Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Egy átlagos könyvben mekkora...

Egy átlagos könyvben mekkora a betűméret?

Figyelt kérdés
Elkezdtem írni egy regényt,és valamelyik nap feleszméltem,hogy de jó,már a 32 oldalon tartok... aztán rájöttem,hogy valószínűleg azért tűnik olyan soknak,mert 14-es a betűméretem(word). A rendes,hagyományos könyvekben mekkora lehet?
2011. márc. 31. 21:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
12 körül. Viszont becsapós, mert egy hagyományos könyv nem a4 formátumú, hanem kisebb!
2011. márc. 31. 21:19
 2/3 anonim válasza:

10-12, betűtípustól függ. Anno azt tanultuk, hogy a 12 a "legkellemesebb" a szemnek, de átlapozva gyorsan pár könyvet, a 10es is lecsúszik a listán (pl. couriernél).

Nagykönyv alapján írtaknál: 2,5ös margó, 12-es Times New Roman betűk, 10pontos térköz.

2011. márc. 31. 21:20
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen,általában a5... most megnéztem a nyomtatási képet a5-os lapmérettel és 14-es betűmérettel... hát nagyon lóbetűknek tűntek,úgyhogy azt hiszem átállítom 12-esre..az úgy egész szép-
2011. márc. 31. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!