Melyik regény ez?
Olvastam régebben egy regényt, és nagyon tetszett - a 2. világháborúban játszódott a náci Németországban. A főhősnek az életét mutatta be - aki átlagos kisgyerekből lett nagy SS tiszt - aki a zsidók kivégzését ellenőrizte és jóváhagyta. Nem emlékszem már a konkrét sztorira, inkább ide írok néhány konkrét kulcsszót, mondatot, amire emlékszem - ha valaki ráismer a regényre írja meg melyik volt az!
- "maga a felelős több mint másfél millió ember haláláért!" - "Csak 1.4 millió ember"
"A teremben az arcokon döbbenet látszódott, pedig én csak egy hibás adatot korrigáltam"
- "Cigarettapapír"
- "Ha azt a parancsot kapnád hogy öld meg a saját fiad, megtennéd?" - "Természetesen" Habár a fejemben "természetesen nem" volt, de csak a mondat első feléig jutottam.
- "Míg az ítéletemet vártam a cellámban, azon kaptam magam hogy újból a lépéseimet kezdtem el számolni"
Kb. ennyi. Ha eszembe jut még valami leírom.
Robert Merle: Mesterségem a halál
Szerintem ez lesz az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!