Mi a véleményetek a Kárpátia zenekarról?
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:52
Így igaz, amíg nem rtl-es, tv2-s "énekeseket" hallgatunk, addig nincs gond.
Van vagy 6 lemezem tőlük, és mindegyiken elég vegyes az összkép. Minden albumukon van egy-két nagyon erős szám, esetleg egy-két közepes, a többi szerintem erőltetett szövegű, kínrímekkel telepakolt töltelékdal.
A zenében az nagyon tetszik, hogy igazi szerepe van a basszusgitárnak, hallani is lehet.
Szerintem is gagyi a zenekar. Általában ezek a nagy magyarok annyit értenek a történelemhez, hogy "BUZ1 Z5IDÓK!" meg vesszen Trianon. Felteszel nekik két komolyabb kérdést, azt összepisilik magukat és ismétlik, hogy szétrabolták az országot... Hát miért nem tettek akkor ellene? Mindegy is.
A szövegeik gagyik, félinformációk mesékkel keverve, a hangszerelés meg nem tetszik. Ja, meg a három akkord plusz egy akkordbontás sem válik ínyemre.
"Szerintem is gagyi a zenekar. Általában ezek a nagy magyarok annyit értenek a történelemhez, hogy "BUZ1 Z5IDÓK!" meg vesszen Trianon. Felteszel nekik két komolyabb kérdést, azt összepisilik magukat és ismétlik, hogy szétrabolták az országot... Hát miért nem tettek akkor ellene? Mindegy is. "
Általában Kárpátiát az idősebb korosztály hallgatja, akik már konyítanak valamit a történelemhez, és hidd el, nem futkosok fel-alá azt ordibálva, hogy "vesszen trianon" és náci sem vagyok. Ezért írtam azt, hogy a Kárpátia talán az egyetlen magyar folklór zenekar, ami nem szól bele a politikába. A második világháborúból sok katonadalt dolgoznak fel, amik egyszerűek és könnyen megjegyezhetők. Gondolom ez az a pont, ahol katonai indulókat fogsz felhozni példának, amit rendezvényeken kívül SEHOL nem énekeltek.
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 15:44
Tán valami baj van a nevemmel?
Egy sör mellett elbeszélgethetnénk róla, hogy ki számít nagyobb magyarnak kedves sváb barátom :D
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 16:40
Nyilván nem a feldolgozásaira értettem a "félinformáció, mesékkel keverve" részt, de a hangszereléseiket tartom, hogy szörnyűek.
Az idézett részért pedig jogos, hogy elkezdtél oltani. Ott nem konkrétan a zenekarra, hanem általában véve a rajongóiról beszéltem. Magáról a zenekarról én sem tartom azt, hogy náci lenne. A marketing sok mindenre képes, és az tette oda őket, ahol most vannak.
Azért a politikai semlegességükben nem lennék annyira biztos. Elvégre a Magyar Gárda himnusza nem számít politikai indíttatásúnak? A katonadalokat milyen rendezvényeken énekelték? Ha nem politikai indíttatású a zenekar, akkor miért nem áll ki amellett, hogy márpedig ők semlegesek? Ez egy hobbizenekar, vagy abból élnek egy évig, amit három hét alatt összedobnak albumot, csakhogy minél gyorsabban pénzhez jussanak? Szórakoztatásból zenélnek, vagy komolyan gondolják? Miért hagyják, hogy összemossák a nevüket olyan zenekarokkal, mint az Archívum, Divízió 88 és társaik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!