Mi a véleményed a Kárpátia zenekarrol?
A véleményem ennyi: "muhahaha"... :)
De legalább röhögni lehet rajtuk, meg a "nemzeti pop-on", amit játszanak. Szánalmas és nevetséges, buta zenét játszanak, még butább szövegekkel.
A népdalfeldolgozások nem lennének rosszak, ha nem ez az énekes "énekelné" őket, aki kb. két hangot képes kiadni magából, azt is recitativóban, illetve ha nem butítanák le az egészet dob-basszus-gitár összetételű zenekarra. Semmivel sem színvonalasabbak, mint a Tankcsapda. 13-17 éves korig jó rá sörözni, aztán ki kéne nőni belőle.
Én leszarom hallgatja-e valaki. Akinek jól esik hallgassa, de én nem nevezném tűrhetőnek a zenéjüket. Ami amellett, hogy nemzeti-rock, még ugyanúgy popzene is. Tehát a nemzeti-pop megnevezés korrekt.
"Pop music has absorbed influences from most other forms of popular music, but as a genre is particularly associated with the rock and roll and later rock style."
"Form in popular music is most often sectional, the most common sections being verse, chorus or refrain, and bridge."
Tehát a popzene nem egy külön műfaj a rock mellett pölö, hanem a komolyzene (art music) ellentéte:
"In this regard, art music is frequently used as a contrasting term to popular music."
"(és nem "nemzeti pop" "hanem nemzeti rock")"
Nem érzed az áááááthalláááááást? :P Rockzenének hívják magukat, mégis kb. annyi közük van a rockhoz, mint a Hooligans-nek. Tegnap pl. röhögtem egy sort, mikor egy lemezboltban nézelődtem, és megláttam a Kárpátia összes lemezét Auth Csilla, Győzike, és Bárány Attila között. A polc felirata: "Magyar pop".
Ezt tedd zsebre, kispajtás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!