Ha egy csapatban te vagy a legrégebbi munkatárs, akkor elkezdesz főnökszerűen viselkedni az újakkal?
Kicsi, pár fős csapatra gondolok. Eleinte egyedül végzed a munkát, de idővel vesznek fel embereket, akik ugyanazt csinálják mint te.
Te jobban tudod mi hogy megy, mert régebb óta csinálod. Az újak sokat kérdeznek tőled.
A főnökség nem kér meg rá, hogy segítsd őket, nem emelik a fizetésed és nem neveznek ki "csapatkapitánynak". Viszont ők mindig hozzád fordulnak segítségért, mert te vagy kéznél.
Ilyenkor mit érdemes lépni? Erre a helyzetre lehet úgy tekinteni, mint remek alkalom, hogy megvillantsam a képességeimet a vezetőség előtt vagy annyira nem érdemes strapálni magunkat?
Igen mert mindenki tőlem még segítséget szóval végülis majdnem olyan mintha a főnök lennék.
Szerintem jó lehetőség ez arra hogy bizonyíts a vezetőségnek de arra figyelj oda hogy ne éld bele magad túlságosan szóval az legyen a fejedbe hogy egy szinten vagytok,ne oktasd ki őket stb. ne hogy kiutáljanak.
Segíteni én is segítettem annó. De mondjuk olyat nem csináltam, hogy különböző módszerekkel motiváltam volna őket, vagy pl. nem dicsértem, kritizáltam, értékeltem... szóval ami amúgy egy főnök dolga.
Úgy éreztem ez nem az én dolgom.
Volt amúgy egy kolléga, nagyon lassan tanulta meg a dolgokat és szinte mindent megkérdezett. Aztán megkaptuk a csapatos leszidást, hogy milyen rosszul teljesítünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!