Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Rgényt szeretnék írni! De nem...

Rgényt szeretnék írni! De nem tudom mennyi legyen egy fejezet, hány oldal legyen? Pl egy átlagos regénynek egy fejezete kb hány oldal? Hány mondat?

Figyelt kérdés
Olyanok írjanak, akik szoktak regényt írni
2009. okt. 16. 17:26
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Most miért baj az, ha valaki őszintén mer válaszolni egy tényleg hülye kérdésre? Én azt javaslom neked, kérdező, hogy először is nézegesd a helyesírási szótárat, mert úgy látom nem valami nagy helyesíró vagy. Ez a legfontosabb, ha regényt akarsz írni, és most komolyan mondtam. Szerintem nem sokat olvastál még életedbe, ha ilyeneket kérdezel, hogy hány mondat legyen egy fejezet. Na de csak hogy válaszoljak is az eredeti kérdésre: Nincs megszabva, hogy milyen hosszú legyen egy fejezet, mintahogy az sem, hogy milyen hosszú legyen a regény. Most szerinted az normális lenne, ha ez meg lenne szabva? Vannak olyan regények, amik nincsenek fejezetekre bontva, mint ahogy már előttem is írták. Nem azt mondom, hogy ne fogj bele a regénybe, de előtte nem ártana, ha többet olvasnál, mert aki elolvasott már életében pár könyvet, abban nem is merülne fel egy ilyen kérdés.
2010. aug. 6. 21:17
 32/37 Bius13 ***** válasza:

Nem tudom, hogy már kaptál-e választ de én azt tanácsolom, hogy ne a mások könyvéhez hasonlítsd magad. Egy fejezet mondjuk egy nap, annyi fejezet legyen amennyit te írsz, amíg befejezed a könyved. ;)

UI: Amúgy minden regény különböző van ami 100 oldal alatt van, van ami kicsivel felette, és van ami nagyon felette van.

2012. júl. 10. 09:40
 33/37 anonim válasza:

Szia, elolvastam majdnem mindenki tanácsát, úgy gondoltam beírok én is. Először is, soha ne másokhoz hasonlítsd magad. Ugyanis nem más könyveket reprodukálod, hanem magad adod. Ezzel azt akarom mondani, ne hasonlítsd magad sem az alkonyathoz, se máshoz. Először is, ha kezdő író vagy, azt tudom tanácsolni amit én kezdő íróként elkezdtem. Ne fejezetenként írj, hanem írd egybe a regényed. Figyeld folyamatosan egy nap mennyit tudsz haladni. Majd mondjuk két esetleg három év múlva, mikor már magabiztosabbnak érzed magad elkezdhetsz fejezetekben gondolkozni. Az én jelenlegi regényembe törekszem arra, hogy egy fejezet 10 oldalas legyen, ez megnézve a5 -ös oldal felbontásban kb. 24-25 oldal. Az, ha úgy nézzük meg is felel egy könyv fejezetének. Érdemes kikísérletezni, és kérdezősködni. Ha elfogadod, ne itt kérdezz, mert javarészt nem fognak segíteni. A másik, fontos, fogalmazd meg a kérdésed, mert persze akkor sok kötekedő alak lesz aki megtalál téged.

Amit ajánlani tudok, és ahol érdemes elindulni, az a töviskapu, sya.hu, fanfiction odala. Továbbá, érdemes felkeresni gpportálos írói közösségeket, például a Ya team. Benne vagyok én is. Tehát, ahhoz, hogy ha szeretnél fejlődni érdemes ezeket bekalkulálnod. Továbbá, gondolj arra, az írás egy külön szakma, amit meg kell tanulni helyesen elsajátítani.

Főleg, ha tényleg komolyan ebben gondolkozol. De persze az is fontos, hogy ha csak magad örömére szeretnél neten publikálni, akkor is jól tudj írni és értsék miről akarsz írni.

És ne kérdezz olyat, hány mondat, hanem mennyi úgy szebb. De ezt kiszámolni senki se fogja neked pontosan. Rendben? :)

Ha bármilyen kérdésed van, keress meg nyugodtan, vagy ha kell tudok ajánlani olyan embert aki még mellettem tud segíteni neked. [link] ez az oldalam.

