Számotokra melyik a legrégebbi olyan zene, ami már rockzene?
Hááát a Bodri nem fog válaszolni.
Nekem az Illés az.
Talán amikor az első csóró feketèk gitárt fogtak ès az ördögről ènekeltek valahol a mississipi partján....
Modern èrtelemben Elvis-töl Black Sabbath-ig bárhol bejelölhető egy kezdeti pont.
Bach is találó amúgy.
#5, durván beszűkült ember lehetsz, hogyha az előtte lévő zenéket nem tartod zenének... Klasszikus zene sem zene, ugye? Áh, miért is lenne? :D
Kérdezőnek: én az első rockegyüttesnek a Stonest mondanám talán (1962), bár akkor már miért ne említenénk meg az Omegát, ami tök abszurd, de hát ha egyszer ugyanabban az evben alakultak...:'D Bár itt lehetne vitatkozni, hogy az Omega beattel kezdett, a beat az meg rock-e vagy sem, és akkor már miért nem Beatles. Szóval bonyolultabb ez annál, hogy csak úgy meg lehessen válaszolni. Meg mi van a rock and rollal? Az nem rock? Akkor már Chuck Berry és Elvis (~1953)...
Most olvasom az előzőket, a Bill Haley-t említőnél ott a pont egyébként, ő sokkal korábbi, mint amiket én írtam.
(előző voltam)
#8. Ízlésen vitatkozni, komolyan?
De igen, szeretem amúgy a klasszikus zenét de a könnyűzenëben más a helyzet.
A személyeskedést meg otthon lehet hagyni.Nem mellesleg ismerem a Rolling Stones-t is de számomra az 1971-es albumuk a hallgatható, míg a feljebbi King Crimson régebbi(nem mellesleg klasszikus zenei hatások vannak benne).
Másrészt a kérdés az volt hogy számotokra mi, szóval értelmezd a kérdést. (lehet hogy számomra Elvis nem hallgatható, de én nem is csak rock-t, meg megalf hallgatók, van egy csomó más műfaj is...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!