Mit gondoltok róla? Jó történet lesz? Mit vigyek még bele?
Van egy lány, Vanessa Evegreen, akit kirúgnak a régi iskolájából, mert egy diák állítólag megsebesült miatta, nem tudni de valamiért London egyik legnevesebb iskolájába veszik át, fogalma sincs miért, és hogy történt ez, a diákok első látásra teljesen átlagosnak tűnnek, azon kívül hogy mindegyikük zseni, pedig nem azok, a diákok többsége angyal vagy démon, természetesen emberi formában,és senki nem tud róluk, mikor Vanessa megérkezik az iskola tanulói rögtön sugdolózni kezdenek, az emberek furának tartják, a démonok és angyalok rögtön sejtik hogy nincs vele valami rendben, ő nem angyal nem démon, de nem is ember. Eközben zajlik az élet az iskolában, szerelem, barátság, démonok, angyalok, tanítás,varázslat,balhék de vajon mi lehet Vanessa, s mi rejt még az iskola? Ki ez a rejtélyes idegen, akinek sikerült belopnia magát Vanessa szívébe?
Ez mind kiderül, a könyvből!
A leírásaban egyet elrontottam mikor ezt írom, hogy: a diákok első látásra teljesen átlagosnak tűnnek, azon kívül hogy mindegyikük zseni, pedig nem azok, a diákok többsége angyal vagy démon.
Akkor azt nem arra értem, hogy nem zsenik, hanem hogy nem átlagosak. :))
A szereplőd hülye? Nem tudja, miért rúgják ki, nem tudják miért veszik át egy neves iskolába, nem tudják micsoda... Mit tud? Remélem, tízig számolni még igen...
Amúgy meg lerágott csont a történet. Ezren ezerféleképpen megírták előtted. Angyalok és démonok? Uncsi. És ő egyik táborba sem sorolhat... Klisé.
Azonnal az Éhezők viadala jutott eszembe. Everdeen- Evegreen.
Egyébként egy csomó ilyen történetű könyv. Manapság ez a menő/megszokott/sablon/ezt olvassa minden tini...
(Amúgy utolsó! Szerintem is hülye, és protekcióval vették át... na, mindegy.)
Túl rejtélyessé szeretnéd tenni az egészet, ami már egy kicsit erőltetett.
Találj ki valami eredetit!
Na, mindegy, ez csak egy ötlet, volt, úgyse írom meg jók lesznek nekem az "ötperces" novelláim is. :)
Egyébként, válaszolnék néhány kritikára: Minden felkapott lett, és épp ezért nem tudom mit írjak, mert igaz, hogy ezzel is beálltam volna a sorba, de ha egy vámpírosat írok, azzal még jobban. A démonok Darren Shan, a vámpírok szinte mindenhol, vérfarkasok szintén, zombik detto, most nem fogom felsorolni, az összes mitológiai lényt, a lényeg, az hogy most minden felkapott.
Aztán az Evegreen pedig, onnan jött, hogy a városba megláttam ezt a szót nem az Éhezők Viadala című könyvből, ami bár nagy kedvencem ,de nem. Igen tényleg zavaros egy szereplő, de mivel szinte semmit nem tudtok a történetről így nem is érthetitek, a könyv alatt minden egyes dolog kiderült, volna, de mint mondtam lényegtelen nem írom meg, hanem próbálok, valami eredeti témát felhozni, majd két év múlva írjatok rám hátha addig eszembe jut olyan könyv amit még nem írtak meg tömeg számban, két év? Bocsi az kevés lesz, adjatok egy hármat addig kitalálom aztán mire megvan, más húsz olyan könyv lesz. :)
Ez elvileg Szále Lászlótól van, vmelyik oldal szerint; de én nem tudom:
„Ne írj olyat, amit mások is tudnak, s ha mégis olyat írsz, úgy írd, ahogy senki más!”
Kedves válaszolók, köszönöm elolvastátok a kérdésemet, én már előttem válaszoltam a többi kritikára, nem tudom, hogy miért nem lehet elolvasni, vagy ha esetleg valaki, valamilyen dolog folytán, nem látta meg, vagy nem olvasta el akkor neki ajánlanám ezt a kis szöveget(amit már egyébként egyszer leírtam!!)
A kérdező kommentje:
Na, mindegy, ez csak egy ötlet, volt, úgyse írom meg jók lesznek nekem az "ötperces" novelláim is. :)
Egyébként, válaszolnék néhány kritikára: Minden felkapott lett, és épp ezért nem tudom mit írjak, mert igaz, hogy ezzel is beálltam volna a sorba, de ha egy vámpírosat írok, azzal még jobban. A démonok Darren Shan, a vámpírok szinte mindenhol, vérfarkasok szintén, zombik detto, most nem fogom felsorolni, az összes mitológiai lényt, a lényeg, az hogy most minden felkapott.
Aztán az Evegreen pedig, onnan jött, hogy a városba megláttam ezt a szót nem az Éhezők Viadala című könyvből, ami bár nagy kedvencem ,de nem. Igen tényleg zavaros egy szereplő, de mivel szinte semmit nem tudtok a történetről így nem is érthetitek, a könyv alatt minden egyes dolog kiderült, volna, de mint mondtam lényegtelen nem írom meg, hanem próbálok, valami eredeti témát felhozni, majd két év múlva írjatok rám hátha addig eszembe jut olyan könyv amit még nem írtak meg tömeg számban, két év? Bocsi az kevés lesz, adjatok egy hármat addig kitalálom aztán mire megvan, más húsz olyan könyv lesz. :)))
Remélem, hogy most mindenkinek sikerült elolvasnia :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!