Továbbá a tom és a további rövidítésekről szokj le, nem túl szép... főleg egy olyan embernek aki regényen töri a buksiját.

Remélem tudtam segíteni. Én 12 éve írok, és hidd el, kaptam meleget, hideget is mikor kezdő voltam. Tehát, fel a fejjel, csiszolódj. És ne máshoz hasonlítsd magad ez fontos.

2013. máj. 23. 16:28
 34/37 anonim ***** válasza:
Én most írok egy regényt,és hát igen fura kérdés de megérte. nekem is ez az első regényem,de nyugodj meg,nincsenek elvárások,hogy úgy kell írni. Ahogy te döntesz,az olvasónak tetszeni fog,ha jó a történet. Nem a fejezeteken bukik el egy könyv.Ha a történet nem tart,csak 20-50 oldalig,akkor inkább írj belőle egy novellát. Sok sikert de a könyvbe inkább ne írj olyat,hogy nem tom,tom hanem használj rendes szavakat. De az életben persze én is szoktam használni :)
2014. júl. 16. 19:34
 35/37 Liaszia válasza:
Szerintem se máshoz hasonlítsd magad. Én is jelenleg dolgozom a könyvemen. Nálam egy átlagos fejezet 6-10 oldal A/4 world be... Általában egy alkalommal egy fejezetet írok meg.Jelenleg kb 30-35 oldal van meg és 4 fejezet. Van, hogy napokig nem írok csak cikáznak a tervek a fejemben, elképzelek a történetembe helyzeteket, eseményeket és a többi. Aztán mikor úgy érzem, hogy már kirobbannak belőlem leülök és írok. Ám szerintem itt is fontos az alázat és a türelem ... :)
2015. jan. 17. 01:55
 36/37 Mayuri4486 ***** válasza:

Szerintem írd meg annyiban,amennyiben szeretnéd.Ezt pedig ne mondatok számolásával tedd meg,hanem csak írj,aztán mikor abba az egy fejezetbe nem tudsz írni,kezdd egy másikkal.Nem tudom neked megszabni,hogy mennyit írj oda,de biztos,hogy nem pár mondatot.Mikor biztos vagy benne,hogy ezzel befejezted,ide már nincs mit írj,akkor 1 fejezettel meg is vagy,de biztosan ne csak 5-10 mondat legyen.

Igaz,hogy nem írok sem regényt,sem könyvet,de természetesen elkezdtem és be is szeretném fejezni.

Sok Sikert,ha még mindig nem megy. :)

2015. nov. 7. 18:58
 37/37 Nagy László Miklós válasza:

Csatlakozom az előttem szóló emberekhez. Első a helyesírás, ezután következhet az, hogy valóban nagyon sokat olvasol. Jól írta az előttem szóló, nem a modern kori könyveket kell elsősorban olvasni, bár vannak alkotások, amelyek jók, hanem a régebbeiket. Erre szükség van, mert a szépirodalom tanít. Megtanítja neked azokat az elfelejtett szavakat, kifejezéseket melyeknek később írás közben (legyen bármilyen téma a regényed), tudni fogod hasznosítani. Emellett tudnod kell azt is, hogy mi az a témakör, amely a hozzád legközelebb álló. Ha fantasi, akkor ezt a témát kell választanod ismeretszerzésre. Az ismeretszerzés nagyon fontos, legyen az film, hang, kép vagy akár mások által megírt regény. Szükséges ahhoz, hogy legyen egy biztos alapod, amiből el fogsz tudni indulni. Egy gondolat nem a semmiből születik meg. Egy gondolat csak akkor képes megszületni, ha van egy olyan benyomás, érzés, amely létrehozza az ötletet.

Nincsen meghatározva az, hogy az adott fejezet a regényben milyen hosszú legyen, ez kizárólag az írótól függ. Talán egy-egy fejezet hosszát az határozhatja meg, hogy az abban található cselekmény sorozat mikor éri el a "kész" jelzőt. Készen egy fejezet akkor van, ha egy cselekmény olyan forduló ponthoz ért, amely kulcs fontosságú a regény egészének szempontjából. Ez lehet drámaiságú fordulópont, vagy akár egy személy megjósolt halála, stb. Ez is kizárólag az író fantáziáján fog múlni.

2016. febr. 16. 16:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!