Vélemény az írásomról?
Tudom, hogy kiforratlan a stílus, és vannak helyesírási hibáim, igyekszem fejlődni.:) Ti mit tanácsoltok, min kellene változtatnom, illetve tetszik-e maga a történet?
Akkor... a részlet:
Láttam meghalni az álmait, eltűnni a Kék-hegység dűnéi mögött. Láttam, amint a reményei semmivé foszlanak, ahogy az alkonyat diadalmaskodik a haldokló napsugarak felett. Segíteni akartam neki. De képtelen voltam akár csak egy lépést is tenni felé, úgy húzódtam el tőle, mintha egy leprással lennék egy szobában. Gyűlöltem magam, mindennél jobban, de az ár, amit kért, túl magas volt.
Apám azt mondta, meg kell tanulnom mások - a birodalom - érdekeit az enyémek fölé helyezni, különben sosem leszek jó uralkodó. Sosem mondtam neki, hogy nem is akarok az lenni. Ilyen áron nem.
Felé nyújtottam a kezem, de ujjaim tömör vasrácsoknak ütköztek. Keith a cella sarkában kuporgott, és kifejezéstelen arccal meredt maga elé. Nem reagált, amikor a nevén szólítottam. Nem nézett rám, nem vádaskodott, nem kiabált velem.
Teljes erőmből a rácsokba rúgtam. Felemelte a fejét, fókuszált. Észrevett, felismert.
- Jo?
A hangja, az arca, a mozdulatai, mind idegenek voltak számomra. Ez nem ő, ez nem ő, nem, nem! Hátráltam egy lépést, és nekiütköztem a folyosó kőfalának. Nem volt hátrább. Összeszedtem minden bátorságomat, és bólintottam.
- Igen. Én vagyok.
Mocsárszín szemeiben remény csillant, cserepes ajkai közül fáradt sóhaj szabadult el. Vágyakozva nézett, tekintetében olyasfajta vággyal, amelyet sosem tudtam - tudnék - viszonozni.
- Kérlek, segíts - hangja akár a fák közt lebegő, susogó szellő. Sosem kért még tőlem semmit. Nyíltan, szemtől szemben nem.
- Azt mondták, szörnyeteg vagy - volt valami a hangomban, ami egyáltalán nem illett oda. Kétség.
Tudtam, hogy szörnyeteg. Láttam. És most mégis itt vagyok.
- Hazudnak.
Egyetlen szó elég volt, hogy tudjam, igazat mond. Több volt, mint szörnyeteg. Rosszabb. Sötétebb.
Szó nélkül sarkon fordultam. Keith kétségbeesett kiabálása kísérte minden lépésemet, miközben a napfény - a Fény - felé rohantam. Az ajtónál álló őr rám nézett, majd gyorsan elfordult, mikor rájött, ki vagyok. Nem elég gyorsan.
- Dys - felém fordult, szélfútta, hamuszőke haja a szemébe hullott. Reszketős, mély lélegzetet vettem, mielőtt megszólaltam volna. A hangom nem remegett. Uralkodóhoz méltón erősen, eltökélten csengett.
- Kérem a kardodat - egy parancs. Az első parancsom.
- Hercegnő - azonnal odaadta a kívánt, Kék-hegységben kovácsolt fegyvert. Bár még nem voltam királynő, a hatalmam megvolt hozzá. Elfordultam.
- Jo, mit szeretnél a... - nem érdekelt, hogy a keresztnevemen szólít, rangomhoz méltatlanul. Nem volt időm megfordulni. Nem volt időm lélegezni. Meg kellett ölnöm valakit.
Tetszik.
A hegységben nincsenek dűnék. Lankák esetleg.
érdekes... nagyon érdekes.
én fiút képzeltem el az E/1-es személyben, nem lányt. De biztosan jó okaid vannak rá, amiért lánynak/nőnek alkottad meg őt.
Esetleg elküldöd nekem e-mailben az elejétől a történetet? Nagyon érdekesnek ígérkezik. Néhol éreztem valamiféle erőltetettséget a mondatokban, mintha nem a szívedvől írtad volna le, hanem erőltetetten, hogy legyen benne.
De lehet, hogy tévedek, és neked ilyen a stílusod.
Na szóval. Várom a válaszodat, hogy akkor elküldöd-e :)
Nekem is tetszik.
Kicsit olyan mint a mai regények többsége.De nekem pont ez tetszik egy könyvben. Akár még vörös pöttyös is lehetne.
Kicsit nehéz úgy véleményt mondani, hogy nem olvastam az elejét. Mi a címe?
Nagyon szépen köszönöm mindenki véleményét, egyelőre még nem küldeném el senkinek, nem szeretek olyasmit kiadni a kezemből, amit nem ellenőriztem le minimum ötvenszer.:)
Körülbelül a VP könyvek színvonala (mármint a történet), semmi extra, pihentető, néha agymozgató. A címe eddig A Viharlovag, már tettem fel belőle egyszer részletet, azt hiszem. Ha valakit érdekel, miről szól, írjon privátot, szívesen elmesélném valakinek az ötletet, és persze kíváncsi vagyok, hogy más mit szólna hozzá:)
Egy kis mondattagolási hibát találtam, de semmi komoly :)
"Segíteni akartam neki. De képtelen voltam akár csak egy lépést is tenni felé, úgy húzódtam el tőle, mintha egy leprással lennék egy szobában." -- > Segíteni akartam neki, de képtelen voltam akár csak egy lépést is tenni felé. Úgy húzódtam el tőle, mintha egy leprással lennék egy szobában.
Egyébként a stílusod magával ragadja az olvasót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!