Milyen könyvekre lenne igény?
Tehát ki mit szeretne olvasni? Krimi, romantikus...?
És mi a véleményetek a mai magyar írókról? Ha meglátjátok, hogy egy könyvön magyar név szerepel, elolvassátok, vagy inkább egy külföldi szerzőt kerestek? Kort, nemet írjatok légyszi.
Fantázia (persze azért ne essenek túlzásba), kaland, romantika.
Sose teszek vissza egy könyvet az írója alapján (kivéve a Meg Cabot gyűlölöm). Sajnos sokszor a borító színe, kinézete hívja fel a figyelmet. Bár Isten biztos azokat a könyveket adja majd a kezembe amelyeket kell. :)
Szépirodalom. Imádom.
Azon belül: romantika, krimi, humor, sötét humor, horror...
Egyébként a fantasy-k sem állnak tőlem távol. Tulajdonképpen mindent elolvasok, csak legyen egy jó, pörgős témája.
Könyvet semmiképpen sem teszek vissza azért, mert magyar író írta. Ha van is bennem efféle előítélet, mindig legyőzöm.
Azonban a borító... Röstellem, de nálam az nagyon sokat számít. Mostanában igyekszem nem a borítóra nézni, előbb elolvasni a tartalmat. Szerencsére haladok :DD
14/L
Scifi-t szeretnék olvasni. Egy normális scifi-t!
18F
Én az egyszerű, szórakoztató krimiket kedvelem, mint példának okáért Mattyasovszky Jenő: nem akar meghatni, megrázni, megríkatni, felemelni, megnevettetni vagy éppenséggel tanítani, egyszerűen csak elmesél egy történetet, amelynek során lehet szurkolni a főhősnek, akiről tudjuk, hogy úgyis győzni fog.
A mai magyar íróktól, hogy is mondjam, nem esek hanyatt. Már Moldova sem a régi, pedig az ő korábbi művei valóban értéket képviselnek. De már ő is eladta a lelkét a kereskedelmi kultúrszenny oltárán.
Teljesen mindegy, hogy milyen név szerepel egy könyvön, nem ez alapján válogatok. Ha hallottam már egy adott szerzőről, esetleg olvastam is már tőle, az természetesen befolyásol valamilyen irányba, de nincs bennem semmiféle előítélet a magyar szerzőkkel szemben, ha erre gondoltál esetleg.
A borító is számít. Ha túl csilivili, eleve fenntartásokkal kezdek hozzá. Amit csilivili borító nélkül nem lehetne eladni, nos abba nem biztos, hogy érdemes belevágnom. Ergo én az egyszerű, csicsátlan, a legkevésbé sem figyelemfelkeltő borítókat részesítem előnyben, és azt, ha egy könyv kis betűvel van szedve, nem úgy, ahogy manapság szokták, hogy egy laza tördeléssel a duplájára széthúzzák a szöveget, hogy borsosabb árat lehessen kérni érte...
26/N
Nekem 8 a stílus, mindenre nyitott vagyok
Az írókat sem szoktam figyelni
Amm. Nálam - fura de - nem számít a borító. Egyszerűen nem figyelem meg
így sokszor volt olyan, hogy egy könyvet a borítója alapján kellett megkeresni, és én nem tudtam segíteni...
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!