Mi a véleményetek a regényem részletéről?
Elsősorban arra lennék kíváncsi életszerű-e, ha nem, akkor milyen módosításokat javasolnátok hogy még életszerűbb legyen.
Másodsorban meg hogy milyen a hangulata, izgalmas-e, milyen érzéseket ébreszt bennetek vagy ami eszetekbe jut :)
Szóval íme:
"- Mire készültök?
- Nem is hallottál róla?... Hát egyszer meg kell tudnod, a saját érdekedben. De ha köpsz, tudod… az nem nagyon jó… - mondta sokat sejtetően - Megszökünk. Az összes szintről a blokkból vagy amennyien tudunk.
- Mióta itt vagyok senkinek nem sikerült megszöknie – hadarta – hogy tudna több tucat rab megszökni lázadás nélkül? A lázadást meg leverik!
- Tűzzel. Gyújtogatni fogunk.
Albert szájtátva hallgatta a Tom csak úgy küzdött a szavakkal ahogyan igyekezte felvázolni a tervet. Az ajándékpakkokkal folyamatosan szivárgó dezodorok valójában illatosított kerozint rejtenek. Ha elérkezik az idő – zárás előtt közvetlenül vagy éjjel –, a megadott jelre egy emberként gurítja ki a lángoló fémdobozokat a szabadulni vágyó fogolysereg a rácsos folyosókra. Azok felrobbanva tüzet okoznak, az intelligens elektronikus rendszer erre megindítja a vízsugarakat, automatikusan kinyitja a zárkákat, még az épületben lévő biztonsági rácsot és ajtót is de úgy hogy biztosítva legyen a vészhelyzet esetére, az emberek biztonságára tervezett menekülési útvonal, mely a hírhedt Büntetőbarakkhoz (e szó hallatán Albert le kellett ülnie) vezet. Smasszerek üvöltöző hadának kíséretében haladnak majd a feltartott kezű rabok, engedelmesnek mutatkozva mint a birkák. A Büntetőbarakkba vezető föld alatti alagúthoz közvetlenül az épületkomplexum északi szárnyának folyosóján keresztül lehet lejutni, melynek egy szakasza még a földszinten vezet, ahol nincs várfal, mert az maga az épület egy része, ilyesformán maga az objektum fala a várfal. A segítség kívülről érkezik, vállról indítva lyukat robbantva a viszonylag vékony falba ami a bene futó elektromos kábelkötegeket is megsemmisíti, így az ominózus épület villanyellátása is megszűnik, megbénítva annak automata zárrendszereit.
- …kiözönlünk, mint a patkányok! A hálózatnak pedig sok patkány kell… - Albert számára világos lett mint a nap, hogy cellatársa sötét mint az éj: egy alvilági bűnszervezet tagja, gyaníthatóan egyike azoknak akik a lázadást készítik elő.
- Kudarcba fog fulladni. Ezek még a golyóstollakat is szétszedik, nem fogja elkerülni a figyelmüket!
- Nem vették észre a köcsögök, simán fog menni!
- Ebben nem veszek részt! – jelentette ki Albert
- Nem akadályozol meg minket. Sajnálom, hogy felzavartalak álmaidból de az egyéni érdekek nem számítanak. Égj bent vagy élj kint. Te tényleg hülye vagy ha ezen gondolkozol.
Életveszélyesnek és valahol csábító tervnek tűnt de nem akart ekkorát kockáztatni a szabadságért.
- Csak napok kérdése. Előtte még egyengetnie kell valakinek a terepet… - kint a tetőn a jégkék vigyázó tekintetű, színtelen bőrű Nagy Fehér felé fordult.
- Ez a mocsok? Még ha kintről fizetnék le sem segítene?! És különben is, miért kockáztatna meg egy…
- Börtönt?
Logikus érv.
- Nem fér a fejembe mi érdekből segítene a szökésben.
- Ő sem bírja a bezártságot. Kaszinózik, úszik az adósságban, a családjával fenyegették. Egy jól fizető melóért pedig sokan ölni tudnának…
- A nagy kavarodásban rosszul jöhet ki belőle.
- A robbanás után átáll a mi oldalunkra és exkollegáikká vált ellenségeit agyonlövi hogy biztosítsa a szökést.
- Ennek súlyos következményei lesznek.
- Nekem megéri. Én nem fogok itt rohadni többet, vissza akarom szerezni a kölyköket.
- És az álmaid? Hát nem…?
- Hagyj békén ezzel a szarral! Álmodj tovább és dögölj meg! Jó éjszakát, nyuszi!"
köszönöm :)
és még csak egy töredéket olvastál belőle... hamarosan befejezem :)
30/F :)
köszönöm
esetleg megemlítenéd ezt az 1-2 apróságot? na nem mintha nagyon tudnék már módosítani rajta mert lassan kiadókhoz viszem, de azért szívesen veszem a véleményedet :)
A címe "Szabad vagyok".
A "jó éjszakát, nyuszi"-nak is megvan az értelme, de nem akarom lelőni a poént. Egyébként a szereplő ezt cinikusan mondja csak ez úgy látszik, nem "hallatszik" át. :))
jól elkéstem a válasszal, talán nem is olvasod már el, de azért leírom a véleményem:
igen, szerintem életszerű
és másodszor is igen, "pereg" a dolog és az nagyon-nagyon jó :)
ui: tetszik a stílusod, de a vesszők hiánya kicsit zavart... volt, hogy újra kellett olvasnom a mondatot, hogy rendeződjenek a dolgok... és nem vagyok amatőr olvasó :)
sok sikert a kiadatáshoz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!