Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
pl mikor Harryt és Siriuszt betalálják a dementorok, de a "jövő" harry elűzi a dementorokat egy patrónussal...
ahhoz, hogy a jövőHarry elűzhesse a dementorokat, ahhoz ez már vele önmagával meg kellett történnie, tehát amikor ő volt múltHarry, akkor egy jövőHarry elűzte a dementorokat, aki hogy elűzhesse őket már előtte ott kellett lennie mint múltHarry, hogy láthassa ahogy jövőHarry elűzi a dementorokat, aki előtte már ott volt mint múltHarry aki látta, hogy jövőHarry elűzi a dementorokat, aki ekkor már tudta, hogy sikerül neki, hiszen pár órája ő volt múltHarry aki látta, hogy jövőHarry elűzi a dementorokat... és ez így ismétlődik a végtelenségig, illetve egyes feltételezések szerint addig, amíg a sok idősík közt létrejön egy szupernehéz feketelyuk, ami elpusztítja az összes létező idősíkot, dimenziót stb... Paradoxon
Ez nem számít igazi bakinak, mert nem Rowling hibázott, de az én Titkok kamrája kötetemben Hóborc neve nem került fordításra, Peeves-nek hagyták.
Kicsiként sosem értettem, hogy ki az a Peeves, és azt hittem Harry valami ritkán látott, fura iskolatársa.
(Bocsi, ha írták már előttem, de 900 választ nem olvastam végig.)
érdekesség, hogy a hangoskönyv verzióban, valamelyik részben, a főnix Fawkes, nevét Fakésnek mondja a felolvasó :D azon szakadtam a röhödéstől :D
a második részt aki olvassa az meg Mek Galagonyi-t olvas mindig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!