Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogy tetszik az első regényem...

Hogy tetszik az első regényem első fejezete?

Figyelt kérdés

Ez csupán egy részlet az első fejezetből nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre.

Az ősi királyság legendája (1.fejezet)

Az őrök kikötötték a vándort a cellájában,hogy ne tudjon mozogni majd utána egy kilenc ágú korbáccsal kezdték ütni a hátát .A korbácsoló mindig olyan helyzetet vett fel amivel tudta fokozni a csapások erejét. Tartja magát az a hiedelem, hogy az ember 30-40-ik csapás után már nem érzi a fájdalmat, ez tévedés az idegen mind a százat végig szenvedte. Ezután forró vizet öntöttek a hátára a nyílt sebre, pokoli fájdalmakat élt át, de még mindig kitartott és pislákolt benne az élet. A gonosz és ostoba emberek nagyon kreatív és válogatott módon tudják kínozni embertársaikat, hogyha egy falatnyi hatalomhoz jutnak ezt már régóta tudta.

Zachariás megláncolva feküdt cellája sarkában, száz sebből vérzett mégse adta fel a reményt, hogy élve kijut ebből a földi pokolból.

-Szívós egy ember vagy gondoltam, hogy hamarosan találkozni fogunk, a hírneved megelőzött téged kutya. Igen még ide az isten háta mögé Tartoba is eljutott a híred.

-A nagy Zachariás sokan csak egy démonnak hisznek egy árnynak a sötétben aki éjszaka ártatlanok vérét ontja, Bellinától Costlebárig magad után hátrahagyott halottak jelzik utadat és most itt vagy előttem, láncra verve az én városomban.

A vándor előre hajolt és a börtön félhomályában meglátta Urietellt a parancsnokot, magas gyenge fizikumú ember volt. Le nyalt sápadt szőke hajú alak akiből sugárzott a kapzsiság és a kétszínűség. Hát ilyen alattomos patkányokat gyűjt maga köré a kormányzó gondolta az idegen.

2013. aug. 25. 22:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Nem rossz.. Bár nem vagyok oda a fantasy regényekért, de érdekelne a folytatás..
2013. aug. 25. 22:45
 2/17 A kérdező kommentje:

köszi örülök,hogy tetszik :D

ezért érdemes papírra vetni a gondolataimat,ha lesz időm még írogatok hozzá.

2013. aug. 25. 22:48
 3/17 anonim ***** válasza:
Szerintem tök jó. Csak így tovább!
2013. aug. 25. 22:49
 4/17 anonim ***** válasza:
Szép megfogalmazás. A történetet érdemes folytatnod. Még egy apróság: "A vándor előre hajolt". Ki az a vándor?:)
2013. aug. 25. 22:49
 5/17 A kérdező kommentje:
A történet egy Zachariás nevű bérgyilkosról szól,aki az első fejezetben egy börtönben raboskodik mivel embereket ölt.Nem akartam állandóan a nevét ismételgetni ezért a regényemben néha vándornak vagy kószának hívom Zachariást.
2013. aug. 25. 22:53
 6/17 anonim ***** válasza:

Okés, de így nem egyértelmű szerintem, szóval mielőtt el kezdenéd önmagában vándorozni:) Mit szólnál egy ilyen megfogalmazáshoz:

"A vándor, Zachariás..."

vagy

"Vándorunk, Zachariás..."

vagy,

"Főhősünk..."

vagy vessző nélkül is jó:

"A vándor Zachariás..."

Erre a részre gondolok:

"A vándor előre hajolt és a börtön félhomályában"

Szóval, hogy írd bele, mert úgy számomra enélkül nem egyértelmű, hogy ki a vándor. Lehet, hogy másnak se.

Innentől már írhatod külön, egymagában is, hogy a vándor, mert már tudjuk, kiről van szó.

:):):)

2013. aug. 25. 23:01
 7/17 anonim ***** válasza:

v "a vándor Zachariás ekkor előre hajolva és a börtön félhomályában ..."

6.vok meg még valamelyik előtti:)

2013. aug. 25. 23:03
 8/17 A kérdező kommentje:

Abszolút jogos hozzászólásod ,igazából én csak kiragadtam a regényemből egy érdekesebb részt, nem ezzel indítom.Ez az első fejezet vége fele van.

Úgy kezdődik az első mondatom,hogy:

Zachariás megérkezett Tarto városába,a vándor mert csak sokan csak így ismerik elcsigázódott a hosszú út alatt....

2013. aug. 25. 23:07
 9/17 anonim ***** válasza:
Akkor azt szerintem legközelebb írd oda, mert azt fogják hinni, hogy az ott hiba:)
2013. aug. 25. 23:09
 10/17 anonim ***** válasza:
*márhogyha ki akarsz rakni egy részt megint:) Hogy tudják, hogy az előrébb már meg van magyarázva:)
2013. aug. 25. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!