Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Az eddig megkezdett regényem...

Az eddig megkezdett regényem milyen?

Figyelt kérdés

Kiváncsi vagyok a véleményekre! Akár negatív, akár pozítiv!

link: [link]

Köszönöm előre is a válaszokat!

2013. szept. 16. 20:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem rossz, egész jól indul, DE! :D

"de éreztem ahogy elmegy az erőm, mintha kiszívnák az életerőmet. Hirtelen a minden elsötétült. Éreztem ahogy a lelkemből kiszívják a maradék életerőt, és össze estem."

Ez pont a vége. Kicsit sok a szóismétlés nem? :)

Illetve Cicc? :D

Na de ezeken kívül egész izgalmasnak indul. Én lánynak képzelem a karaktert, ezt nem árt tisztázni :)

2013. szept. 16. 21:15
 2/8 anonim ***** válasza:

Cicc, az idő nagyságos ura: [link]

Amúgy a fogalmazásodon nagyon sokat kell még csiszolni. Látszik, hogy nem vagy teljesen reménytelen, de nagyon hülyén fogalmazol sok helyen... ezt még gyakorolni kéne.

2013. szept. 16. 21:36
 3/8 anonim ***** válasza:
Jól írsz
2013. szept. 16. 21:46
 4/8 anonim ***** válasza:
*előző vok,én nem olvastam el az egészet am:$
2013. szept. 16. 21:47
 5/8 Mirk ***** válasza:

Már a bevezetésben is sok a vesszőhiba.

"26400 ben" kötőjel.

"5124méter" szóköz.

"himalája" nagy kezdőbetű.

"Mikor legelsőnek beléptem a folyósóba, ami szűk, alacsony mennyezetű volt, megpillantottam három ajtót, az ajtók fölé ez volt írva" Mikor először beléptem a szűk, alacsony mennyezetű folyosóba, három ajtót láttam, melyek fölé a következő szavak voltak írva...

"Mikor beléptem a múlt terembe egy monitorra lettem figyelmes" Az előző mondatot is mikorral kezdted. A múlt termébe belépve egy monitorra figyeltem fel.

"idegen test ült...emberi eredetü test" A testek nem ülnek. Idegen ült, vagy furcsa külsejű alak ült. Nincs emberi eredetű test, csak emberi test. Emberi eredetű lehet az ürülék, vagy maradvány.

"Fején nem volt más mint egy nagy szem" Nem mint, hanem csak, vagy csupán. A mint hasonlításra használatos, pl.: a feje nem volt más, mint egy nagy gömb.

"húztam elő a pisztolyt" előhúztam.

Egyébként miért kell lelőni, hiszen épp csak megmozdult?

"Hirtelen a minden elsötétült" Mi az A minden?

A kiemelteken kívül rengeteg helyesírási hiba van, rövid ékezetek, különírások, vesszőhibák.

Az általam kijavított mondatokat helyesírási és fogalmazási szempontok alapján is vizsgáld meg.

Sok olvasást és gyakorlást javaslok.

2013. szept. 17. 23:10
 6/8 A kérdező kommentje:
A helyesírást jelenleg le****** :D csak a történetre mentem rá! szóval ha értékeled a történetet értékeld ;) am köszi a válaszokat :D
2013. szept. 18. 20:50
 7/8 A kérdező kommentje:
Holnapra kész is lesz a folytatás :D Akit érdekel az rakja be könyvjelzőnek a dropbox linket, ott mindig fenn lesz :)
2013. szept. 18. 21:00
 8/8 Mirk ***** válasza:
59%

Pedig egy regény 50% történet és 50% fogalmazás. A helyesírás pedig a legalapvetőbb kritérium. Nagyon sok kezdő író gondolkodik úgy, mint te és rosszul teszitek. A helyesírás a kaszni, a csomagolás, amivel elsőként szembesül a vevő, vagy olvasó. Hiába mondják nekem, hogy 500 lóerős a motor, ha megrepedt a szélvédő, kopott a festék és horpadt az ajtó.

Ha nem érted a hasonlatot, mondom így: egy kiadó az első mondat után bezárta volna azt az ablakot, amelyben épp a regényedet olvasta. Engem nem érdekel, hogy te leszarod a helyesírást, de ha írni akarsz akkor téged érdekeljen.

Egy író, aki nem tud helyesen írni olyan, mint egy vegyész, aki nem ismeri a periódusos rendszert.

A történetet nem nagyon tudom még értékelni ,pár sor alapján. Talán érdekes is lehetne. De minden felvezetés nélkül, 10 sor alatt dobsz be minket egy időutazós, idegenes sztoriba. Ráadásul miféle ember lő le bárkit ok nélkül? Ha belépnék egy bázisra, ami a falvéset szerint az igen távoli jövőben épült és láthatóan számomra felfoghatatlan dolgok zajlanak benne, leginkább a figyelemmel vegyes megfontoltság szellemében cselekednék, bármi történjék is, mivel fel lennék készülve arra, hogy hihetetlen dolgokat fogok látni.

Tehát nekem kicsit sántít ez a része.

2013. szept. 18. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!