Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyvet szeretnék irni. A...

Egy Wiwee kérdése:

Könyvet szeretnék irni. A történet megvan a fejembe kb. csak azt nem tudom hogy legyen-e benne misztikus lény. Ilyen romantikus könyvre gondoltam. Van ötletetek hogy milyen lényegyen benne?

Figyelt kérdés
Tudom hogy ez hülyén hangzik hogy innen kérek tanàcsot, de ha van ötletetek akkor meghallgatom... elöre is köszönöm szépen az válszokat.... a barmok akiknekmeg nincs más szórakozásuk..... ne szòljanak be légyszives....

2013. márc. 2. 12:17
 1/7 PainTied válasza:
92%

Attól függ, hogy milyen a sztori. Nem minden környezetbe lehet akármilyen természetfelettit beleültetni.

Ha misztikus lényt keversz a történetbe, akármennyire is kiismerhető, és klisés már ez a dolog, akkor is érdemes rendesen utána nézni. Például a vámpírok. Rengeteg változatok van, és annyi tulajdonságuk, hogy bátran keverheted őket, nem muszáj elégniük a napon (habár szerintem azok a normálisak) de ne is csillogjanak mert az plágium lenne ugyan. :) Nem kell, hogy minden tulajdonságuk egyezzen, olyanok lesznek, amit a sztorid megkíván. De számtalan lény van még.

Például : tündér, valkűr, vérfarkas, boszorkány, démon, angyal, szirén

Meg még sorolhatnám. Ha ennyi közül sem találsz megfelelőt, akkor csak google-zz rá.:D

2013. márc. 2. 12:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Kösziikee
2013. márc. 2. 12:58
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

Ha itt kell érdeklődnöd ilyen nagy részletekről, akkor már rég rossz. Ha te magad se tudod mit akarsz írni, akkor inkább ne tedd, amíg nem lesz ihleted.

Utánozni a mostanában divatos Twilight és társait nem visz előbbre, kutyát nem fog érdekelni.

2013. márc. 2. 14:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia Wiwee!

# 1/3 - Igaz. Bár tényleg csak a legalapvetőbbeket sorolta fel neked. Ha beírod, hogy "misztikus lények" rengeteg találalot ki fog hozni. De ha kezedve veszel valami vallásos vagy mondás könyvet, abból is ki fog tűnni, melyik hiedelemvilágban milyen lényeket tartanak számon.

Az is igaz ugyanakkor, hogy nem mindegyik illik majd a sztoriba.

# 3/3 - Az utolsó mondata neki is igaz. Ez a misztika mostanában nem egy nyerő téma, annyi bőrt lehúztak már róla, hogy kevés újat lehet mutatni. És egyébként tényleg lehetne egy kis önálló fantáziád is. Anélkül nehezen fog menni! ;)

Puszi: A. Wry

2013. márc. 2. 15:27
 5/7 Mirk ***** válasza:
70%

Nem vagyok barom, akinek nincs más szórakozása.

A kérdést elolvastam, a látottak alapján azt tanácsolom, ne próbálkozz könyvírással.

Ebben a 4 és fél sorban 9 helyesírási hiba található.

2013. márc. 2. 22:19
 6/7 animewazze válasza:
31%

Van az 8 hiba is.

Egy médiáról szóló könyvben olvastam: anno az 1800-as években a kiadóknál akik elolvasták a kéziratokat, az első helyesírási hibánál vágták a kukába. Néha még összegyűrni is elfelejtették :)

2013. márc. 3. 11:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Írj nyugodtan, a lényeg az, hogy ne legyen sablon. Pl a torpeknek nem muszáj kicsiknek lenniük, a vámpírok ne szívják vért mert AZ MEGSZOKOTT ÉS TELE VAN A VILÁG ILYENEKKEL
2015. febr. 23. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!