Hogy tetszik a regényem eddig elkészült része?
Tudom már egyszer kiraktam az írásom ide, hogy megtudakoljam érdemes-e folytatnom. Most újra közzé teszem ezt a részletet, viszont most kritikát, tanácsot, véleményt kérek művemről (szigorúan kulturált keretek közt).
Istenem, gyönyörű a nyelvezete.:) Gratulálok, hogy te vetted a fáradtságot, és szépen, ízlésesen írtad meg, manapság nem sokan írnak így..:) Nagyon tetszik, feltétlenül folytasd. Nekem annyira tetszett, hogy nem igazán tudok kritikát írni, inkább csak azt tanácsolom, hogy folytasd az írást, mert nagyon tehetséges vagy.:)
Sok sikert.
Elismerem, hogy egy olyan embernek, aki nem olvasott kifejezetten sok történelmi regényt erőltetettnek hathat a régies nyelvezet. Elolvastam még egyszer a kedvedért. Nekem mindössze az első néhány mondat tűnt kissé erőltetettnek. De hát ízlések és pofonok, mint mondják.
Ja, és nem tudom ez szándékosságnak számít-e, de én zsigerből így írok meg egy ilyen témájú regényt (természetesen egy sci-fit tök másképp írnék meg). Szóval egyáltalán nem erőlködöm, hogy: Jaj, most nincs benne régies szó muszáj átírnom. Vágod? Szó sincs ilyesmiről.
(az a válaszoló vagyok, aki "egyet értett az utolsóval" :D)
már bocs, de nem attól lesz erőltetett, hogy régi szó van-e benne, vagy sem. Akár egy szleng nyelvezetű regény is lehet erőltetett. És ez egy kicsit megbántott, hogy azt mondtad, aki nem olvasott elég történelmi regényt, annak erőltetettnek hadhat. Hát NEM attól függ.
Hanem attól, hogy pl: írod, írod, és egyszercsak megúnod, abbahagynád egy kis időre, de inkább írod tovább, viszont minden szóért megszenvedsz, akadozva megy...
ez egész jó könyv lenne ha :
1.nem zuhanyozna mesztelenül kint a rózsabokrok közt.
És ha tovább olvastam volna lenne 2 és több is.
Bevallom, hogy nem olvastam el az elejétől a végéig, csak bele-belepillantottam, és csak két dolgot tennék hozzá:
1. A stílus nem rossz, de ne vidd túlzásba az archaizálást
2. Nagyon túlírtnak érzem a részletet: túl hosszúak a mondatok, túl kacifántosak és helyenként el lehet veszni bennük, és ez az egyszerű olvasót zavarni fogja.
Amúgy nem rossz, hajrá!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!