Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek a regényem...

Mi a véleményetek a regényem egy részletéről?

Figyelt kérdés
Az utcákon hömpölygő tengernyi ember, a tengernyi gondjukkal és tengernyi érzelmeikkel csak a saját maguk kis világában éltek, és az éppen velük szembejövő „fajtársukat” mindössze egy kikerülendő akadálynak látták. Megrázó ilyen irtóztató közönyt érzékelnie egy olyan kis magyar faluból elszármazott fiatalembernek, ahol még a falu bolondja is tudja a tíz utcával odébb élő öregember pulijának étkezési szokásait. Nehéz volt ezt neki megszoknia, de nem is igazán akarta. A sors megadta neki a legnagyobb vágyát, és csak ez foglalkoztatta. Melissa és Julie, a világ középpontjai. A legnagyobb szomorúságára nem tölthetett velük annyi időt, amennyit a szeretetre éhező lelke megkövetelt tőle. Azok a fránya munkanapok- mondhatjuk sokan, de ő ezt akkoriban sokkal határozottabban ismételgette. A Karácsonyuk pont úgy telt el, olyan tökéletesen, ahogyan azt előre sejtette. A kis Melissa első ajándéka egy színes csörgő volt, melyet azonnal birtokba is vett. Ez még nem minden, Julie-nak sem kellett sokáig várnia a szépen csomagolt meglepetésre. Meg is lepődött rajta, mivel a díszpapír egy cumisüveget takart. Az ismét vicces kedvű barátom mosolygós kérdőre vonása után széttárta kezeit, mondván csak effajta ötlete támadt, amúgy is valami hasznosat szándékolt venni. Halkan megkérte feleségét, hogy rázza meg az alig átlátszó cumisüveget. A lány kissé értetlenkedve, de teljesítette a kérést, minek folytán egy furcsa zörgés hangja töltötte be az emeleti szobát. Az ajándékban egy újabb ajándék rejlett, egy pár csodás fülbevaló. Az emeleti szoba hangulata azonnal kedélyesebb lett. Julie is tréfálkozni kívánt férjével, de az apró orrszőrcsipesz belsejében nem rejlett semmi különlegesség. De ő módfelett örült, na nem az orrszőrcsipesznek, hanem a családjával együtt tölthetett meghitt estének. A „könnyed” célzások, -bár végül nem értek célt- mégis önfeledt pillanatokat kölcsönzött a párnak. Hiába, ezek a szép pillanatok is egyszer véget érnek, és helyette jön a mindennapok megszokott rutinja. Immár az új esztendő új, és szokatlan történéseivel kellett szembesülnie.

2016. ápr. 27. 20:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Olvastam a kritikákat. Számodra nem építőek...

Mégis mire számítottál?

2016. ápr. 30. 13:24
 12/18 anonim ***** válasza:

Volt már itt sok ilyen kérés. Nagyjából el szokták fogadni a kritikákat.:-)

Olvasd el azt a kis irományt és vesd össze a tieddel. Talán akkor észreveszed hogy mit szeretnének a válaszolók neked finoman megfogalmazni .

http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__6019538-m..

2016. ápr. 30. 13:33
 13/18 A kérdező kommentje:
Túl bonyolult és tömör, kevés benne az érzelem, kellene párbeszéd. Levontam a következtetést a kritikákból.
2016. ápr. 30. 19:37
 14/18 Fujoshi-sama válasza:
0%

Nem igazán értem a problémát, én külön élvezem a hosszabb, tartalmasabb mondatokat. Tény, elkélne néhány rövidebb is, hogy olykor megszakítsa, mert egy idő után monotonná válik. A szóismétléssel pedig nincs gond, hiszen itt célja van, ez bevett módszer, sokan használják.

Ami nekem szemet szúrt, hogy az elején magyar falut említettél, a nevek viszont külföldiek, az írásmódjukból legalábbis így tűnik.

Szóval lehet vannak, akiknek nehézséget okoz az ilyen szöveg elolvasása és egyszerűbbre vágynak, de attól ez még nem lesz rossz. Mindenkinek más igényei vannak egy könyvvel szemben. Vannak, akik az egyszerűt szeretik, és vannak, akik a "fennköltebbet". Én mindkettőt tudom értékelni.

2016. máj. 16. 15:06
 15/18 anonim ***** válasza:

Pedig nem olyan rossz ez, mint az előző hozzászólók mondják.

A szóismétlés célja a nyomatékosítás, tehát ez nem hiba (bár azt nem értem, mit kellett itt nyomatékosítani).

Vannak benne értelmetlen mondatok, kedves Kérdező, ha figyelmesen újraolvasod az irományodat, akkor rá fogsz jönni, melyek ezek. Sok kezdő író elköveti azt a hibát, hogy nagyon fennkölten akar fogalmazni, de a végén valami totális értelmetlenség jön ki belőle.

Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?

Mindent összevetve, én olvastam már ennél sokkal rosszabbat is.

2016. máj. 19. 19:39
 16/18 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok
2016. máj. 22. 00:06
 17/18 anonim ***** válasza:

Van egy érdekes írói stílusod amit keveset látok manapság. "Klasszikus" stílusnak nevezném.

Egy picit nehezemre esett végigolvasni, ez igaz, de ez nem jelenti azt hogy rossz, egyszerűen az emberek elszoktak az ilyen jellegű fogalmazástól, a szavakkal és mondatokkal való játéktól, és az egyszerűbb,könnyedebb stílushoz szoktak, ami gyorsabban halad,és a szöveg nem vonja el a figyelmet az aktuális történésektől.

Nem mintha olyan lehetetlenül fogalmaznál, egyszerűen kicsit monoton a maga módján.

Bár szerintem nem kell elhagynod a "kacifántos" stílust, hiszen ez a te egyedi stílusod, de egy szortírozást ajánlhatok. Ebben a jelenetben is le lehetne egyszerűsíteni pár mondatot vagy szót, hogy változatosabb ritmust kapjon a szöveg. Most egybe folyik,olyan mint egy kaptár duruzsolása. Ezen annyi is segít ha az immárt egyszerűen mostmár-ra cseréled, megtöröd a díszes monotóniát.

"A legnagyobb szomorúságára nem tölthetett velük annyi időt, amennyit a szeretetre éhező lelke megkövetelt tőle."

"Bánatára nem tölthetett velük annyi időt amennyit igazán szeretett volna"

Ugyan az a mondanivaló lénye, csak picit tömörebb, de mégsem lóg ki, így letisztul picit a szöveg.

Persze bőven elég ha mondjuk minden 3. vagy 4. mondat esik át az operáción, a te választásod végül, az is ha teljesen mást csinálsz :)

Sok sikert!

2016. jún. 2. 02:05
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy egyeseknek mi olyan kifacsart és nehéz ebben a szövegben..az meg hogy vontatott?..Ugyan már. Akkor még nem olvastatok rossz sztorit :D

Nekem kifejezetten tetszett és szívesen olvastam volna még! Van egy különös, kissé régies hangulata az írási stílusodnak .. Tetszett! Csak így tovább! :)

2016. jún. 12. 01:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!