Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
Én nekem meg utólag az jutott eszembe,amit a könyvben is számtalanszor mondanak Harry-re. Hogy állandóan csak a varázsvilág megmentése járt a fejében, semmi más. Jó,oké a kviddics volt az egyedüli meg 1 kamaszkori fellángolás( Cho). No,de ezeken kívül tényleg MINDIG csak az járt a fejében,hogyan mentse meg a varázslókat.
Ami persze tök jó,csak mégis kissé fura 1 kamasznál az,hogy ennyire ne tudjon gyerek lenni. Néhányszor engem ez zavart kicsit.
Nem tudom,hogy Harry-nél ez csak egy kompenzálandó dolog volt,amiért oly sokáig a zsörtölődő Dursley-ékkel kellett laknia?
A varázslók azt szeretnék, ha a muglik békén hagynák őket, ne avatkozzanak bele az életükbe semmilyen módon, ne kérjenek segítséget.
A minisztérium tartja fenn a roxfortot, de az igazgatóra kellene bízniuk a döntéseket, különben oda jutnának ahova a mi centralizált közoktatásunk. Attól, hogy a minisztériumnak kellett kijelölnie tanárt, mert Dumbledore nem talált, még olyat kellett volna választani, aki ért hozzá, és hasznos dolgokat tanít. Umbridge-et csak ellenőrizni küldték oda, egyáltalán nem akarták, hogy tanuljanak valamit a gyerekek tőle.
Harry csak akkor akarja megmenteni a világot, amikor tudja, hogy más nem fogja. Egyedül a második részben kellett volna szólnia a tanároknak, hogy mindent tud a kamráról, máskor nem hibázott ebből a szempontból. Első részben Dumbledore elutazott, McGalagony meg nem hitt nekik, elküldte őket a fenébe, harmadikban Dumbledore adta a feladatot, hogy menjenek vissza az időnyerővel, negyedikben belesodródott mindenbe, ötödikben, azt hitte, hogy Piton nem segít nekik, mert jülye volt, hatodikban meg már tudta, hogy a ő a kiválasztott, és Dumbledore vitte magával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!