Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Melyik regény ez?

Melyik regény ez?

Figyelt kérdés

Olvastam régebben egy regényt, és nagyon tetszett - a 2. világháborúban játszódott a náci Németországban. A főhősnek az életét mutatta be - aki átlagos kisgyerekből lett nagy SS tiszt - aki a zsidók kivégzését ellenőrizte és jóváhagyta. Nem emlékszem már a konkrét sztorira, inkább ide írok néhány konkrét kulcsszót, mondatot, amire emlékszem - ha valaki ráismer a regényre írja meg melyik volt az!

- "maga a felelős több mint másfél millió ember haláláért!" - "Csak 1.4 millió ember"

"A teremben az arcokon döbbenet látszódott, pedig én csak egy hibás adatot korrigáltam"

- "Cigarettapapír"

- "Ha azt a parancsot kapnád hogy öld meg a saját fiad, megtennéd?" - "Természetesen" Habár a fejemben "természetesen nem" volt, de csak a mondat első feléig jutottam.

- "Míg az ítéletemet vártam a cellámban, azon kaptam magam hogy újból a lépéseimet kezdtem el számolni"

Kb. ennyi. Ha eszembe jut még valami leírom.

2013. szept. 19. 13:44
 1/4 A kérdező kommentje:
Még az ugrik be hogy a főhős kiskorában kapott valami tüdőgyuladást, illetve később dolgozott egy betonkeverő gépnél - és bár az összeesés szélén volt a fáradtságtól, mindig folytatta a munkát. Majd később összejött valami nővel, és egy vidéki háznál laktak, volt a közelben egy mocsár is talán - ők maguk építették újjá a házat a saját erejükből. Innen járt a főhős dolgozni - az égető táborokba, illetve a gázkamrákhoz.
2013. szept. 19. 13:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Robert Merle: Mesterségem a halál

Szerintem ez lesz az.

2013. szept. 19. 15:19
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, ez az! Köszi-köszi!
2013. szept. 19. 16:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Ó, de kár, hogy már érkezett válasz! Ezt én is tudtam volna, pont most olvasom. :D
2013. szept. 20. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!