Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hol kezdjem el olvasni a...

Hol kezdjem el olvasni a Trónok harca regény-sorozatot?

Figyelt kérdés
AZ első 3 évadot láttam, ott szeretném folytatni az olvasást, ahol a sorozat abba maradt, tehát Robb Stark halálánál. Ez melyik könyvben történik és melyik részen?

2013. szept. 20. 15:57
1 2
 1/12 rajcziz ***** válasza:
83%
Én azt mondom, hogy olvasd el inkább a teljes harmadik kötetet (Kardok vihara), mivel a különböző történetszálak máshol értek véget a sorozatban.
2013. szept. 20. 16:04
 2/12 anonim ***** válasza:
61%

Heló!

Először is, most lelőttél egy hatalmas dolgot a sorozatból. Énse láttam még, köszi!

Másodszor, jobb, ha az elején kezded, a különbségek miatt, az miatt, mert a köynv sokkal bávebb, több a tartalom... Meg elég "érdekes" olog valamit a 3. kötetnél elkezdeni...

2013. szept. 20. 16:07
 3/12 anonim ***** válasza:
78%

"tehát Robb Stark halálánál."

A sorozat nem Robb halálánál ér végét. (Cat különben is fontosabb szereplő. Akkor már Cat halálánál.)

Trónok harca az első kötet. A sorozat A Tűz és Jég dala. Azt pedig az első regénytől kell kezdeni, mert kutyafülét nem fogsz érteni. + Rengeteg olyan dologról szó van, amit kár kihagyni.

-jóslatok

-látomások

-érdekességek a világról

-mi is állt valójában a Baratheon lázadás hátterében?

-ki Havas Jon anyja? (nyomok)

-stb.

2013. szept. 20. 18:41
 4/12 anonim ***** válasza:
80%

Sorban a könyvek:

Trónok harca

Királyok csatája

Kardok vihara

Varjak lakomája

Sárkányok tánca

A vörös nász kb. a Kardok vihara 3/4 részénél van, DE már a legelső évad legelső részének legelső történései sem a könyvet követik :D A sorozatból nagyon sok dolgot kihagytak (pl. jóslatok, szereplők, események, visszaemlékezések) ileltve sok dolgot megváltoztattak (pl. Aryánál összemosták Roose és Tywin szerepét Harrenhalban, Jeyne helyett vmi Talisa lett Robb felesége stb.). Szóval érdemes az elejétől olvasni.

2013. szept. 20. 18:47
 5/12 Mirk ***** válasza:
70%

A sorozat címe: A jég és tűz dala.

Bármit is olvasol, az elején kezdd.

2013. szept. 20. 19:11
 6/12 anonim ***** válasza:
87%
Én is a Vörös nász után kezdtem olvasni a Tűz és jég dalát de én az első könyvtől kezdtem. Nem lesz hiány érzeted.
2013. szept. 21. 08:28
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
(érdekes,h vki sorra lepontozza a full korrekt válaszokat...)
2013. szept. 21. 13:24
 8/12 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem szeretsz olvasni és azért akarod a sorozat végénél folytatni, akkor is azt tanácsolom, hogy a második könyvtől kezd. Az első évad és könyv nagyon kicsit különbözik, de a második kezdenek szétválni a fonalak.
2013. szept. 21. 18:24
 9/12 anonim ***** válasza:
Azért azt nem mondanám,h nagyon kicsiben különbözik az első könyvtől. Ned minden visszaemlékezése hiányzik, a lázadás is annyival volt letudva,h Lyannát elrabolták+2 Starkot megöltek ezért Robert és Ned fellázadt, kimaradt h a Véreb a szívén viseli Sansa sorsát, stb. meg sok karakter és helyszín -részletesebb- bemutatása is elmaradt.
2013. szept. 21. 18:37
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Nem azért szerettem volna ott elkezdeni a könyvet, mert nem szeretek olvasni, hanem mert nagyon kíváncsi voltam a folytatásra, de ha azt mondjátok, hogy nagyon eltér a történet, akkor az elején fogom kezdeni :) Ment a zöld mindenkinek.
2013. szept. 21. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!