Mi a Véleményetek a Kárpátia nevű zenekarról?
Nem lehetsz ekkora hülye! Mi köze van a hungarizmusnak a Kárpátiához nagyokos????? Semmi!
Tudod a hungarizmus az a mit Szálasi kitalált a Kárpát-medencei népek megbékéléséről és a konföderatív államról szól. Nem értem hogy egy magyar embernek mi baja van a vesszen trianonozással. Ezer éves ősi jussunk nem kérdés hogy minket illet meg.
A kérdésre válaszolva szeretem a Kárpátiát, és a Vádló Bitófákat is (na ez a hungarista) Magozott Cseresznye, Romantikus Erőszak ezeket szeretem még.
Nem rajongok szánalmas külföldi popsztárokért, de ezeknek a magyar megfelelőjükért sem. Ahogyan idegesít amikor olyan szavakat veszünk át az angolból aminek magyar megfelelője is van és lassan már angolul fogunk beszélni saját magyar hazánkban.
"hungarista"
Mondjuk kezdetnek az, hogy nem hungarista. Nemzeti, az igen, de Szálasihoz és a nyilas eszmékhez vajnyi kevés köze van. Nem, a "vesszen trianon"-ból ugyanúgy nem következik egyértelműen a hungarizmus, mint ahogy az antiszemitizmusból se a nácizmus.
Nézz utána, mi volt a hungarizmus.
Egyébként a zenéjük átlagos, de jól passzol a választott témához. Szép dolog feldolgozni a régi katona és nép dalokat, és nem is sikerültek rosszra. Az saját dalaik is hangulatosak, bár nagy művészi értéket nem képviselnek, de szerintem nem is ez volt a cél.
A végeredmény egy jó, hallgatható valami, amely adja a hangulatot, de hamar rá lehet unni és nem sok mögöttes tartalma van. Jómagam is szoktam őket hallgatni néha-néha, de elég ritkán.
A koncertjeik viszont mindig nagy élmények szoktak lenni. A hazafias témák valahogy összehozzák ott az embereket.
Az már más, hogy tényleg eléggé megélhetési zenészek, akik a heti egy koncert mellett évente adnak ki új albumot. De ez engem nem zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!