Rgényt szeretnék írni! De nem tudom mennyi legyen egy fejezet, hány oldal legyen? Pl egy átlagos regénynek egy fejezete kb hány oldal? Hány mondat?
Én írok már pár hónapja, csak a magam szórakoztatására, semmi extra. Igazából nem bontom le fejezetekre, hanem írom ami jön, aztán újra olvasom, javítom az esetleges hibákat és ha úgy érzem, hogy elértem egy pontra ahol a cselekmény fordulatot vesz, kihagyok pár sort, új bekezdés és már megy is tovább! Ha megvan az alapötlet, csak írj és írj. Majd kialakul!
Sok szerencsét!
kösszikeh
te legalább értelmes dolgot írtál
Figyi... bármennyire is durván válaszoltak, igazuk van. Hülye kérdés. Aki írni akar, nem kérdez ilyet, főleg nem azt, hogy egy regény hány oldalas. Hogyhogy nem tudod? Nem szoktál olvasni? Mert ha nem, akkor mit akarsz az írással?
Csak gondolkozz el.
fogadjunk, még azt se tudod mi a zéma, a lényeg, hogy te regényt akarsz írni ...
hát ez nekem meredek
Először is...ha jól tudom az "átlag" regény 300-350 oldalas, ami úgy 150 Word-beli A/4-es oldal.
A fejezetekről csupán annyit, hogy ha túl hosszú, akkor általában nem olyan élvezhető és unalmassá válik. (lásd: Alkonyat)
A fejezetek pedig mindig mások is lehetnek. Ha rövidek, akkor akár a 35-40-ig elmehetnek. Ha rövidebbek, akkor olyan 16-20 körül.
Ha lenne kérdések, akkor írd meg. Szívesen válaszolok.
óh köszi:) az elején is ezt akartam, hogy valaki tényleg válaszoljon mindig olyan nélkül h
"hú de hülye kérdés stb...)
Én, mint lelkes olvasó azt mondom, nekem mindegy hány oldal egy fejezet, csak az a lényeg, hogy a történet jó legyen, ha jó a story nem is nézem a fejezeteket, ha meg uncsi, alig várom h vége legyen, ám én úgy vettem észre, hogy akkor van vége egy fejezetnek, ha valami nagyon izgis dolog történik, vagy amikor valami más dolog jön...
remélem segítettem, :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!