Számotokra melyik a legrégebbi olyan zene, ami már rockzene?
Ez neked hol ízlésen vitatkozás? Nem tettem megjegyzést arra, hogy mit szeretsz/nem szeretsz, csak szélsőséges hozzáállásodra.
Egyebként meg, ha már felhoztad a kérdés értelmezését, te vagy az, aki nem egészen érti. A kérdező nem azt kérdezte, mi a legkorábbi rockzene, amit szeretsz, hanem azt, hogy mi a legkorábbi zene, amit rocknak titulálsz.
#12.
"durván beszűkült ember lehetsz, hogyha az előtte lévő zenéket nem tartod zenének"
Akkor ez mi ha nem ízlésen alapszik?Ilyet akkor sem jelentünk ki, addig amíg nem ismerjük a másikat.(ez durván személyeskedés, ez nem érv, meg bunkóság is)
Mindenki számára az zene amit szeret, ezen aztán felesleges lovagolni.
És igen is szubjektív az is hogy ki mit ítél rockzenének.
Nem vagyok oda a King Crimson-ért sem de ott állt össze az igényes rockzene amiben komplex szöveg van, meglehetősen nehezen játszható és a klasszikus zenével vetekedő hangszeres komplexitás, a blues-t és a country-t kitörölve új alapokra helyezve.(hisz a Heavy Metal fejlődéstörténete is így alakult, az NWOBHM is eldobta a blues-t magából)
A többi "Számomra" nem tartozik ez alá, a korai blues-os beütésű számokat én nem tartom annak és itt le is zártam.(maximum blues-rocknak)
Ha az a kérdés hogy mi volt az első rockszám és nem az hogy mit ítélek én meg akkor utánakerestem volna, nem mellesleg akkor a kérdés értelmének semmi értelme nem lett volna mivel megkérdezték itt is minimum 200-szor.
(szóval értelmezési problémám nem feltétlen nekem vannak)
Valóban a szubjektív véleményre voltam kíváncsi, szóval mind Bill Haley, mind a King Crimson jó válaszok, köszönöm őket. Annak ellenére, hogy szeretem az ötvenes évekbeli rock and roll-t, ha pl. rocklistát állítok össze magamnak, ebből a korszakból alig egy-két szám kerül rá. A torzított gitárhangzás elterjedése annyira megváltoztatott mindent, hogy az ezt megelőző idők zenéje érzésre inkább tűnik a rock előzményének, mint részének (noha "ésszel" elemezve az alkotórészeit abszolút indokolt a részének tekinteni).
Elfogadom azt a fogalmazásmódot is, hogy "számomra ott kezdődik a zene időszámítása".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!