Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mennyire lenne igény, egy...

Mennyire lenne igény, egy ilyen könyvre?

Figyelt kérdés
Két főszál van, az első egy zenekar, akik szupererőt szereztek és harcolnak mindenféle lények ellen, és van a mellékszál, amiben az egyik banda tag keresi élete szerelmét.

2013. szept. 18. 22:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Érdekesnek hangzik, de egyszerre vinni egy zenés és egy szupererős szálat elég nehéz, főleg, hogy a két témában már külön-külön is nagyszerű regények születtek. Érdekesen hangzik, ha kicsit misztikusabb irányú, akkor szívesen olvasnám. És persze függ a stílusodtól, a szereplőktől és még ezer dologtól. :)
2013. szept. 18. 23:12
 2/10 Mirk ***** válasza:
Ebből semmit sem tudtunk meg, lehetetlen véleményt formálni. Tegyél fel belőle egy részletet.
2013. szept. 18. 23:35
 3/10 anonim ***** válasza:
Csináld!!:) Érdekes lehet, hogy hogyan állnak helyt mindkét, v mind 3 téren:)
2013. szept. 18. 23:41
 4/10 anonim ***** válasza:

Fantasztikus, sikerült mindent összeszedned egy regénybe, amiről a tinilányok ma olvasni szeretnek. :O Ha az egyik tagnak az a szuperképessége, hogy angyallá/vámpírrá változik, nem is kell több, lefedted a piacot. (Természetesen iskolás korú tinibanda, vagy ilyen lányt keres magának, hogy egy pici "átlagos lány", és "iskolai élet" leírás is legyen benne.)

Innentől kezdve szerintem a kivitelezés másodlagos, bár azért kell tudni hozzá (alap írástechnika), ez ennyi alapján kiadásképes ötlet.

2013. szept. 19. 21:33
 5/10 A kérdező kommentje:
Igazából van egy lány benne, aki farkasemberré tud válni. Ebből igazából könyvsorozatot szeretnék, és lenne benne iskola is. Egy valamit viszont elfelejtettem leírni hogy mindannyiójukat megszállta a Kis átok, ami miatt örökké tinik lesznek.
2013. szept. 19. 21:38
 6/10 anonim ***** válasza:

Számomra a stílus a legfontosabb. Ha jól írsz, szupererőt szerző félszemű macskákról is szólhat a könyv, akkor is szeretni fogom. Tehát: részletet kérünk!

(Ha az ötletet kell megítélnem: nem tetszik különösebben, ne haragudj. Jó stílussal viszont rácáfolhatsz. :))

2013. szept. 21. 01:09
 7/10 A kérdező kommentje:

Részletet akartatok, hát itt van a Bevezető és a Prológus.

Bevezető

A történet egy zenekarról szól, akik nem csupán egyszerű zenéléssel foglalkoznak hanem szuper erejükkel - amit véletlenül szereznek meg – próbálják legyőzni a gonoszokat és elhozni a Békét. Először is bemutatom a főbb szereplőket:

Kis Ferenc

Ő és Flora hozták létre a zenekart, életében ez fordulópont volt, hogy miért az a későbbiekben kiderül. 12 évesként úgy gondolja, hogy valahol van valaki, aki csak rá vár, őt akarja megtalálni.

Nagy Flora

Ferenccel együtt hozták létre a csapatot. Úgy érzi érez valamit Ferenc iránt, de lehet, hogy az nem szerelem? Valami egészen más?

Nomeyn Viktória

Őt szavazták meg főnöknek, és eddig elég jól megy neki, ahhoz képest hogy semmit nem tudott hogyan kell egy bandát vezetni.

Gerdon Frigyes

Azt gondolja, hogy ez a csapat nagyon rossz ötlet volt. Minden szabadidejét elveszti így sokszor stresszes.

Revenesky Rose

A legfontosabb számára a ruhatára. Sose veszi fel kétszer ugyanazt, de nem is dobja ki őket. Meg is teheti hisz apja egy jól dolgozó ügyvéd.

Petron Mikey

Általában többet ül a kocsmában, mint máshol. 15 évesként ő a csapat legidősebb tagja.

A történet során sok-sok új szereplőt ismerhetünk meg, akik fontos részesei lesznek a sztorinak. Mindenesetre ez egy sajátos műfajú regény, ami tartalmaz különböző jeleket. Például ha valaki beszél akkor előtte ott van, hogy ki is mondja (pl. Flora: - ). Van még olyan jel, hogy egy cím két per jel között van ez azt jelenti, hogy az egy zeneszám címe (pl. /Nightcore - Hero/). Olyan is van még amit őszintén mondva ritkán alkalmazok, hogy két * között van egy cselekvés, ekkor azt a cselekvést végzi el az a személy, ez csak párbeszédeken belül jelenik meg. (pl. *zokog*).

