Kezdőoldal » Szórakozás » Sztárok, bulvár » Az influencerek miért csinálna...

Az influencerek miért csinálnak 0 értéket adó, egyszerű, kevés munkával és alapanyagból álló termékekből vállalkozást?

Figyelt kérdés
Van egy vállalkozás ami karácsonyi gömbökkel foglalkozik, lehet rá kérni feliratokat. Ezek a gömbök darabjai kb 6+ ezer ftok ami szerintem baromi drága. Meg lehet otthon ugyanúgy csinálni 500 ftból. Akkor van egy másik ami meg printeket árul szobafalra 21 ezer ftért. Tiszta gyermekded, semmilyen az egész. Netről letöltesz egy jó képet választasz egy neked tetsző papírt és rányomtattatod, keretet meg bárhol vehetsz hozzá olcsón. Hát ez sem 20 ezer ft feletti összegre jön ki.. tudom ismerem az árrés, profit fogalmát 🙆🏼‍♀️ Szóval ezek a képek semmivel sem egyedibbek, és ha magadnak csinálod max egy órát vesz el az idődből. A harmadik pedig egy ké p e s lapos dolog, amit szintén meg tud bárki jóformán csinálni a mai világban percek alatt. Komolyan ezekért meg is érdemli aki kifizet, főleg ilyen összegeket (20+ ezer) .. és tudom hogy mindenki arra költ amire szeretne de nekem ez vicc kategória. Nevetséges ilyenekre vállalkozást is felhúzni.

2021. ápr. 25. 20:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
10%
Igen, ez eddig nagyon lejött, hogy tanultabb vagy, és az arisztokrata beszél belőled :)
2021. ápr. 25. 20:52
 12/22 A kérdező kommentje:
Majd ha ők készítik azt a cipőt, meg elkezdenek tanulni ilyen irányban elöbb és utána vágnak bele ilyen dolgokba majd értékelem. Addig csak nevetek rajtuk, akkoris ha ebből meggazdagszanak. Nem érdekel a pénz. Elvről van szó.
2021. ápr. 25. 20:53
 13/22 anonim ***** válasza:
22%
Nevetsz rajtuk, de mégis azon vagy fennakadva, hogy miért keresnek vele jól. :D
2021. ápr. 25. 21:00
 14/22 anonim ***** válasza:
18%
Én írtam ki a kérdést?
2021. ápr. 25. 21:02
 15/22 anonim ***** válasza:
84%
Mert egyszerűen és jól megélnek belőle. Nem egyértelmű?
2021. ápr. 25. 21:03
 16/22 anonim ***** válasza:
11%
Számára nem, nem bírja elviselni a dolgot, most már mindenki más a hülye, ő persze a helikopter, bocs az elvekkel rendelkező, tanult értelmiségi ember, aki nem jutott el odáig, hogy magában kilogikázza, hogy azért csinálják, mert jól keresnek vele, így hát meg kellett kérdeni, de mikor nem számára kedvező véleményeket kapott, máris mindenki más hülye lett :D
2021. ápr. 25. 21:11
 17/22 A kérdező kommentje:
Igy-igy 😘
2021. ápr. 25. 21:21
 18/22 anonim ***** válasza:
65%
Nem tudom, hogy erre gondoltál-e, de az egyik videós mesélte régebben, hogy ezekből a shopokból nem nagyon lehet megélni, inkább önreklám miatt futtatják. De nem is ők az ilyen shopok üzemeltetői, hanem cégek, amik megkeresik a videósokat olyan ajánlattal, hogy árulják a logójukkal ellátott termékeket a nevükben és részesedést adnak nekik ebből.
2021. ápr. 30. 00:51
 19/22 anonim ***** válasza:
48%

Ahogy #18 írta, van egy csomó ilyen termékek értékesítésére szakosodott cég. Ők megcsinálják a webshopot is hozzá, az influencernek csak a mintát kell kiválasztani, megadni pár alap beállítást és a külsős cég mindent elintéz helyette, nekik csak hirdetni kell, hogy pörögjön az üzlet és jutalékot kapnak belőle. Minél jobban reklámozzák és viszik a termékeket, annál inkább csilingel a kassza.

Itt jön az, hogy melyik influencer mennyire igényes és kiforrott személyiség. Akit csak a pénz érdekel, az belemegy bármilyen gagyi árusításába, csak jöjjön a pénz. Akit nem annyira érdekel a pénz, az még ha megcsinálja, sem annyira hirdeti, mert nem érdekli. Aki igényesebb, az meg vagy komolyabb cégekkel szerződik ilyesmire, vagy tényleg saját terméket fejleszt, ami valóban az ő saját alkotása, nem egy olcsó kínai vacak. Ez persze jóval többe is kerül, nagyobb és tehetősebb közönség is kell hozzá, ezért inkább csak a nemzetközi influencerekre jellemző.

Én pl. ismerek olyan kisebb YouTubereket, akiknek a póló biznisz egyáltalán nem jött be. Hiába voltak tök jó póló ötleteik, nem nagyon vették őket - gondolom a nézők hamar rájöttek, hogy ugyanazt a szöveget saját maguknak is rá tudják vasalni tized áron. Vagy, hogy tök jól meg vannak ilyen vicces pólók nélkül is...

2022. nov. 6. 11:22
 20/22 anonim ***** válasza:
56%

Az emberek már csak olyanok, hogy ha egy híressé vált személy (akit sokan követnek) elkezd árulni valamit, például egy saját italmárkát, vagy ruhamárkát, vagy kozmetikai márkát csinál, akkor azt bizony elkezdik venni, csak a neve miatt. A híresség a sok követője között pillanatok alatt bereklámozza. Lényegében a termék lehet egy darab kutyagumi, egy silányság, ha valaki híres, akkor könnyen eladja nagyon sok embernek, átütő sikere lesz vele.

Míg akinek van egy nagyon jó, minőségi terméke, de nem celeb, az is kénytelen a celebekkel reklámoztatni. Ekkor már influenszernek hívjuk a celebet, mert vele adják el a termékeket a szponzorok felhasználva az ismertségét.

Lényegében a semmit nem termelő, a társadalomhoz semmit hozzá nem tevő celebek (a.k.a. influenszerek) lettek a kapitalizmus urai és úrnői.

Ez így nem teljesen igaz, mert kis részük hasznos abból a szempontból, hogy valós, nyers kritikát fogalmaz meg a termékekről, de onnantól ő már nem celeb, nem influenszer, hanem tesztelő, kritikus és emiatt a szponzorok már nem szívesen keresik.

2022. nov. 8. 00:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!