Milyen gitárlefogások léteznek?
Figyelt kérdés
Úgyértem lehet fogni sima akkordokat, kvinteket, kvartokat, barrét. Ezen kívül milyenek léteznek? Például láttam olyat, ami olyasmi mint a kvint csak a gyűrűs új nem egy húrral arrébb fogja hanem kettővel. Köszönöm előre2012. aug. 12. 18:53
1/4 anonim válasza:
Az az oktáv. :)
Erre magadtól is rájöhetsz, ha csak minimális zenei alapokat és zeneelméletet tanulsz.
Sajnos a kérdésed nem igazán egyértelmű, illetve százféle technikát fel lehetne sorolni...
2/4 anonim válasza:
Hú nálad eléggé keverednek a fogalmak...
Egy gondolatban akkordok, kvintek, meg barré... Ezek teljesen más dolgok, nincsenek olyanok, hogy "lefogások"... :)
3/4 A kérdező kommentje:
Igen lehet, bocsi kezdő vagyok, akkor úgy fogalmazok, hogy hány féleképpen lehet lefogni egy hangot, pl egy A-t lehet fogni sima akkordba, barrébe
2012. aug. 12. 19:25
4/4 anonim válasza:
Létezik "A" hang (például egy billentyű a zongorán), meg "A" akkord. "A" akkordból is létezik moll és dúr... sőt. Létezik még Moll 7-es, Dúr 7-es és még egy pár. Na mindegy. A gitár felépítéséből következik, hogy egy akkordot többféleképpen is le lehet fogni, több helyen. Pl. a "sima" és a barrés A-moll akkord tök ugyanaz, csak máshol fogod... A kvint, oktáv stb, ezek pedig mind távolságok két hang között. Az oktáv a legnagyobb távolság pl. (12 félhang). De tényleg jobban jársz, ha kicsit utána olvasol, mert nagyon sok mindent le tudnék most írni és még mindig nem értenéd, át kell látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!