Ez a sztori egy sorozat, ami szériákból áll. Szériákon belül vannak részek, részeken belül kötetek, és azon belül fejezetek.

Mielőtt bárki kétségbe esne, az egész sztori (majdnem) kitalált, részben vettem el ötleteket, innen-onnan amonnan, de majd úgy is látni fogjátok. A lényeg, hogy bármi nemű összefüggés a valóság és a regény között csupán a véletlen műve. Nem is húznám tovább a szót, izé, a lapot, kezdődjön hát az első széria, aminek címe Lehetetlen lehetséges.

Ez hogyan is valósult meg? Úgy hogy mindig is szerettem írni, főleg gépelni. Így hát elkezdtem írni valamit (anno még 10 évesen), aztán ez lett a fő művem. Igazítgattam, átírtam néhol merthogy 10 évesen még nem elég tapasztalt az ember ahhoz hogy egy igazi regényt írjon. Így egyszer csak fogtam és nekiláttam megírni az elejétől, az eredeti amit írtam, nos hát, elveszett így csak a fejemben maradt meg, és apró cetliken amin rajta voltak a fejezet címek, amiknek csak a 39%-át hoztam át ide, mivel valahogy nem illet oda. Ám, ezek a különálló fejezetek végül is nem is voltak rosszak, ezért terveztem úgy hogy majd ezekből hozok össze egy külön szériát Különkiadások néven. Vannak olyan fejezetek is, amik alapból a különkiadások közzé tartoztak, mert nem annyira a főszereplőhöz kapcsolódik. Ezt néhol jelezni is fogom például a "Mumy útja" című résznél, hogy ő most elválik a dolgoktól és azt majd egy külön részben olvashatjátok, jelen esetben a könyv végén. Persze ezekkel nem maradsz le semmiről. Az alap sztori is eléggé élvezhető a különkiadások nélkül is.

Szerintem mindent elmondtam amit tudnotok kell - sőt még kicsit többet is. Így hát - most már tényleg - jöjjön az Prológus, és mindennek a kezdete.

Prológus

4750. Szeptember 7.

Két gyerek – kik lehetnek úgy 12 évesek – várnak valakit a házuk előtt. Nem sok idő múlva megjön egy autó és kiszál belőle egy 40 körüli férfi. Köszön a gyerekeknek akik örömmel fogadják.

?: - Szia El bácsi!

El: - Sziasztok! Pál, de nagyra nőttél mióta nem láttalak. Te is Bea, nagyon megváltoztál.

Bea: - Köszi, gyere, már alig vártunk!

El bement a gyerekekkel a házba, ami egészen nagy volt. Két emeletes kerti ház volt, tágas udvarral, és gyönyörű kilátással. Viszont az ajtónál ott várja El-t Ferenc.

Ferenc: - Na végre... gyere, mondanom kell valamit.

El bement Ferenchez, és úgy beszélgettek, hogy a gyerekek ne hallják meg.

El: - Tehát a legelejétől?

Ferenc: - Hát azért ne onnan, mondjuk 2000 megteszi.

El: - Oké, az úgyis minősülhet kezdetnek.

Ferenc: - Jól csináld...

El: - Ne aggódj, jól fogom.

El kiment Beához és Pálhoz.

El: - Na gyerekek, most mesélni fogok nektek.

Bea: - És miről?

El: - Egy fiúról, aki csak egy dolgot szeretne, megtalálni az igaz szerelmét, és ezért számos kihívást kell kiállnia.

Pál: - Érdekesnek tűnik.

El: - Akkor kezdhetem?

Pál: - Persze.

El: - Jól van. A történet kezdődik...

2013. szept. 21. 09:53
 8/10 anonim ***** válasza:
Bocsi, de nekem nagyon nem tetszik ahogy írod ezt a könyvet. :(
2013. szept. 21. 11:00
 9/10 anonim válasza:
Nem. Határozottan nem lenne rá igény úgy, ahogyan te írod. (Legalábbis szerintem. Lehet, hogy vannak olyan emberek, akiknek ez tetszik...)
2013. szept. 21. 12:46
 10/10 A kérdező kommentje:
Gondolom a párbeszédekkel van a baj, vagy ha nem akkor egyáltalán mivel? Tudok én máshogyan is írni.
2013. szept. 21. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!