszönöm én is, hogy jobban utánanéztél ennek a PST dolognak és ha úgy alakul, én kipróbálom őket csak a miheztartás véget... ;-)
line7 itt :
az van hogy vr20 humbucker van benne nem wilkingson hangszedő vagy a vr20 az is wilkingson?
szerinted akkor melyik jobb HH(HumbukcerHumbucker) vagy a HSS(HumbuckersSingle-coiSingle-coi)
Mivel bizonyára olvastad a szakma szerint hangszerész lennék!
A ki lehet fogni az éppenséggel,nem márkafüggő ...
Ez valójában az összes gitárra jellemző, legyen az az Gibson, Fender,..stb.
Én sajnos már láttam már Gibsonban nyakcserés 700 ezres gitárt, amit külföldről rendeltek az-az nem a helyszínen próbálták ki.
Valószínüsítem, hogy Te sem az idősebb korosztályhoz tartozol, de azért még érdemes lenne egy koreai Epiphont kiprobálnod.
Ezzel csak szintén azt akarom kiemelni, hogy lehetséges, hogy a PST-nek nincs, helyi minőségellenörzése, viszont az általad leírtak tudatában, hogy fordulhat elő, hogy viszonylag rendszeres az, hogy a kinai Epiknél gyakorladilag a Trus-road cover csavarjai a levegőben lógnak, illetve, ha megnézed elég nagy a szórás abban is, hogy II. osztályú rózsafa fogólapot használnak és soknak nagyon csúnya fakó a színe.Pont ezek és az elöző hozzászólásomban kiemeltek tudatában és eltúlzóan drágának találom az Epiket!Persze valószínüleg az ellenörző szakikat is megfizettetik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!