Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogy tetszik az első regényem...

Hogy tetszik az első regényem első fejezete?

Figyelt kérdés

Ez csupán egy részlet az első fejezetből nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre.

Az ősi királyság legendája (1.fejezet)

Az őrök kikötötték a vándort a cellájában,hogy ne tudjon mozogni majd utána egy kilenc ágú korbáccsal kezdték ütni a hátát .A korbácsoló mindig olyan helyzetet vett fel amivel tudta fokozni a csapások erejét. Tartja magát az a hiedelem, hogy az ember 30-40-ik csapás után már nem érzi a fájdalmat, ez tévedés az idegen mind a százat végig szenvedte. Ezután forró vizet öntöttek a hátára a nyílt sebre, pokoli fájdalmakat élt át, de még mindig kitartott és pislákolt benne az élet. A gonosz és ostoba emberek nagyon kreatív és válogatott módon tudják kínozni embertársaikat, hogyha egy falatnyi hatalomhoz jutnak ezt már régóta tudta.

Zachariás megláncolva feküdt cellája sarkában, száz sebből vérzett mégse adta fel a reményt, hogy élve kijut ebből a földi pokolból.

-Szívós egy ember vagy gondoltam, hogy hamarosan találkozni fogunk, a hírneved megelőzött téged kutya. Igen még ide az isten háta mögé Tartoba is eljutott a híred.

-A nagy Zachariás sokan csak egy démonnak hisznek egy árnynak a sötétben aki éjszaka ártatlanok vérét ontja, Bellinától Costlebárig magad után hátrahagyott halottak jelzik utadat és most itt vagy előttem, láncra verve az én városomban.

A vándor előre hajolt és a börtön félhomályában meglátta Urietellt a parancsnokot, magas gyenge fizikumú ember volt. Le nyalt sápadt szőke hajú alak akiből sugárzott a kapzsiság és a kétszínűség. Hát ilyen alattomos patkányokat gyűjt maga köré a kormányzó gondolta az idegen.

2013. aug. 25. 22:37
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Különben nagyon szépen köszönöm,hogy szóltál ebből látszik,hogy figyelmesen végig olvastad.:D
2013. aug. 25. 23:13
 12/17 anonim ***** válasza:
;)
2013. aug. 25. 23:13
 13/17 Mirk ***** válasza:
52%

A legsablonosabb fantasy cím amit eddig hallottam. Fantasy regény/film/játék cím generátor v2.0.

Sablon szereplők sablon szituációban.

"mozogni majd utána egy" vgay majd, vagy utána, de nem majd utána.

" amivel tudta fokozni a csapások erejét" ezek szerint van száz féle korbácsoló testhelyzet.

"nyílt sebre, pokoli fájdalmakat élt át, de még mindig kitartott és pislákolt benne az élet" nem csak sebre, de sebekre, valamint még szép hogy pislákolt benne az élet, sőt lobogott, ebbe nem hal bele az ember.

Először vándor, aztán idegen, aztán Zachariás.

"Szívós egy ember vagy gondoltam, hogy hamarosan találkozni fogunk" szívós egy ember vagy. pont. új mondat. Gondoltam, hogy hamarosan...

"A nagy Zachariás sokan csak egy démonnak hisznek egy árnynak a sötétben aki éjszaka ártatlanok vérét ontja, Bellinától Costlebárig magad után hátrahagyott halottak jelzik utadat és most itt vagy előttem, láncra verve az én városomban. "

Ez is inkább három mondat kéne, hogy legyen.

"A vándor előre hajolt" az előbb már tudtuk, hogy Zachariás, akkor most miért vándor megint?

Legalább tíz vesszőhiba, egyéb helyesírási hibákkal megspékelve.

2013. aug. 26. 00:25
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

"nyílt sebre, pokoli fájdalmakat élt át, de még mindig kitartott és pislákolt benne az élet" nem csak sebre, de sebekre, valamint még szép hogy pislákolt benne az élet, sőt lobogott, ebbe nem hal bele az ember. "

Nem akarok veled vitázni (nem ez a szándékom) de ha már kioktatsz valakit,legalább olyanban oktasd ki amiben igazad is lehet.

Az általad írt oktatásban nincs igazad. Ha utána olvasnál egy kicsit a korbácsolásról mint büntető eszközről (ami elég gyakori volt) bizony nagyon sokan belehaltak a korbácsolásba. Végül is az író nem is írta rosszul ha azt írta hogy korbácsolás miatt pislákolt az élet benne.. Nagyon is elképzelhető..

2013. aug. 26. 01:08
 15/17 anonim ***** válasza:
Még mindig unalmas, mint múltkor is volt, de legalább kihagytad azt a felvezetőt, aminek kb. semmi köze az egész történethez. Viszont nem olvasnám el, pont amiatt, mert nem találok semmi érdekfeszítőt benne, másrészről pedig a helyesírásoddal még mindig vannak gondok.
2013. aug. 26. 05:41
 16/17 anonim ***** válasza:

Nekem nem tetszik.

Nagyon kiforratlanul, unalmasan fogalmazol, nem használsz jelzőket, amik színesebbé teszik a mondandódat. Nem, vagy nem jól használod az írásjeleket, vannak helyesírási hibák.

Mielőtt nekiállsz írni előbb olvass nagyon sokat, mert ez iszonyatosan amatőr és gyenge munka.

2013. aug. 26. 08:46
 17/17 Mirk ***** válasza:

Felőlem kiegyezhetünk abban, hogy a korbácsolós rész nem annyira rossz benne, de még így is szörnyen hibás, kiforratlan, érdektelen és gyenge.

2013. aug. 26. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!